Life

Ștefan Hrușcă a câștigat sute de mii de euro dintr-un proces! Artistul care face Crăciunul mai frumos s-a judecat cu coloși din industrie

Ștefan Hrușcă a câștigat un proces de sute de mii de euro, după ani buni în care s-a judecat cu Google și Apple. Câți bani va primi artistul pe drepturile de autor.
06.06.2023 | 17:00
Ștefan Hrușcă. Sursa foto/facebook.com. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Ștefan Hrușcă a câștigat parțial procesul cu Google, Apple și firma care i-a distribuit piesele, după se s-a judecat timp de șase ani prin tribunale. Hotărâre judecătorească s-a pronunțat în favoarea artistului, care urmează să primească sume frumoase de bani. După ani de amânări, lui Ștefan Hrușcă i s-a făcut dreptate și își va primi banii pentru drepturile de autor.

Ștefan Hrușcă a câștigat procesul de 6 ani pentru drepturile de autor

Îndrăgitul artist a dat în judecată mai multe companii, printre care și Google și Apple, în anul 2017. Motivul? Drepturile de autor și drepturi conexe. Timp de șase ani, s-a luptat prin tribunale și a încercat să își facă dreptate. Astăzi s-a pronunțat hotărârea judecătorească conform căreia Ștefan Hrușcă a ieșit învingător, însă doar pe o parte.

ADVERTISEMENT

“Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtelor GOOGLE LLC şi APPLE INC şi respinge acţiunea formulată împotriva acestor pârâte ca fiind formulată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active ca fiind neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei ELECTRECORD SA ca fiind neîntemeiată. Admite în parte cererea.

Constată că pârâtele RED CLOVER MEDIA SRL şi ELECTRECORD SA difuzează/distribuie online opere muzicale prin intermediul canalelor deschise pe platforme online de partajare de conţinut. Încălcând drepturile patrimoniale de autor şi conexe ce aparţin reclamantului, provocându-i acestuia prejudicii materiale şi morale.

ADVERTISEMENT

Obligă pârâtele RED CLOVER MEDIA SRL şi ELECTRECORD SA să înceteze distribuirea operelor muzicale ale căror autor şi interpret este reclamantul prin intermediul platformelor online de partajare conţinut de tipul iTunes, YouTube, Google Play etc., iar pârâta RED CLOVER MEDIA SRL va fi obligată să înceteze distribuirea prin orice modalitate a operelor muzicale aparţinând reclamantului în format fizic.”, conform portal.just.ro

Câți bani va primi Ștefan Hrușcă pentru drepturile de autor

După ce a reclamat publicarea pe mai multe canale a melodiilor sale, fără să primească drepturile bănești cuvenite, Ștefan Hrușcă a învins. Magistrații au hotărât ca artistul să primească o sumă frumușică, de ordinul sutelor de mii de euro.

ADVERTISEMENT

“Obligă pârâta RED CLOVER MEDIA SRL să plătească reclamantului suma de 25.662,18 lei reprezentând remuneraţii ce i se cuvin reclamantului prin vânzarea de materiale discografie fizice (CD-uri, DVD-uri, vinil), pentru perioada noiembrie 2014 – decembrie 2014. Obligă pârâta RED CLOVER MEDIA SRL la plata către reclamant a sumei de 85.634,46 USD, pentru perioada iunie 2014 – mai 2021, echivalent în lei 365.898,92 lei.

Cu titlu de daune materiale pentru distribuirea/difuzarea online de opere muzicale prin intermediul canalelor deschise pe platforme online de partajare de conţinut, încălcând drepturile patrimoniale de autor şi conexe ce aparţin reclamantului. Obligă pârâta RED CLOVER MEDIA SRL la plata către reclamant a sumei de 20.000 Euro reprezentând contravaloare prejudiciu moral suferit de reclamant ca urmare a acţiunilor sale ilicite. Obligă pârâta RED CLOVER MEDIA SRL să plătească reclamantului suma de 10.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată – parte din taxa de timbru achitată”, conform portal.just.ro

ADVERTISEMENT

Ștefan Hrușcă, concert de senzație în Baia Mare

Artistul a revenit pe scenă de Rusalii, unde a susținut un concert la Baia Mare. Ștefan Hrușcă a interpretat mai multe piese folk din repertoriul său. Publicul i-a scandat numele și s-a bucurat de vocea inegalabilă a artistului. După concert, interpretul a postat un mesaj de mulțumire.

”Mulțam fain pentru atmosfera creată, pentru cum s-a cântat, aplaudat. Mulțumesc prietenilor de scenă Radu Rotaru și Mario Florescu pentru prezență și dăruire. Mulțumesc organizatorilor, primăriei Baia Mare, pentru invitație. Seară magică acasă, în Maramureș, la acest început de vară. Pe curând!”, a scris Ștefan Hrușcă, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT