Fotbal intern

STEAUA. Argăseală i-a zis lui Gigi cîţi bani cer GENERALII

STEAUA. Compromisul de pe 8 decembrie 2014. Astfel se poate rezuma întîlnirea de luni, la amiază, dintre preşedintele CS Steaua, George Boroi, şi Valeriu Argăseală, preşedintele FC Steaua -...
09.12.2014 | 13:14
STEAUA Argaseala ia zis lui Gigi citi bani cer GENERALII
ADVERTISEMENT

STEAUA. Compromisul de pe 8 decembrie 2014. Astfel se poate rezuma întîlnirea de luni, la amiază, dintre preşedintele CS Steaua, George Boroi, şi Valeriu Argăseală, preşedintele FC Steaua – FC Gazde pînă la terminarea întrevederii – pentru găsirea unei soluţii după decizia ÎCCJ prin care Gigi Becali şi Steaua pierd marca Steaua. FANATIK.RO vă dezvăluie culisele acestei întîlniri, dar şi modul în care patronul Gigi Becali a reacţionat vizavi de soluţia temporară la care s-a ajuns. Soluţie adusă la cunoştinţă de FC Steaua într-un comunicat oficial.

Dead-line 15 decembrie

STEAUA. Astfel, pînă pe 15 decembrie, Armata a fost de acord ca Steaua să folosească numele, culorile şi sigla pentru partidele din Europa League cu Dinamo Kiev şi din Cupa Ligii, cu CSMS Iaşi. Apoi părţile se vor aşeza la masă şi vor începe negocierile adevărate. Alea pe bani. Grei. Bineînţeles doar în cazul în care cererea şi oferta vor găsi acel numitor comun pe care-l aşteaptă fanii campioanei.

ADVERTISEMENT

“Nu negociezi nimic!”

STEAUA. Cum a decurs întîlnirea ce a liniştit apele pentru o săptămînă? Valeriu Argăseală i-a spus din start partenerului său de dialog, George Boroi, omologul de la CS, că nu a venit să negocieze nimic! Doar să afle condiţiile în care CS va permite ca Steaua să se folosească iarăşi de siglă, nume, culori. În cursul dimineţii de luni, FANATIK.RO v-a dezvăluit ordinul pe care Becali i l-a dat lui Argăseală înainte de a merge la întîlnirea cu Clubul Sportiv. “Nu negociezi nimic! Mă ţii la curent cu tot ce se întîmplă acolo. Vezi care sînt pretenţiile lor. Între timp o să ne vină şi răspunsul de la UEFA, în privinţa meciului cu Dinamo Kiev, şi o să analizăm toată situaţia şi toate riscurile. Repet: nici o negociere!”. Argăseală a respectat întocmai decizia lui Becali.

STEAUA: “Ne facem de rîs în toată Europa”

STEAUA. Probabil că şi cei de la Clubul Sportiv se aşteptau ca Argăseală să vină doar pentru a cere o amînare la negocieri, pentru că, spun sursele FANATIK.RO, soluţia era pregătită dinaintea întîlnirii. Oricum, în mare, discursul preşedintelui Valeriu Argăseală a marşat pe ideea obţinerii unei păsuiri: “Devenim penibili şi riscăm să ne facem de rîs dacă ne vom prezenta la meciul cu Dinamo Kiev aşa cum am făcut-o la partida cu Iaşiul din campionat. Nu putem juca fără stemă şi cu sigla acoperită în cupele europene. Dacă se va întîmpla aşa, ştirea asta va face înconjurul lumii şi mai tare decît s-a întîmplat după meciul din Liga 1. Toate site-urile ziarelor importante, nu neapărat de sport, vor scrie despre acest lucru. Ne vom face de rîs în toată Europa. Şi nu doar noi, ci tot fotbalul românesc, toată România!”.

ADVERTISEMENT

Negocierile pornesc de la 1 milion de euro: “Zi-i lui Gigi că nu e de joacă”

STEAUA. George Boroi avea probabil lecţia pregătită. Ştia că se va ajunge aici, bănuia că Becali va cere, prin vocea lui Argăseală, permisiunea de a negocia toată situaţia după terminarea sezonului oficial, adică după cele două meciuri amintite anterior. Boroi a pus însă piciorul în prag. “Ok, facem aşa, dar transmite-i lui Gigi că nu e de joacă. Vă lăsăm pînă pe 15 decembrie să jucaţi ca şi înainte, ca să fie bine pentru toată lumea, dar gata! Becali trebuie să ne ia în serios”, ar fi sunat mesajul şefului de la CS. Surse credibile ambelor părţi dezvăluie pentru FANATIK.RO că Armata a stabilit deja un preţ de pornire al negocierilor: nici un cent sub 1.000.000 de euro pentru ca Becali să folosească sigla pierdută în urma deciziei ÎCCJ!

“Dacă tot vorbesc de milioane, îi aştept pe generali să-mi cumpere echipa!!!”

STEAUA. Aflat la muncă, la Academia lui Hagi de la Constanţa, Gigi Becali a fost ţinut aproape în permanenţă în legătură cu noutăţile de la întîlnire. El a reacţionat după terminarea întrevederii cu cei de la Clubul Sportiv. La început a fost extrem de nervos, apoi s-a mai liniştit oarecum, povestesc apropiaţii săi. “Dar de ce nu vine Armata să îmi facă ofertă să cumpere echipa? Îi ajut eu să nu înfiinţeze o altă echipă. Dacă tot vorbesc de milioane de euro, atunci îi aştept pe domnii generali la discuţii. Să-mi cumpere Steaua! Să vedem atunci de unde au ei bani să ţină o echipă de fotbal. Eu am cheltuit mereu cîte 400.000 de euro lunar pe salarii în ultimii ani. Dacă n-o să ajungem la un acord, mă supăr, schimb sigla şi cu asta basta!”.

ADVERTISEMENT

Avertisment: Clubul Sportiv le-a transmis lui Argăseală şi compania că în această săptămînă ar face bine să nu întreprindă nici o acţiune cu actuala emblemă fără acordul Armatei, aici fiind vorba despre eventuale evenimente umanitare cu ocazia Sărbătorilor.

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

Senatul a votat legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă a primarilor traseişti