Life

Acesta este orașul din România cu izvoare minerale unice. Turiștii, încântați de efectele terapeutice ale tratamentelor

Acesta este orașul din România cu izvoare minerale unice. Turiștii sunt încântați de efectele terapeutice ale tratamentelor și încearcă să ajungă măcar o dată pe an.
10.02.2024 | 10:00
Acesta este orasul din Romania cu izvoare minerale unice Turistii incantati de efectele terapeutice ale tratamentelor
Acesta este orașul din România cu izvoare minerale unice. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai de orașul din România cu izvoare minerale unice? O mulțime de turiști sunt încântați de efectele terapeutice ale tratamentelor și își fac timp să ajungă aici măcar o dată pe an.

Acesta este orașul din România cu izvoare minerale unice

România are locuri superbe, dar și stațiuni pe măsură. Oricine poate beneficia de tratamente, dar și de diferite proceduri terapeutice într-un mod cât se poate de natural.  Pe de altă parte, orașul din România cu izvoare minerale unice e cu totul altceva.

ADVERTISEMENT

Cine vine aici nu doar că se reface, dar beneficiază de niște tratamente terapeutice unice.  Este vorba despre Borsec. Acesta este orașul din România cu izvoare minerale unice. Iar primarul din stațiune anunța încă de anul trecut investiții, dar și noi avantaje pentru cei care ajung aici.

Conform edilului, Centrul spa&balneo de la Borsec a fost renovat și deschis în urmă cu mai bine de un an de zile. Iar turiștii care ajung aici se bucură de o experiență cât se poate de interesantă.

ADVERTISEMENT

Centrul balnear de la Borsec are dotări de ultimă generație, dar și materiale consumabile. Totodată, există personal profesionist, gata să le ofere tuturor tratamentele necesare, în funcție de nevoi. 

Stațiunea Borsec, adorată de turiști

Menționăm faptul că orașul din România cu izvoare minerale e recunoscut la nivel european. Nu puțini sunt străinii care veneau aici și cu ani în urmă pentru proceduri. Acum însă, cu tehnologiile avansate, experiența va fi mai interesantă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește costul tratamentelor, conform edilului, acesta diferă, însă este accesibil. Pe de altă parte, primarul dezvăluia în urmă cu un an că procedurile ar putea fi decontate parțial de cei care au asigurare de sănătate.

”Vrem să readucem tratamentele care au fost înainte de 2001 când a fost închisă vechea bază de tratament. Deci, o să fie hidroterapie care se va face cu căzi cum a fost pe vremuri, avem mofetă, o să fie masaj medical, electroterapie, cameră cu sare, inhalatoare cu sare, baie cu greutăți și tot felul de alte proceduri vrem să facem și anul viitor proceduri cu parafină.

ADVERTISEMENT

Deci, tot ceea ce înseamnă tratament mai ales cu apă minerală pentru că de asta era renumit Borsecul și veneau oamenii pentru tratament cu apă minerală”, a spus primarul din Borsec, Mik József.

Menționăm faptul că investiția pentru centrul balnear din stațiunea Borsec a depășit 8 milioane de euro. Centrul cuprinde un SPA, o bază de tratament și are o capacitate de 1.000 de persoane pe zi vara și 700 de persoane iarna.

ADVERTISEMENT