Sport

De ce a șters Drăgușin mesajul de pe Instagram. Românul a trecut vizita medicală la Tottenham! Va fi prezentat oficial dimineață. Exclusiv

FANATIK este în aceste zile la Londra și vă va prezenta pas cu pas absolut tot ce se întâmplă cu Radu Drăgușin, care prin transferul la Tottenham a devenit cel mai scump fotbalist român.
11.01.2024 | 02:18
De ce a sters Dragusin mesajul de pe Instagram Romanul a trecut vizita medicala la Tottenham Va fi prezentat oficial dimineata Exclusiv
Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham nu mai e în dubiu, deși fundasul a șters un mesaj de pe Instagram în cursul serii trecute
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a eliminat mesajul de adio pe care îl postase pe Instagram pentru fanii lui Genoa, ceea ce a invitat la speculații despre stadiul în care s-ar mai afla el și Tottenham.

Radu Drăgușin a trecut vizita medicală și va fi prezentat joi dimineața la Tottenham. De ce a șters mesajul de pe Instagram

Realitatea este că vizita medicală, pe care agentul Florin Manea a povestit că stoperul a parcurs-o în două etape, a avut rezultate impecabile, așa că transferul va fi oficializat astăzi.

ADVERTISEMENT

Tottenham și Genoa vor anunța în prima parte a zilei de joi afacerea de 25 de milioane de euro, cea mai mare în care a fost implicat vreun fotbalist român vreodată. Englezii și italienii vor să se sincronizeze și să facă anunțul simultan. Acesta e și motivul pentru care Drăgușin a trebuit să anuleze mesajul pe care îl publicase pentru suporterii roș-albaștri.

Spurs vor să oficializeze transferul înainte ca jucătorul să transmită mesajul lui de mulțumire pentru ultras de la Genoa, o formație pentru care a evoluat în Serie B în stagiunea trecută, cu care a promovat și pe care o părăsește acum la numai o jumătate de an după promovare. Drăgușin a trecut în șase luni de la un fotbalist de „B” la unul de 25 de milioane de euro! O sumă la care mai pot fi adăugate și bonusuri, în funcție de contribuția pe care o va avea Radu și de parcursul lui Tottenham.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin are garantați minimum 16,5 milioane de euro din contractul cu Tottenham

Internaționalul român a ajuns miercuri la prânz în Londra și și-a petrecut restul timpului până seara cu testele medicale. Procedurile au fost unele standard pentru astfel de cazuri, din moment ce Drăgușin nu a avut până acum nicio accidentare gravă și nu existau motive de suspiciune legate de vreo posibilă ”defecțiune” ascunsă.

Progresul pe care l-a realizat Radu din punct de vedere sportiv e clar, el a trecut de la o nou-promovată din Serie A, preocupată doar să evite retrogradarea, la un club cu mult mai bogat, unul al cărui scop este să fie în Top 4 din Premier League și să evolueze în grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă un salt și mai mare, ca valoare a mărcii implicate, l-ar fi constituit trecerea la Bayern, gigantul german pe care românul l-a refuzat ca să își îndeplinească visul de a fi în Premier League.

Și mai spectaculos e progresul pe care l-a obținut la capitolul economic. La Genoa era plătit cu 600.000 de euro și îi fusese oferită o prelungire a contractului cu un salariu de un milion de euro. La Tottenham va avea din start trei milioane de euro într-un contract valabil cinci ani și jumătate, ceea ce înseamnă că Radu are asigurați 16,5 milioane de euro doar din salariu, fără bonusurile pe care le-ar mai putea bifa.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin poate debuta duminică la Tottenham, într-un super meci cu Manchester United

Și are și ocazia să profite de un context favorabil lui. Tottenham a insistat pentru transfer deoarece trupa lui Ange Postecoglu suferă în centrul apărării, într-o zonă în care există olandezul Van de Ven, un titular obișnuit. Cristian Romero, campion mondial cu Argentina în Qatar, e accidentat și deşi se fac eforturi pentru recuperarea lui rapidă chiar şi pentru duelul cu Manchester United, există şanse mari să nu rişte o revenire prematură pe teren. Mai ales că urmează o pauză în Premier League, timp berechet pentru o refacere completă a argentinianului, așa că Drăgușin are şansa lui chiar şi duminică pentru a bifa primele minute la Spurs.

În aceste condiții, ținând cont că este în plin sezon competițional și e pus la punct cu pregătirea fizică, Radu Drăgușin ar putea debuta la Tottenham chiar la următorul meci. Și ce debut ar putea fi… Duminică, 14 ianuarie, de la ora 18:30, în etapa 21 din Premier League, Spurs joacă pe în deplasare un meci de cinci stele, contra lui Manchester United chiar pe „Old Trafford”.

Romero, la fel ca Drăgușin, a fost în lotul lui Juventus, doar că nici el, nici românul nu au reușit să se impună acolo ca oameni importanți. Pentru torinezi, afacerea pe care au realizat-o cu Radu rămâne una bună. Ei l-au adus din România, de la Regal Sport, într-un moment în care Drăgușin era doar un copil necunoscut, l-au folosit în câteva meciuri din Serie A și chiar din Champions League, l-au vândut la Genoa cu 5 milioane de euro, iar acum vor mai primi 10 la sută din business, deci minimum 2,5 milioane de euro.

Impactul pe care îl va avea Radu în Anglia e important și pentru Edward Iordănescu, pentru că selecționerul are nevoie ca stoperul lui titular să joace cât mai des în Premier League înaintea Campionatului European din Germania. Gabriel Radu, antrenorul care a lucrat cu copilul Drăgușin în România, e convins că el nu-și va opri creșterea și că va deveni un internațional extrem de important.

  • 19 meciuri și două goluri a înregistrat Drăgușin în sezonul acesta din Serie A. Cel mai recent a înscris într-un egal cu Inter, 1-1, un meci în care a încurcat-o pe favorita la câștigarea campionatului
ADVERTISEMENT