News

Stațiunea din România care atrage sute de mii de turiști, năpădită de gunoaie. Amenzile nu-i sperie pe vinovați

Stațiunea extrem de faimoasă din România, care atrage anual sute de mii de turiști, dar care este năpădită de gunoaie. Nici amenzile nu-i sperie pe cei vinovați.
15.02.2024 | 21:19
Statiunea din Romania care atrage sute de mii de turisti napadita de gunoaie Amenzile nui sperie pe vinovati
Râșnov, stațiunea din România care atrage sute de mii de turiști, năpădită de râuri de gunoaie. Sursa foto: capturi Observator News / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea situată într-o zonă superbă din România, care adună anual sute de mii de turiști, dar care în prezent e sufocată de râuri de gunoaie. Imaginile sunt deplorabile.

Râșnov, stațiunea din România care atrage sute de mii de turiști, năpădită de râuri de gunoaie

De luni, 19 februarie, elevii din 26 de județe intră în vacanța de schi, timp de o săptămână. Vorbim de vacanța care se ia la decizia inspectoratelor județene, oricând în luna februarie, timp de cinci zile consecutive.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți dintre cei mici vor ajunge încă din acest weekend în zona de munte. Stațiunile de aici îi așteaptă cu brațele deschise și cu numeroase oferte. Din păcate, în unele zone, turiștii nu sunt întâmpinați cu cele mai atractive priveliști.

În acest caz negativ se află Râșnov. Fără voia ei, stațiunea își așteaptă turiștii cu un râu de gunoaie. Cursul de apă Bârsa, care traversează localitatea, este plin de resturi menajere.

ADVERTISEMENT

De-a lungul stațiunii se întâlnesc gunoaie de tot felul, notează cei de la Observator News. În ultima perioadă, primăria a angajat firme specializate în curățarea albiei.

E important de precizat că amenzile pentru cei care aruncă gunoaie în albia râului este uriașă: între 5.000 și 10.000 de lei. Cei cărora nu le pasă de mediu nu se tem nici măcar de instalarea camerelor.

ADVERTISEMENT

În zonă, cei care au de aruncat o cantitate mare de deșeuri preferă să plătească 50 de lei sau 75 de lei unor localnici care să-i scape de gunoaie în albia râului. Asta deși au soluția aruncării lor în tomberoane.

Problema aruncării gunoaielor în natură, una mai veche în Râșnov

În Râșnov, ca de altfel în multe alte zone ale țării, aruncatul gunoiului în natură pare o obișnuință. În septembrie anul trecut, un bărbat și o femeie din Râșnov au fost depistați în timp ce aruncau deșeuri undeva pe un câmp de la marginea orașului.

ADVERTISEMENT

Cele două persoane iresponsabile au fost surprinse de polițiștii locali chiar în timp ce încercau să scape de gunoi. Cetățenii în cauză au primit o amendă în valoare de 2.000 de lei. În plus, cei doi au fost puși să adune toate deșeurile descărcate și să curețe zona respectivă.

ADVERTISEMENT