Stațiunea din România unde se găsesc ape peste cele de la Evian sau Vittel. Fiecare izvor luptă cu o afecțiune. Prima atestare documentară a localității a avut loc la data de 19 iulie 1527, fiind renumită pentru puterile vindecătoare.
Stațiunea românească care are izvoare mai bune decât Evian sau Vittel. Apele de aici au efecte puternice pentru multe boli pentru că au în compoziția lor foarte multe minerale. Regiunea are un climat foarte blând.
Locul este supranumit Izvoarele de Aur datorită izvoarelor naturale care sunt în număr de peste 35. O parte din aceste surse hidrominerale au apărut și ca rezultat al unor lucrări de foraje și miniere. Apele sunt menționate pentru prima dată în 1760.
Experții le numesc ape vindecătoare mulțumită izvoarelor minerale iodurate, bromurate, sudice, calice, sulfuroase și clorurate. Ele se găsesc în Băile Olănești din județul Vâlcea, Oltenia. Stațiunea se află la 18 kilometri de municipiul Râmnicu Vâlcea.
Se află pe primul loc printre stațiunile balneoclimaterice din România în privința numărului de izvoare. Printre bolile care pot fi tratate la Băile Olănești se numără: tulburările digestive, afecțiunile respiratorii, bolile tractului renal și urinar și bolile cronice ale ficatului si căilor biliare.
De asemenea, românii aleg să se trateze la Băile Olănești și dacă se confruntă cu tulburări metabolice și de nutriție, afecțiuni dermatologice, alergii, afecțiuni ginecologice, boli cardiovascule sau boli profesionale (otrăvire cu metale grele: Pb, Hg, As).
Apele minerale din stațiunea Băile Olănești sunt mai bune decât Evian și Vittel, lucru dovedit de foarte mulți specialiști au făcut studii chimice, analize comparate și lucrări hidrologice. În 1922 s-a început captarea a 22 de surse de ape minerale, folosind cele mai noi tehnici ale vremii.
În plus, izvoarele din județul Vâlcea au fost premiate de-a lungul anilor în străinătate. Unul dintre trofee a fost primit în anul 1873, la Expoziția din Viena, unde a obținut Medalia de Aur pentru calitatea lor excepțională.
De asemenea, izvoarele se numără printre cele mai eficiente în tratarea diverselor afecțiuni. Spre exemplu, izvorul mineral cu numărul 24 este considerat a fi peste nivelul apelor de la Contrexville, Karlsbad, Martingni, Vittel, Evian și Tahanon.
Izvorul mineral numărul 2 are o acțiune egală sau chiar superioară apelor minerale de la Eaux-Bonnes, Barroger, Aix-les-Bains, Baden, Weisbaden și Achen. Cele cu numerele 3 și 9 sunt similare cu apele minerale de la Ems și Eaux Bonnes.
Izvorul cu numărul 20 este superior în proprietăți față de izvoarele din Hall, Salies de Beaurn, Bax și Eaux Bonnes. Stațiunea Băile Olănești este locul ideal pentru cei care caută vindecare și revitalizare, indiferent de sezon.
Izvoarele de la Băile Olănești vindecă foarte multe afecțiuni. Fiecare apă minerală este indicată pentru anumite boli, cum ar fi coloana cu numărul 3 care este bună pentru afecțiuni digestive, alergii și afecțiuni metabolice, precum diabetul zaharat.
Potrivit stirileprotv.ro, izvorul numărul 5 (Minerva Olănești) este recomandat pentru tratamentul afecțiunilor digestive și al diabetului zaharat compensat. Cristal Olănești (Izvorul numărul 7) este ideal pentru tratamentul afecțiunilor digestive, alergiilor și parazitozelor intestinale.
Mara Olănești (Izvorul numărul 8) este util în tratarea afecțiunilor digestive și a dischineziilor biliare, în timp ce Triumf Olănești (Izvorul numărul 9) este recomandat pacienților care au afecțiuni gastro-intestinale și ale căilor biliare.
De asemenea, Flora Olănești (Izvorul numărul 10) este o apă perfectă pentru tratarea afecțiunilor digestive și a celor renale. Primo Olănești (Izvorul numărul 11) funcționează de minune în tratarea afecțiunilor urinare și digestive.
Terra Olănești (Izvorul numărul 12) este căutat pentru afecțiunile digestive și renale, Extaz Olănești (Izvorul numărul 13) pentru tratamentul afecțiunilor inflamatorii intestinale și ale căilor biliare și Coral Olănești (Izvorul numărul 14) pentru afecțiunile digestive și urinare.
Imperial Olănești (Izvorul numărul 15) se recomandă tuturor oamenilor care au afecțiuni digestive, ale căilor biliare și alergii. În apropiere de stațiunea Băile Olănești se află Biserica Izvorul Tămăduirii, Lacul Nuferilor, Schitul Iezer, Schitul Pahomie și Rezervația Mlaștina Moșoroasa.