Fotbal intern

STEAUA. Au negociat în DIRECT! “Îi vreau împrumut” / “EXCLUS!”

STEAUA. UPDATE / Gheorghe Hagi a răspuns declaraţiilor venite din partea lui Gigi Becali, care speră să îi poată lua pe Răzvan Marin şi Florin Tănase la Steaua sub formă de împrumut....
05.05.2016 | 00:00
STEAUA Au negociat in DIRECT Ii vreau imprumut  EXCLUS
ADVERTISEMENT

STEAUA. UPDATE / Gheorghe Hagi a răspuns declaraţiilor venite din partea lui Gigi Becali, care speră să îi poată lua pe Răzvan Marin şi Florin Tănase la Steaua sub formă de împrumut.

“Regele” a precizat că este exclus ca cei doi tineri să ajungă la formaţia pregătită de Reghecampf sub formă de împrumut.  “Nu îi dăm, împrumut nu putem să-i dăm oricum. Mai bine rămîn şi joacă la noi”

ADVERTISEMENT

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE / Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a anunţat care sînt următoarele ţinte pentru perioada de transferuri din vară.

ADVERTISEMENT

Latifundiarul din Pipera a dezvăluit şi în ce condiţii vor ajunge cei doi jucători de la FC Viitorul la Steaua.

“De la Viitorul trebuie să iau doi jucători. Nu mai vreau să dau bani pe ei. O să mă întîlnesc cu Gică. E foarte greu ca Viitorul să joace în Europa League, dar vreau să vă povestesc ceva. Eu am crezut că Viitorul va lua titlul şi atunci i-am spus lui Gică că dacă va cîştiga campionatul o să-i împrumut jucători pentru Liga Campionilor, dar şi invers.

ADVERTISEMENT

Vreau să-i împrumut pe Marin şi Tănase, dar să şi pun nişte clauze de cumpărare. Dacă ne calificăm în Liga Campionilor o să plătesc o anunmită sumă, iar pentru Europa League o altă sumă. Mi-a fost jenă să-i spun la telefon că îi vreau împrumt”, a spus Gigi la un post de televiziune.

……………………………………….

Steaua este la un pas să piardă titlul, deşi patronul se bătea cu pumnii în piept înaintea play-off-ului că nu-i stă nimeni în cale. Acum e în genunchi, dar pregăteşte următorul campionat. 

Atacuri la baionetă! Asta s-a întîmplat în partea a doua a campionatului, iar lamele s-u ascuţit odată cu intrarea în play-off! Marius Şumudică, de o parte, Gigi Becali, Laurenţiu Reghecampf şi, ulterior, Meme Stoica, de cealaltă parte. Miştouri grosiere, glume nesărate, acuze voalate… Şumi este, însă, aproape cîştigător. Gata cu atacurile. Gigi s-a liniştit şi el, pentru o noapte însă, cînd a spus că Steaua mai are şanse 10%. A doua zi, procentul a crescut. Simţitor, dar chiar crede Becali că „Steluţa” lui cu moralul zdrobit mai poate să ridice coada din postura actuală de stea… căzătoare? Asta e acum, aşa că şi-a făcut, atunci, alte planuri. Pentru un nou război, de durată. Şi vrea să ia tot ce mişcă în liga asta şi are valoare. Din prima şi-a fixat 5 ţinte. Cinci. Urmează negocierile.

ADVERTISEMENT

Trei de la Hagi

Laurenţiu Reghecampf se zbate ca un leu în cuşcă în aceste zile. Tocmai s-a trăit un divorţ dureros. Nu, nu de impresarul cu care împarte totul, de la succese la ratări! De titlu! Cu tot cu echipa lui. Ba i-a mai venit pe cap şi varianta Edward Iordănescu, antrenorul despre care se vehiculează că-i va lua locul. Bietul Reghe infirmă, Meme îl apără. Dar nici unul nu spune pe şleau „Nu vine, domne, nici un Iordănescu acum la Steaua!”. Gigi nu iese nici el în apărarea cuiva. Dar face, în schimb, echipa. Pentru următorul sezon. Privirea i s-a îndreptat către Ovidiu, unde joacă, pentru Gică Hagi, nişte copii care promit.

Florin Tănase, Romario Benzar şi Răzvan Marin sînt cele trei „perle” ale Viitorului pe care Gigi Becali le vrea musai în roş-albastru. Cum „Regele” i-a redevenit de mult prieten, după episodul amar trăit pe banca Stelei de cel care a fost declarat cel mai bun fotbalist român all-time, Gigi aproape că şi-a asigurat transferurile. Şi nu s-a orientat aiurea: cei trei vor acoperi nişte posturi deficitare la Steaua, acolo unde Reghe s-a confruntat cu mari probleme, în special fundaş dreapta (a încercat chiar şi cu Tamaş în meciul cu Astra) şi atacant (Chipciu, ieşit din formă, Tade şi Bawab, fără valoare de Steaua pentru Gigi).

Insistă cu oltenii

Nici CS U Craiova nu a scăpat de „atenţia” finanţatorului care a pierdut Ghencea. De altfel, oltenii au fost căutaţi în iarnă, cînd Gigi aproape a bătut palma cu Mihai Rotaru, patronul echipei care joacă acum pe Extensiv, pentru 4 jucători: Ivan, Vătăjelu, Bancu şi Mateiu. N-a fost să fie atunci. Clubul din Craiova avea să dea un comunicat în care anunţa motivele pentru care tranzacţia a picat, deşi Becali oferea 3 milioane de euro pentru a-i lua pe jucători la Steaua.

„Pentru a încheia tranzacţia era necesară îndeplinirea a trei condiţii: negocierea şi acceptarea preţului, rezilierea de către clubul lui Gheorghe Becali a contractelor jucătorilor Tade, Tahar, Alcenat şi Breeveld şi legitimarea acestora de către Universitatea Craiova din postura de jucători liberi de contract, precum şi acceptul jucătorilor Universităţii pentru realizarea transferului. În acest moment, discuţiile s-au încheiat, părţile neajungînd la un consens”, a sunat comunicatul Băniei. De asemenea, oficialii olteni au adăugat faptul că jucătorii nu au dorit să se despartă de Craiova. A trecut ceva timp de atunci, iar Gigi crede că, de această dată, tentativa nu va eşua. Nu-i vrea însă pe toţi 4, ci doar pe Andrei Ivan şi Bogdan Vătăjelu.

Preţ uriaş pentru Ivan

Greu îi va fi însă lui Becali să-l ia pe Ivan, vîrful de 19 ani căruia Anghel Iordănescu îi dă mare atenţie. Asta pentru că fotbalistul a fost urmărit, în cîteva meciuri din play-out, de reprezentanţi ai italienelor Genoa, AC Torino, Napoli şi Sampdoria. Iar o lovitură de ultimă oră ar fi interesul venit din Ligue 1. Echipe din Hexagon sînt gata să ofere, cu tot cu bonusuri, aproximativ 3 milioane de euro pentru fotbalist. „E un preţ foarte bun. Trei milioane de euro înseamnă enorm pentru un jucător din România care nu a jucat în cupele europene. El e un fotbalist valoros, dar mai are de confirmat”, avea să comenteze Bogdan Mara.

16 goluri a reuşit Florin Tănase în acest sezon

1,5 milioane de euro este cota lui Florin Tănase

6 goluri a dat Andrei Ivan în acest campionat

900.000 de euro valorează Andrei Ivan

ADVERTISEMENT