Fotbal intern

VICEVERSA! Ministrul MApN ţine cu Dinamo! Ministrul MI, cu Steaua

Presa anunţă vremuri comice dacă n-ar fi penibile pentru Steaua şi Dinamo. Mai corect, pentru FCSB şi Dinamo. Cluburile private de fotbal se găsăsesc în situaţia inedită de a-şi întîlni...
25.08.2015 | 00:09
VICEVERSA Ministrul MApN tine cu Dinamo Ministrul MI cu Steaua
ADVERTISEMENT

Presa anunţă vremuri comice dacă n-ar fi penibile pentru Steaua şi Dinamo. Mai corect, pentru FCSB şi Dinamo. Cluburile private de fotbal se găsăsesc în situaţia inedită de a-şi întîlni într-un viitor destul de îndepărtat totuşi, dar cert, „surorile” de stat. Departamentale. Steaua MApN-ului şi Dinamo sau cum se va numi echipa Ministerului de Interne. Ambele cluburi sportive, atenţie! nu cluburi private de fotbal, deci atît CS Steaua, cît şi CS Dinamo au defăşurat acţiuni care duc, cu gîndul măcar, la înfiinţarea unor noi echipe de fotbal cu numele consacrate, Steaua şi Dinamo, pe lîngă cele existente.

DINAMO. Clubul Sportiv şi-a mărit numărul grupelor de juniori, iar copiii se antrenează chiar în “Ştefan cel Mare”. În schimb, juniorii de la FC Dinamo al lui Ionuţ Negoiţă se pregătesc la marginea Bucureştiului, pe “Metaloglobus”. Sub comanda Elisabetei Lipă, CS-ul şi-a înfiinţat o secţie de fotbal care este coordonată acum de fosta glorie dinamovistă Ionel Augustin şi numără deja 12 grupe de copii şi juniori între 6 şi 17 ani pregătite de 7 antrenori. Secţia de fotbal de la CS Dinamo participă deja la competiţii.

ADVERTISEMENT

STEAUA. OFICIAL! Armata are echipă: un mare stelist e antrenor

STEAUA. CSA Steaua Bucureşti redeschide porţile Centrului de Fotbal pentru copii şi juniori. “Acţiunea de selecţie a copiilor şi juniorilor care se vor pregăti în cadrul Centrului de Fotbal va avea loc în perioada 24-30 august 2015 la stadionul Complexului Sportiv Steaua – Ghencea, zilnic, între orele 08.30 – 12.30 şi 16.00 – 19.00. La selecţie sunt aşteptaţi, în echipament sportiv, copiii născuţi între anii 2001 – 2006 inclusiv. Toţi trebuie să prezinte o adeverinţă medicală prin care se certifică faptul că sunt apţi pentru efort fizic, pentru a putea susţine probele de efort impuse”, este anunţul de săptămîna trecută al CSA. Timp de o săptămînă, foştii fotbalişti stelişti Adrian Bumbescu, Radu Troi, Vasile Aelenei şi Anton Doboş îi vor urmări şi îi vor alege pe cei mai buni pentru a forma echipe pe grupe de vîrstă.

STEAUA. SHOW marca Gigi Becali cu MUNIRU, Breeveld şi TADE

Suporterii stelişti de la “Peluza Sud” au fost prezenţi ieri, luni, la acţiunea de selecţie pentru echipele de copii şi juniori organizată de Clubul Sportiv Steaua în Ghencea. Fanii i-au încurajat pe cei aproximativ 50 de copii prezenţi şi au afişat pe gardurile din jurul terenului mai multe bannnere: “Vrem să fim din nou în faţă / Cum am fost o viaţă / Clipă de clipă / Ne stă gîndul la echipă”, “Un nou început / Onoraţi un glorios trecut”, “Copile, viitorul Stelei îţi aparţine” şi “În spirit de luptă veţi fi educaţi / Peste ani, numele Stelei să-l reprezentaţi”.

ADVERTISEMENT

Cel mai important aspect este că micuţii fotbalişti din Ghencea vor juca pe piept cu emblema cu care s-a cîştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986  şi Supercupa Europei în 1987 .

