Sport

Ștefan Iovan îl laudă pe Radu Drăgușin: „Are stilul lui Van Dijk”

Fostul internațional Ștefan Iovan este impresionat de transferul stoperului Radu Drăgușin, 21 de ani, în Premier League, la Tottenham.
11.01.2024 | 07:11
Stefan Iovan il lauda pe Radu Dragusin Are stilul lui Van Dijk
Fostul mare internațional Ștefan Iovan este impresionat de calitățile lui Radu Drăgușin
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a trecut cu bine vizita medicală efectuată, miercuri, la Londra și va fi prezentat oficial în această dimineață de Tottenham, locul 5 în Premier League, după 20 de etape. Fostul mare internațional Ștefan Iovan, 63 de ani, îl laudă pe Radu Drăgușin, cumpărat de Spurs de la Genoa cu 30 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri, sumă-record plătită pentru un fotbalist român.

Ștefan Iovan îl laudă pe Radu Drăgușin: ”Este un fundaș inteligent”

„Îmi place foarte mult Drăgușin. Este un fundaș inteligent, cu talie, personalitate și tupeu în joc. Anticipează bine fazele, are vedere periferică, ceea ce e foarte important. Este un fotbalist de mare perspectivă.

ADVERTISEMENT

Acum trebuie să și joace la Tottenham. Premier League este cel mai bun campionat din lume, iar dacă va juca bine nivelul lui va crește și mai mult”, a declarat Ștefan Iovan pentru FANATIK.

Căpitanul Stelei de la Sevilla crede că Radu Drăgușin este pregătit pentru a face față rigorilor fotbalului englez și îl aseamănă ca stil de joc cu stoperul olandez Virgil van Dijk, de la Liverpool.

ADVERTISEMENT

„Eu zic că este pregătit pentru confruntările din Premier League. A fost titular la Genoa, în Serie A. S-a descurat foarte bine în duelurile cu atacanți de clasă, precum Lautaro Martinez, Romelu Lukaku sau Leao.

Trebuie să aibă curaj fantastic, are calități. Este bun în duelurile aeriene, dă bine cu capul. Nu vreau să-l umflu, dar ca stil de joc seamănă cu Van Dijk. Îi doresc succes, să facă o treabă bună la Tottenham și să ajungă la nivelul lui Van Dijk. În timp, Drăgușin va deveni liderul naționalei”, este convins fostul fundaș de fier al Stelei și al echipei naționale a României din anii 80-90.

ADVERTISEMENT

Ştefan Iovan speră ca transferul lui Drăguşin la Tottenham să influenţeze și echipa națională

Ștefan Iovan se așteaptă ca transferul lui Radu Drăgușin în Premier League să ridice nivelul prima reprezentative în vederea participării la EURO 2024.

„Ar fi bine ca echipa națională să aibă în fiecare compartiment măcar câte un jucător de la o echipă bună din Europa. Cei din generația U21 care ne-au făcut mândri la Europenele de tineret din 2019 se pot transforma în staruri dacă trec de grupă la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Copiii au nevoie de modele, iar dacă naționala va ajunge în fazele eliminatorii la turneul final din Germania toți vor să devină Drăgușin, Olaru sau Ianis Hagi”, a declarat fostul fundaș central și fundaș dreapta, cu 37 de selecții la naționala României.

Radu Drăgușin este al patrulea român din istoria lui Tottenham

Radu Drăgușin ar putea să debuteze pentru Tottenham contra lui Manchester United, duminică, 14 ianuarie, în campionat, dar cel mai probabil o va face în partida din 27 ianuarie din FA Cup, atunci când Spurs va întâlni Manchester City.

Bayern Munchen a încercat să-l deturneze pe Radu Drăgușin pe ultima sută de metri, dar fotbalistul român a ales în cele din urmă Tottenham, atras de mirajul de a juca în Premier League.

Fostul internațional Gică Popescu a declarat că el ar fi ales Bayern Munchen, deoarece este o echipă mult mai mare decât Tottenham.

Radu Drăgușin a devenit al patrulea român din istoria lui Tottenham, după Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș.

  • 16 fotbaliști români au jucat la echipe din Premier League
ADVERTISEMENT