Life

Locul din România care arată ca în filmele SF. Este la doar o oră şi jumătate de Bucureşti și intrarea nu te lasă fără bani în portofel

Locul din România care atrage anual mii de turiști de peste hotare. Cât de ușor se ajunge aici și cât costă biletul de intrare
09.01.2024 | 15:53
Locul din Romania care arata ca in filmele SF Este la doar o ora si jumatate de Bucuresti si intrarea nu te lasa fara bani in portofel
Locul din România care atrage anual mii de turiști. Sursa foto: Inquam Photos/ Attila Szabo
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că începutul de an este momentul perfect pentru planificarea vacanțelor. Cei care nu vor să petreacă prea mult timp în drum spre o anumită destinație, trebuie să știe că la doar câteva minute de București se află o locație uimitoare. În plus, accesul nu este deloc unul scump.

Salina Slănic Prahova atrage turiști din toată lumea

România este cunoscută pentru diversitatea peisajelor naturale și a locațiilor care îți taie respirația. Avem o țară foarte frumoasă, iar astfel de peisaje minunate aproape că sunt la tot pasul. Tocmai de aceea, cei care aleg să fie turiști în propria țară au o mulțime de variante la dispoziție.

ADVERTISEMENT

La mai puțin de două ore de București, se află una dintre cele mai populare destinații de vizitat din România. Locul nu i-a fermecat doar pe români, ci și pe străinii de peste hotare care vin an de an aici. Toți cei care i-au trecut pragul au avut doar cuvinte de laudă.

Salina Slănic Prahova, căci despre ea este vorba, este una dintre cele mai vechi atracții turistice din România. Pentru prima dată, aceasta a fost deschisă publicului în 1970, iar de atunci, atrage turiști an de an.

ADVERTISEMENT

Salina Slănic Prahova este situată la doar 100 de kilometri de Capitală, ceea ce înseamnă cu bucureștenilor le ia mai puțin de două ore să ajungă aici. Accesul în salină se face foarte ușor, iar intrarea costă nici mai mult, nici mai puțin de 45 de lei.

Cât costă biletul pentru accesul în salină, în funcție de categoria de vârstă

Turiștii care ajung în zonă ajung în inima Salinei Slănic Prahova cu microbuzul. Biletele pentru acest mijloc de transport se pot achiziționa chiar de la casa de bilete amplasată la intrare.

ADVERTISEMENT

Înainte, accesul turiștilor se făcea cu ajutorul unui lift. Însă, după un accident, s-a decis ca acesta să fie scos din folosință, iar turiștii să fie aduși în siguranță cu microbuzul.

Temperatura din Salina Slănic Prahova este mereu constantă, iar termometrele nu arată prea mult grade. În fiecare zi, în interiorul acestei atracții turistice, mercurul din termometre nu urcă mai sus de 13 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Tarifele pentru accesul în Salina Slănic Prahova diferă în funcție de categoria de vârstă. Astfel, un adult este nevoit să plătească 45 de lei, iar copiii peste 3 ani și elevii plătesc doar 30 de lei.

Studenții și pensionarii trebuie să plătească 35 de lei pentru a avea acces în salină. Singurii scutiți de plata unui bilet sunt copiii cu vârsta sub 3 ani. Pentru ei, accesul este gratuit în fiecare zi.

ADVERTISEMENT