Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ștefan Iovan, căpitanul de la Sevilla a găsit singurul căpitan adevărat din SuperLiga. „El are profilul pentru așa ceva”. Ce spune despre banderola de la FCSB. Video exclusiv

Ștefan Iovan, fostul mare fotbalist al Stelei, a dezvăluit numele singurului căpitan din campionatul românesc. Ce a spus despre banderola de lider de la FCSB.
09.03.2023 | 12:55
Stefan Iovan capitanul de la Sevilla a gasit singurul capitan adevarat din SuperLiga El are profilul pentru asa ceva Ce spune despre banderola de la FCSB Video exclusiv
Ștefan Iovan a spus numele singurul căpitan din SuperLigă. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Ștefan Iovan, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, fiind căpitan pentru roș-albaștrii în meciul de la Sevilla, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că Săpunaru este singurul căpitan adevărat din campionat. Totodată, fosta glorie a Stelei a vorbit despre subiectul banderolei de căpitan la FCSB.

Ștefan Iovan, căpitanul de la Sevilla a vorbit despre ce înseamnă banderola de căpitan pornind de la cazul FCSB: „Nu mai știu care sunt regulile”

Ștefan Iovan a explicat ce reprezenta banderola de căpitan în perioada în care îmbrăca tricoul de fotbalist. Fostul jucător în vârstă de 62 de ani a enumerat calitățile pe care trebuie să le dețină un fotbalist pentru a purta banderola.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Nu știu cum sunt regulile la FCSB. Eu le știu pe cele care erau la noi, pe timpurile noastre. Era foarte clară situația. Jucătorul cel mai vechi și care avea constanță în meciuri și cât de cât gestiona și avea o legătură strânsă cu coechipierii, acela era căpitan de echipă, acum nu mai știu care sunt regulile. 

V-am spus în primul rând trebuie să fie un jucător bun și foarte bun. În al doilea rând, vorbind de perioada mea, jucam fundaș central și aveam un rol foarte important și responsabilitate mare și când am jucat libero.

ADVERTISEMENT

Pe lângă evoluție și pe lângă prietenia cu colegii trebuie să fie un exemplu în tot ceea ce înseamnă pe teren să ajuți colegii, să intervi în situațiile în care arbitrul nu e echidistant.

Când echipa este în impas, iar trebuie să intervină. Să fie un exemplu pentru toți în tot ceea ce face, nu prin ce vorbește”, a declarat Ștefan Iovan, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Ștefan Iovan a dezvăluit numele singurului căpitan din SuperLiga

Ștefan Iovan a refuzat să vorbească detaliat despre cazul banderolei de căpitan la FCSB. Fostul fotbalist al Stelei este convins că fundașul Rapidului, Cristian Săpunaru, este singurul căpitan adevărat din primul eșalon al fotbalului românesc.

„Sunt oameni care stau zi de zi cu ei, care îi antrenează, le cunosc starea emoțională, psihicul. Nu vreau să intru în amănunte ca să inducem o polemică Iovan cu FCSB. Dacă mă întrebați pe mine Săpunaru este un profil de genul ăsta.

ADVERTISEMENT

Săpunaru a crescut în Giulești, chiar dacă a plecat s-a întors și arată bine cum arată și ceea ce face pe teren, chiar dacă are o vârstă trebuie să ai spirit să cunoști istoria, să simți că joci la echipa aceea. Iar lucrurile astea să văd”, a mai spus Ștefan Iovan, care consideră că și Ionuț Larie, fundașul lui Gică Hagi la Farul, are astfel de calități.

„Larie îi ajută pe jucătorii tineri, îi completează și este un lucru mare. De-asta este acolo să își asume responsabilitatea și când greșește cel mic să repare el. Și când e la ananghie, la orice el trebuie să sară, căpitanul de echipă. Îndreaptă lucrurile”, a mai spus Ștefan Iovan, la FANATIK SUPERLIGA.

Ștefan Iovan știe când echipa națională a României va avea un căpitan adevărat: „Trecutul recent nu ne lasă să dormim”

Au mai rămas două săptămâni până la debutul României în preliminariile pentru Campionatul European din 2024. Ștefan Iovan, fostul fotbalist al Stelei, este de părere că selecționata lui Edi Iordănescu va avea un căpitan adevărat atunci când va participa la turneele finale.

„Echipa națională este mereu în formare. Când se va stabiliza, când se va omogeniza, când vom începe să participăm pe la turnee finale, atunci cu siguranță va apărea și un căpitan de echipă 100%. Trecutul recent nu ne lasă să dormim deloc.

Poate va fi o stare de spirit, dar nu văd cum să capete jucătorii noștri experiență sau maturitate dacă nu jucăm în cupele europene. De aici pleacă totul. Echipele de club joacă în cupele europene, se lovesc de un anumit nivel, vin la echipa națională și când dăm de adversari puternici nu ne mai speriem”, au fost declarațiile lui Ștefan Iovan, la FANATIK SUPERLIGA.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vine cu numeroase exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT