Fotbal intern

Ce au făcut, aseară, la echipele naţionale, jucătorii de la Steaua

Laurenţiu Reghecampf pare mulţumit pe lotul pe care îl are dispoziţie în prezent la Steaua, atît din punct de vedere calitativ, cît şi în ceea ce priveşte cantitativ. Sosirile lui Kapetanos...
07.09.2013 | 16:00
Ce au facut aseara la echipele nationale jucatorii de la Steaua
ADVERTISEMENT

Laurenţiu Reghecampf pare mulţumit pe lotul pe care îl are dispoziţie în prezent la Steaua, atît din punct de vedere calitativ, cît şi în ceea ce priveşte cantitativ. Sosirile lui Kapetanos şi Varela au întărit şi mai mult echipa pentru grupele Ligii Campionilor, însă Laurenţiu Reghecampf nu a avut în ultimele zile la antrenamente decît 11 fotbalişti. Totul, din cauza faptului că mai bine de jumătate din componenţii lotului de bază au fost chemaţi la acţiunile primelor reprezentative ale ţărilor de apartenenţă.

În primul rînd, scheletul de la Steaua a fost “împrumutat” naţionalei lui Victor Piţurcă, care aseară a învins selecţionata Ungariei cu 3-0. Ciprian Tătăruşanu, Alexandru Bourceanu şi Mihai Pintilii au fost titulari împotriva maghiarilor şi au fost printre cei mai buni oameni de pe teren. E drept, Tătăruşanu, nu a avut decît un şut periculos pe spaţiul propriei porţi pe toată durata partidei, în timp ce Mihai Pintilii a înscris golul serii, cu un şut formidabil de la peste 20 de metri. O evoluţie apreciată a avut şi căpitanul Stelei, chiar dacă, un cartonaş galben pe care l-a luat stupid la începutul primei reprize, i-a adus automat o suspendare pentru meciul cu Turcia.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul partidei, pe teren au mai intrat alţi doi jucători de la Steaua, Cristi Tănase şi Adi Popa, ambii lăsîndu-şi amprenta asupra jocului României. Primul a închis tabela, la 3-0, cu cîteva minute înainte de finalul partidei, în timp ce “Motoreta” ar fi putut să i-o ia înainte, în minutul 71, cînd a rămas singur cu Bogdan, dar a ezitat. Cei cinci nu au fost însă singurii stelişti aduşi la lot, avînd în vedere că selecţionat a mai fost şi Iasmin Latovlevici, însă acesta a rămas doar pe banca de rezerve.

În acelaşi timp, Steaua are trei jucători chemaţi şi la alte prime reprezentative, dintre care doi au evoluat aseară, în preliminariile zonei UEFA. Este vorba despre Daniel Georgievski, fundaşul dreapta care a ajutat Macedonia să obţină o victorie cu 2-1 împotriva naţionalei lui Gareth Bale, Ţara Galilor. Noul transfer al lui Real Madrid, cel mai scump din istoria fotbalului, nu a evoluat însă niciun minut, în timp ce stelistul a părăsit terenul în minutul 77. Şi Lukasz Szukala a fost titular, dar şi integralist, la naţionala Poloniei, pe care însă nu a putut-o ajuta să cîştige împotriva selecţionatei Muntenegrului, în partida încheiată scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Cu toate că nici măcar nu a făcut vizita medicală cu Steaua, fostul fundaş al Vasluiului, Fernando Varela, a semnat un contract cu campioana României din Insulele Capului Verde, selecţionată alături de care va juca azi o partidă decisivă pentru calificarea la Cupa Mondială, împotriva Tunisiei. În cazul în care echipa lui Varela va cîştiga, atunci jucătorul va mai avea de jucat doar două meciuri în tentativa de a se califica la Cupa Mondială din Brazilia.

Nu în ultimul rînd, formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf a mai furnizat doi jucători şi pentru selecţionata U21 a României, şi anume Gabriel Iancu şi Nicuşor Stanciu. Rivali pe post la Steaua, cei doi puşti vor juca marţi pentru selecţionata pregătită de Bogdan Stelea, în meciul împotriva primei reprezentative U21 a Muntenegrului, meci care contează în preliminariileCampionatului European care va avea loc în 2015 în Cehia.

ADVERTISEMENT