Life

Stațiunea românească ce va ajunge foarte cunoscută în toată lumea. Mulți turiști își vor dori s-o viziteze

Stațiunea românească aleasă pentru a fi promovată în seria Flavours of Romania, realizată de Charlie Ottley. Va fi cunoscută în toată lumea.
09.07.2023 | 07:00
Statiunea romaneasca ce va ajunge foarte cunoscuta in toata lumea Multi turisti isi vor dori so viziteze
Stațiunea românească ce va deveni cunoscută în toată lumea. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Stațiunea turistică Colibița, împreună cu castelul Teleki din Posmuş, va deveni cunoscută în întreaga lume și va atrage o mulțime de turiști în țară noastră, fiind inclusă în al doilea sezon al proiectului Flavours of Romania.

Colibița, stațiunea românească ce va ajunge cunoscută în toată lumea

România ajunge din nou pe harta lumii, dar cu ajutor din partea străinilor, pentru un loc cum rar întâlnești altundeva. Mai exact, stațiunea Colibița, alături de castelul Teleki din Posmuș, redeschis anul trecut după ce a fost reabilitat cu fonduri europene, vor fi cunoscute în curând și pe plan internațional.

ADVERTISEMENT

Producătorul englez Charlie Ottley a ales să le promoveze în cel de-al doilea sezon al producției Flavours of Romania, potrivit unui proiect de hotărâre care a fost adoptat recent de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, conform observatornews.ro. 

Proiectul care vizează cea de-a treia edificare bugetară din acest an, arată că suma de 30.000 de lei a fost alocată realizării și difuzării unui filmuleț de promovare a zonei Colibița, unde anul trecut s-a prăbușit un avion, și a castelului de către Charlie Ottley.

ADVERTISEMENT

Cererea a fost făcută de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Turism în Bistriţa-Năsăud. De asemenea, s-au mai alocat și  24.000 de lei pentru realizarea unor broșuri de promovare și a viitoarelor proiecte ale județului de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Locuitorii zonei au fost implicați în proiect

Totodată, în referatul de aprobare care însoțește proiectul adoptat de autorități se menționează faptul că instituțiile publice sunt obligate să realizeze raporturi de activitate pentru a prezenta modul în care evoluează situația.

ADVERTISEMENT

Astfel, în demersurile de promovare a stațiunii Colibița și a castelului Teleki din Posmuş, sunt implicați și localnici, deoarece „succesul realizării obiectivelor depinde în mare măsură de participarea şi de feedback-ul tuturor locuitorilor la procesul de implementare şi monitorizare”.

„Astfel, în vederea diseminării informaţiilor şi promovării eficiente a judeţului Bistriţa-Năsăud, se apreciază ca fiind necesară editarea periodică a unei publicaţii proprii de informare (broşură).

ADVERTISEMENT

În care vor fi evidenţiate principalele investiţii realizate în conformitate cu Strategia de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud, precum şi viitoarele proiecte ale Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud”, se arată în referatul de aprobare pentru proiectul ce are ca scop promovarea stațiunii Colibița.

ADVERTISEMENT