Fotbal intern

STEAUA. Negocieri Becali-Edi! Ce răspuns i-a dat Iordănescu jr.

Edward Iordănescu este antrenorul pe care Gigi Becali l-ar pune la vară pe banca Stelei, dacă s-ar înţelege cu Laurenţiu Reghecampf, privind clauza de rezilie pe care trebuie să i-o achite,...
04.03.2017 | 00:00
STEAUA Negocieri BecaliEdi Ce raspuns ia dat Iordanescu jr
ADVERTISEMENT

Edward Iordănescu este antrenorul pe care Gigi Becali l-ar pune la vară pe banca Stelei, dacă s-ar înţelege cu Laurenţiu Reghecampf, privind clauza de rezilie pe care trebuie să i-o achite, după cum ediţia tipărită FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Steaua a dezamăgit încă o dată! 1-1 la Mediaş, cu Gaz Metan, dar gazdele au ratat cât pentru trei meciuri şi de aceea trupa lui Reghecampf a scăpat fără înfrângere. N-a scăpat însă de acuzele finanţatorului. Care a dat în stânga şi-n dreapta, n-a iertat pe nimeni. Nici pe Reghecampf, deşi l-a acoperit puţin: „Nu pot să spun că-l dau afară!” Dar Gigi pare hotărât să umble din plin la echipă şi la banca tehnică, dacă Steaua nu ia titlul, după ce echipa a fost din nou învinsă de Dinamo şi eliminată din Cupa Ligii. „Tragem linie la vară!”, a spus finanţatorul. Iar linia îl ameninţă şi pe Laurenţiu Reghecampf. În caz de eşec, Edward Iordănescu ar fi alesul lui Gigi Becali. FANATIK a aflat cum a luat legătura cu fiul fostului selecţioner şi ce i-a transmis Becali acestuia.

ADVERTISEMENT

Sfat de la palat

Edward Iordănescu este unul dintre antrenorii tineri care au demonstrat că sunt talentaţi, de aceea interesul lui Gigi Becali pentru el nu este deloc surprinzător. Finanţatorul nu a ieşit însă cu declaraţii pe acest subiect pentru că Reghecampf are contract încă un an, iar clauza de reziliere, de ambele părţi, este de un milion de euro. Dar Gigi poate cădea la învoială cu Reghe, dacă Steaua ratează titlul în acest sezon. Din aceste motive, Becali s-a orientat către un înlocuitor, Edward Iordănescu. Nu a discutat direct cu el, ci i-a trimis mesaje prin apropiaţi. Astfel, Becali i-a cerut lui Iordănescu junior să aibă răbdare până la vară. „Nu te grăbi, nu semna cu vreo echipă, te am în vedere”, a fost mesajul pentru tehnicianul liber de contract.

Nu îl vrea pe Meme

Una dintre condiţiile pe care Iordănescu Jr. i le pune lui Gigi Becali este înlăturarea lui Mihai Stoica din funcţia managerială. Cei doi au avut unele divergenţe în trecut, iar Meme ar fi înlocuit de Narcis Răducan, alături de care Edi a mai lucrat şi la Pandurii Târgu Jiu. Pe lângă asta, la finalul acestei stagiuni ar fi dispus antrenorul să preia Steaua, pentru a-şi putea impune strategia încă din perioada de pregătire, şi nu din mers.

ADVERTISEMENT

L-a vrut în locul lui Rădoi

Edi Iordănescu a mai fost o variantă pentru Gigi Becali, atunci când pe banca Stelei se afla Mirel Rădoi. Acesta a fost la un pas să plece de la „roş-albaştri” după eliminarea din Liga Campionilor, în faţa lui Rosenborg, dar a fost întors din drum de naşul său. Traseul slab al Stelei l-a făcut atunci, din nou, pe tehnician să se gândească la plecare. Chiar în timpul unui meci cu Dinamo, Rădoi a spus că este prea mult pentru el şi va renunţa. Deşi l-a apărat cu orice prilej, Gigi Becali găsise atunci o variantă: Edi Iordănescu, antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu! Becali avea de gând să facă mutarea în iarnă, în pauza competiţională. Şi Narcis Răducan era în calcule pentru o funcţie de conducere în cadrul clubului Steaua. „Sunt onorat de fiecare dată când îmi este apreciată munca. Sunt foarte preocupat de munca mea la Târgu Jiu, am format o echipă de succes cu Edi şi avem multe de spus în acest sezon cu Pandurii”, declara, la acea vreme, Narcis Răducan.

Ofertat de Voluntari

În urmă cu exact un an, Edi Iordănescu a avut o ofertă de la FC Voluntari. Tehnicianul a anunţat atunci clubul ilfovean că va lua în calcul oferta, însă negocierile vor începe abia după finalul campionatului. „Înainte de a veni Dumitru Dragomir la Voluntari, a fost contactat Edi Iordănescu. L-au vrut imediat, dar el a spus că vrea să ducă pînă la capăt ce a început la Pandurii”, dezvăluia o persoană din conducerea clubului ilfovean. La Voluntari ar fi ajuns şi Narcis Răducan, în funcţia de preşedinte al clubului. „Se înţelege perfect cu Iordănescu, cei doi au fost o ţintă din iarnă, când cei de la club au discutat şi au căutat soluţia cea mai bună pentru ca echipa să se salveze de la retrogradare. Stadionul se numeşte Anghel Iordănescu… Cei doi, Edi şi Narcis, au casele chiar pe lângă stadion, sunt de aici practic, ar fi fost perfect!”, a continuat ilfoveanul.

ADVERTISEMENT

Nu i-a priit ŢSKA

Edi Iordănescu s-a remarcat la Pandurii Târgu Jiu. Acolo a construit o echipă care, la un moment dat, visa uşor chiar spre titlu. Totul s-a ruinat din cauza situaţiei financiare de la clubul gorjean. Iordănescu a strâns din dinţi, şi-a mobilizat jucătorii, dar a cedat, după ce salariile erau întârziate cu jumătate de an! Următoarea destinaţie a fost ŢSKA Sofia. Numai că nu s-a acomodat la echipa din Bulgaria. Doar două luni a stat pe banca sofioţilor. Şi-a reziliat contractul, iar în februarie, anul acesta, a primit o ofertă de la Karabukspor. A acceptat-o în principiu, urmând să mai negocieze unele detalii contractuale. După o lună, turcii s-au sucit şi i-au oferit un alt salariu, mai mic, după ce echipa a reuşit să iasă din zona retrogradării. Iordănescu a refuzat categoric. „Aş vrea să antrenez în campionatul Turciei. Acum nu a fost să fie!”, a declarat Iordănescu.

5 echipe a antrenat Edi Iordănescu până acum

„Vreau să antrenez în campionatul Turciei!” (Edi Iordănescu)