ADVERTISEMENT
News

Statul, investitor direct în companiile private. Precizări de ultimă oră de la ministrul Finanțelor

Autor: Narcis Roșioru | 26.04.2020 | 21:05
Statul, investitor direct în companiile private. Precizări de ultimă oră de la ministrul Finanțelor
Florin Cîţu, anunţ despre viitorul ţării după coronavirus Sursa foto: hepta.ro

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor a declarat, duminică seara, că se gândește la varianta ca statul să devină investitor direct în companiile private, sub forma unui împrumut care să se transforme în acțiuni.

ADVERTISEMENT

Statul, investitor direct în companiile private

Ministrul Finanțelor Publice, ministrul Finanțelor, a declarat, pentru Digi24, că ia în calcul varianta ca statul român să devine investitor direct în companiile private, sub forma unor împrumuturi care să fie convertite în acțiuni.

Cîțu spune că există deja state care practică acest lucru, iar România ar trebui să își schimbe și ea abordarea economică.

ADVERTISEMENT

“Nu cred că economiile vor arăta la fel după această criză, vom vedea economii care vor folosi mai mult tehnologia. Această criză a fost ca un șoc și foarte mulți care au pariat pe economia viitorului vor avea de câștigat.

Ma uit la măsurile folosite în țări ca Elveția în criza din 2008. Decizia este cum ajutăm companiile, cu împrumuturi sau ca partener, în sensul de a investi un imprumut convertit în acțiuni ulterior.

ADVERTISEMENT

Împrumuturile se vor converti în acțiuni

Statul aduce lângă companie garanția statului. Este o măsură care poate fi folosită, este o măsură la care mă gândesc”, a declarat Cîțu, la Digi24.

Astfel, ministrul Finanțelor ia în calcul varianta ca statul să devină investitor direct în companiile private, însă rămâne de văzut cum va fi implementat un astfel de proiect care ar putea transforma economia țării.

ADVERTISEMENT

“Eu acum negociez plafoane cât mai mari la garanții, trebuie să fie un plafon cât mai mare. Vor fi mult mai sofisticate produsele pentru companii mari, iar la IMM Invest 15 miliarde de lei nu este o sumă mică”, a mai precizat ministrul Finanțelor.

Cîțu a declarat că transparenta va fi un criteriu important atunci când va veni vorba ca statul român să investească în companiile private.

ADVERTISEMENT

“Este un împrumut care se poate converti în acțiuni. Transparența este și mai mare în cazul companiilor listate”, a mai spus Florin Cîțu.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!