VIDEO / Torje învinge Galata cu un SUPER gol! Rusescu a debutat

Peste această situaţie a la Caragiale, mai vine una care pune bomboana pe tort, fiindcă nu e cazul de colivă… Miniştrii celor două mari ministere care se ocupă cu siguranţa românilor şi a României, MApN şi MI, ţin exact cu echipa care a reprezentat celălat minister! Adică ministrul MApN Mircea Duşa e suporter al lui Dinamo, iar ministrul MI Gabriel Oprea e suporter al Stelei!

ADVERTISEMENT

Oprea: “Am şi eu un defect, ţin cu Steaua”

1 iunie 2014: Ministrul de Interne Gabriel Oprea mărturisea că este suporter al Stelei: “Am şi eu un defect, ţin cu Steaua”, afirma Oprea live la DolceSport, fără să fie deranjat în vreun fel că are în subordine Clubul Sportiv Dinamo.

Bun prieten cu selecţionerul Anghel Iordănescu, Gabriel Oprea a demisionat din armată în 1993 pentru a derula cu acesta o serie de proiecte imobiliare şi a jucat fotbal-tenis cu Miron Cozma, partener într-o asociaţie de profil.

ADVERTISEMENT

“În 1993 am demisionat, eram ofiţer de justiţie militară. Eram prieten cu Anghel Iordănescu, venise din străinătate şi am stabilit împreună să avem nişte proiecte economice. Am făcut cîteva afaceri imobiliare, Iordănescu a venit cu capitalul, eu am venit cu ideile. Erau alte vremuri în anii 90”, spunea Oprea pentru B1TV prin 2007. El a mai povestit atunci că, împreună cu Anghel Iordănescu şi Ion Săndulescu de la “Doi Cocoşi”, a contribuit la înfiinţarea, în 1994, a Ligii Profesioniste de Fotbal-Tenis, unde a ocupat postul de vicepreşedinte, structură la care secretar general era Miron Cozma.

Actualui ministru de Interne ar fi vrut chiar să preia Steaua în urmă cu cîţiva ani, cînd era ministrul MApN! Era ianuarie 2010 şi Corneliu Vadim Tudor dezvăluia că Gabriel Oprea e gata să cumpere Steaua, pentru care este dispus să achite pe loc 20 de milioane de euro!

“Gabriel Oprea ar vrea să cumpere Steaua, din informaţiile mele vrea să-i ofere douăzeci de milioane de euro lui Gigi Becali şi să cumpere Steaua. Se pare că e mare criză de bani, e criză economică. Mai mult nu vreau să comentez”, afirma Vadim Tudor la Realitatea TV.

Anunţul făcut de Vadim Tudor venea la doar cîteva ore după ce Gigi Becali declara război MApN-ului, condus atunci chiar de potenţialul cumpărător. “Le arăt eu cine e Becali. Activez documentul pe care îl am de şapte ani, de la AVAS. Îl reactivăm, pentru că eu am cesionat clubul. Ca să nu mă mai duc eu la Gabi Oprea să cerşesc. Stadionul e al meu! Gazonul, tabela, scaunele, terenurile, tot e al meu! Eu le dau 300.000 pe an, dar tot ei sînt proprietari! Dau ministerul în judecată”, spunea Becali la Sport.ro.

Mircea Duşa: “Eu sînt dinamovist, aşa că le urez succes dinamoviştilor”

16 septembrie 2014: Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, declara, raspunzînd unei întrebări privind şansele la titlu ale Stelei, că el este dinamovist, aşa că îi va ura succes echipei pregătite la acea vreme de Flavius Stoican.

“Echipa de fotbal Steaua nu aparţine de clubul Steaua, are brandul Steaua, mai joacă din cînd în cînd la noi, dar eu sînt dinamovist, aşa că le urez succes dinamoviştilor. Am fost şi ministru la Interne, aşa că nu puteţi să mă acuzaţi”, spunea atunci Duşa la sport.ro.

Mircea Dusa a fost ministru de interne în perioada august-decembrie 2012, iar din decembrie 2012 este ministrul apărării. În martie 2015 Mircea Duşa declara că MApN nu are nici o intenţie de a forma o nouă echipă sub numele de Steaua: “Clubul Steaua are acum deja foarte multe secţii: baschet, gimnastică, handbal, volei, înot, polo… Nu, în momentul de faţă nu se pune problema de altă echipă”. De la “momentul de faţă” au trecut 5 luni…

ADVERTISEMENT