Sport

Gică Popescu are încredere în Radu Drăgușin: ”Nu dă nimeni 30 de milioane pe un jucător să-l țină rezervă!”

Gică Popescu, fostul fundaș al naționalei României, a vorbit despre transferul lui Radu Drăgușin de la Genoa la Tottenham și îi oferă mai multe sfaturi tânărului fotbalist.
10.01.2024 | 16:55
Gica Popescu are incredere in Radu Dragusin Nu da nimeni 30 de milioane pe un jucator sal tina rezerva
Gică Popescu are încredere în Radu Drăgușin: ”Nu dă nimeni 30 de milioane pe un jucător să-l țină rezervă!”
ADVERTISEMENT

Totodată, ”Baciul” e convins că Tottenham îl va folosi titular pe Drăgușin, în condițiile în care britanicii au oferit 30 de milioane de euro pentru serviciile sale. Singura problemă pe care Drăgușin ar putea să o aibă pentru început e acomodarea cu ritmul de joc din Premier League, de trei ori mai ridicat comparativ cu Serie A.

Gică Popescu are încredere în Radu Drăgușin

”E un pas înainte, fără îndoială. Merge în cel mai important campionat din Europa, merge la o echipă de tradiție, una dintre cele mai mari echipe din fotbalul englez. Este un jucător tânăr, de 21 de ani, care sigur are potențial. Are o marjă importantă de a crește în valoare”, a declarat Gică Popescu pentru iamsport.ro.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin a devenit, așadar, cel mai scump jucător român din istorie, depășind sumele de transfer ale vedetelor Adrian Mutu și Cristian Chivu. Comparativ, Gică Popescu era vândut pentru 2,9 milioane de euro de la PSV Eindhoven la Tottenham. Cât despre Radu Drăgușin, Gică Popescu e convins că acesta poate face față în Premier League.

”Nu-l cunosc ca persoană, dar am auzit că este foarte serios. Un tip căruia îi place să se antreneze. Deci are toate calitățile necesară să facă performanță. În Premier League este de trei ori mai ridicat ritmul. În Serie A este tacticizat fotbalul la maxim. Echipele sunt preocupate de apărare, să închidă spațiile, să nu lase adversarul să joace. Dar ritmul e scăzut, normal, pentru că nu ai spații de dezvoltare a jocului.

ADVERTISEMENT

În Anglia se joacă într-un ritm amețitor. Nu va fi ușor pentru Drăgușin, pentru că ritmul din Premier League este diferit de oricare campionat din Europa. Întrecerea de acolo este superbă. Dacă treci prin Anglia, te simți împlinit ca fotbalist”, a mai transmis Gică Popescu într-un interviu pentru iamsport.ro. Rămâne de văzut, însă, dacă Radu Drăgușin va face față duelurilor unu la unu în Anglia.

Gică Popescu e de părere că da. O să se întâlnească cu asta mult mai mult decât în Italia. Repet, e un fotbalist tânăr. Deci, teoretic, se poate adapta. Dar nici nu l-am văzut de prea multe ori jucând, poate de zece ori. Sigur are reale calități, cu un potențial important. Aici ține foarte mult despre capacitatea lui de a se adapta foarte, foarte, repede. Iar asta nu putem să anticipăm.

ADVERTISEMENT

Dacă va face această trecere, de la ritmul campionatului englez la cel italian, va fi bine pentru el. Majoritatea fotbaliștilor clachează pentru că nu se adaptează la noua paradigmă. Pentru că fiecare competiție are particularitățile ei. Așa că ține de adaptabilitatea fiecăruia”, a completat fostul mare fundaș al României pentru sursa citată.

Gică Popescu ar fi ales Bayern Munchen

Radu Drăgușin a fost curtat până în ultima secundă și de Bayern Munchen, însă în cele din urmă a ales cu sufletul, adică a preferat să meargă la Tottenham în Premier League. Gică Popescu a mărturisit că ar fi procedat diferit, pentru că Bayern Munchen este o echipă mult mai mare decât Tottenham. De fapt, ”Baciul” nu crede că oferta de la Bayern a fost reală, pentru că Bayern nu se refuză.

ADVERTISEMENT

”Nu știu cât de adevărată este oferta celor de la Bayern. Eu, dacă aș fi avut de ales între Tottenham și Bayern, aș fi ales echipa germană. Iarna aceasta s-au vehiculat atâtea destinații pentru Drăgușin, încât nu știi ce să mai crezi. Dar mă gândesc că dacă Bayern ar fi venit cu o ofertă, Radu ar fi mers acolo.

Nu cred că ar fi dat 30 de milioane de euro pe el ca să-l țină pe banca de rezerve. Indiferent care sunt prețurile în campionatul Angliei, unde suma de 30 de milioane este una relativ mică, 30 de milioane sunt, totuși, 30 de milioane.

Nu dă nimeni o asemenea sumă pe un fotbalist doar ca să-l țină pe banca de rezerve. Sigur, apoi depinde de el cât de repede se va adapta și cât de bine va juca. Până la urmă de el și de evoluțiile lui depinde locul de titular”, a completat fostul fundaș.

ADVERTISEMENT