Sport

STEAUA-TRENCIN. Tactica lui Rădoi depinde doar de VARELA

STEAUA. Ultimele două partide ale trupei antrenate de Mirel Rădoi au fost 2-0 cu Trencin, la Zilina şi 3-0 cu Pandurii, la Turnu Severin. Extrapolînd, ar urma un 4-0 cu Trencin, pe "Arena...
22.07.2015 | 00:05
STEAUATRENCIN Tactica lui Radoi depinde doar de VARELA

STEAUA. Ultimele două partide ale trupei antrenate de Mirel Rădoi au fost 2-0 cu Trencin, la Zilina şi 3-0 cu Pandurii, la Turnu Severin. Extrapolînd, ar urma un 4-0 cu Trencin, pe “Arena Naţională”. Care va fi goală, văduvită de spectatori de o sancţiune UEFA.

Lăsînd matematica la o parte, socotelile sînt simple. Steaua porneşte cu avantajul celor două goluri marcate lui Trencin în primul meci al dublei de calificare în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Chiar dacă nu este imposibil, este foarte greu de crezut că poate pierde partida din această seară la o diferenţă de 3 goluri. Chiar şi două, care ar duce la prelungiri dacă nu marchează şi ea.

“Implanturi” reuşite

STEAUA. De la ce plecăm? De la un joc al Stelei care pare din ce în ce mai legat, mai consistent de la meci la meci. “Implanturile” făcute “pe viu”, în mers, par acceptate de “corpul” de bază al campioanei.

Vrei să vezi pe viu Bayern Munchen şi Real Madrid? Aici ai totul GRATIS: cazare, transport, bilete la meci!

Dispus la efort, Tade ia orice apărare în spate şi (se) joacă aşa pînă la epuizare. A adversarilor. Tahar mătură fără mătură tot în faţa unei apărări în care doar Papp pare momentan din alt film. De Hamroun nu mai vorbim, nu duce un meci întreg încă, dar cînd intră dă gol. Două cu două. Extrapolînd iar, ar urma trei cu trei. Dacă are loc de Chipciu…

Reintră Varela?

STEAUA. Şi astfel revenim la formula de bază, formula consacrată, formula “veche”. Parcă sătul de critici în media şi de frustrări în iarbă, “şeptarul” (şi-)a reamintit de ce i s-a spus “noul Lăcătuş” şi a făcut instrucţie cu Pandurii la Turnu Severin. Stanciu mai croşetează şi el cîte un gol de povestit la gura sobei, “motoreta” Popa nu s-a mai “gripat”.

EXCLUSIV! Dinamovist ARESTAT pentru VIOL! 4 ani cu EXECUTARE!

STEAUA. Cojocaru n-a scos mingea din plasă de trei meciuri, protejat de o apărare în care Toşca creşte frumos lîngă “stîlpul” cu care începe echipa, “căpitanul” Varela (absent ultimul meci din cauza unei accidentări), Papp încearcă să-şi cîştige locul în absenţa lui Alcenat, punctul mai delicat fiind Guilherme, care, totuşi, îşi face treaba la un nivel mediu, acceptabil, grefat încă de scăpări. Ale adversarilor direcţi. În faţa lor, Breeveld este şi el un semn de întrebare, la care ar putea răspunde Muniru. Azi, cu Trencin, nu se ştie exact dacă reintră Varela sau se va continua cu Toşca lîngă Papp.

STEAUA. Gigi Becali exultă: “Gata, nu ne va mai rezista NIMENI!”
STEAUA. Varela nu a jucat cu Pandurii din cauza unei probleme musculare la muşchii inghinali. Se încearcă recuperraea lui pînă la ora de start a meciului şi dacă va fi apt l-ar înlocui în centrul liniei defensive pe Toşca. În cazul în care “căpitanul” nu-şi va reveni, Toşca va fi titular pentru că, deocamdată, Rădoi nu are o altă variantă pentru acest post.

Avantajul lor: lipsa suporterilor stelişti 

STEAUA. Slovacii au venit cu tupeu şi moralul ridicat. Parcă ei ar avea 2-0, nu Steaua. Să dea două, trei goluri (!) n-ar fi o problemă pentru ei, care au marcat 11 goluri în ultimele 3 meciuri. Amicale, înainte de Steaua. În prima etapă de campionat, după Steaua, au învins subţire, 1-0, gol în minutul 85 la o nou promovată, nici nu mai contează numele că e greu de pronunţat.

AUDI răsplăteşte cititorii FANATIK.RO cu o invitaţie dublă la Audi Cup 2015! Înscrie-te AICI!

“Nimic nu este imposibil, avem calitate şi putem înscrie de două sau trei ori, iar apoi să fim atenţi în defensivă. Cu toţii sîntem încrezători. Dacă nu aveam speranţă, nu mai veneam aici. Săptămîna trecută nu am arătat cel mai bun joc, dar cu siguranţă la Bucureşti vom juca mult mai bine şi vom avea o şansă”, spunea mijlocaşul dreapta al lui Trencin, olandezul cu rădăcini în Curacao Gino van Kessel. Care mai mizează pe ceva în afara “calităţii pe care putem să o arătăm”: “Pentru noi e un avantaj important faptul că se joacă fără suporteri”. Dezavantaj Steaua. Recunoscut şi de Toşca: “Nu contează atît de mult că vom juca pe teren propriu, nu vom avea spectatori şi oricum galeria nu e alături de noi chiar dacă nu am fi fost sancţionaţi”. Dar şi avantaj Steaua. Nu va fi presiune dintr-o peluză nerăbdătoare şi pretenţioasă. Plus că, “ei trebuie să iasă la joc să dea gol şi sigur vor lăsa spaţii de care vom putea să profităm”, spune tot Toşca.

Scor periculos, dar bun!

STEAUA. Una peste alta, o fi 2-0 cel mai periculos scor (cum o fi atunci 0-0, 1-0, 2-1 sau orice avantaj de un gol?!), dar Steaua nu va rata posibilitatea de a-şi asigura măcar prezenţa în Liga Europa, obţinută odată cu trecerea în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Iar cuplul naş-fin nu se va mulţumi numai cu atît. Steaua începe să se “închege” şi să(-şi) onoreze pretenţiile.

BOMBĂ! Niculae: “Alibec şi De Amorim pot să plece la Steaua!”

Formula probabilă a Stelei: Cojocaru – Rîpă, Papp, Toşca (Varela), Guilherme – Breeveld, Tahar – A. Popa, Stanciu, Chipciu – Tade.

Ultimele meciuri oficiale în care Steaua a pierdut la cel puţin două goluri:

Pandurii – Steaua 3-1 (15.03.2015, Liga 1)
Astra – Steaua 2-0 (11.03.2015, Cupa României)
Dinamo Kiev – Steaua 3-1 (02.10.2014, grupe Liga Europa)
Schalke 04 – Steaua 3-0 (18.09.2013, grupe Liga Campionilor)
Steaua – Viitorul 2-5 (19.05.2013, Liga 1)
Chelsea – Steaua 3-1 (14.03.2013, optimi Liga Europa)
Ajax – Steaua 2-0 (14.02.2013, 16-imi Liga Europa)
FC Braşov – Steaua 3-1 (26.11.2012, Liga 1)
Steaua – Stuttgart 1-5 (22.11.2012, grupe Liga Europa)
SC Vaslui – Steaua 3-1 (27.08.2012, Liga 1)