Sport

Ștefan Radu, acuzat de presa din Italia: “A purtat un simbol nazist la derby-ul AS Roma – Lazio”

Ștefan Radu este acuzat de presa din Italia că ar fi purtat un hanorac care a avea un simbol nazist. Fostul fundaș a fost prezent la AS Roma - Lazio 1-0.
07.04.2024 | 15:26
Stefan Radu acuzat de presa din Italia A purtat un simbol nazist la derbyul AS Roma  Lazio
Presa din Italia, cu ochii pe Radu Ștefan la AS Roma - Lazio 1-0. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fostul jucător emblematic al celor de la Lazio a fost prezent la derby-ul cu AS Roma. “Boss” a stat alături de ultrașii fostei sale echipe. La meci, Ștefan Radu a fost surprins de presa din Italia cu un hanorac care ar avea un simbol nazist.

Ștefan Radu, acuzat de presa din Italia: “A purtat un simbol nazist la derby-ul AS Roma – Lazio”

În Derby della Capitale, jucat pe Stadionul Olimpico, AS Roma s-a impus cu 1-0 prin golul marcat de Mancini în finalul primei reprize. Presa din Italia l-a surprins și pe Ștefan Radu alături de galeria lui Lazio. Și se pare că acesta a avut un simbol nazist pe mâneca hanoracului.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii italieni au analizat bine inscripțiile de pe mânecă și au ajuns la concluzia că semnele SS sunt similare cu cele ale organizației naziste a lui Adolf Hitler. Chiar dacă, cel mai probabil, hanoracul lui Radu Ștefan este unul cu fosta sa echipă și SS vine de la Lazio SS, adică Societate Sportivă, fontul scrisului este foarte similar cu cel folosit de naziști.

Presa din Italia crede că există o posibilitate ca Radu Ștefan să aibă legătură cu fostul regim politic din Germania. Fostul fundaș român a mai fost asociat cu nazismul în 2012. Atunci când Lazio a învins Napoli 3-1, iar Ștefan Radu a făcut salutul “celebru” al lui Hitler către ultrașii “vulturilor”.

ADVERTISEMENT

A fost un caz care a ajuns atunci la Comisia de Disciplină, dar care s-a terminat cu bine pentru fostul jucător al lui Lazio. Ștefan Radu a scăpat de suspendare atunci, iar motivul a fost unul surprinzător. Așa cum susținea avocata acestuia, Gian Michele Gentile: “Radu nu știa nici măcar care este salutul naziștilor”.

Jurnaliștii italieni rămân cu ochii pe Radu Ștefan

Cu toate acestea, presa din Italia rămâne cu ochii pe Ștefan Radu după ce a fost surprins cu simbolurile SS. Literele sunt o prescurtare de la Schutzstaffel, organizația paramilitară a celui de-al Treilea Reich al lui Adolf Hitler. Această organizație a avut ca scop realizarea genocidului industrializat al poporului evreu din Europa.

ADVERTISEMENT

Membrii organizației SS, care purtau o banderolă cu inscripții similare ca cele de pe mâneca lui Ștefan Radu, se ocupau de paza și conducerea lagărelor de exterminare precum Auschwitz, acolo unde au decedat peste un milion de oameni.

Ștefan Radu, dorit înapoi la Lazio. Ce propunere ar urma să primească românul

Deși s-a lăsat de fotbal, Ștefan Radu (37 de ani) nu duce lipsă de oferte. Presa din Italia anunță că fostul fundaș este dorit pentru un post de conducere la gruparea “biancocelestă”. Conform lalaziosiamonoi.it, “Boss”, așa cum era poreclit românul de fanii lui Lazio, e în pole position să ocupe funcția de coordonator al Centrului de Copii și Juniori.

ADVERTISEMENT

Inițial, șefii clubului din Roma au vrut să îi ofere acest post unei alte legende. Este vorba despre Senad Lulic, dar bosniacul nu pare tentat de această provocare. Totuși, fostul mijlocaș este cel care i-a recomandat conducătorilor pe Miroslav Klose și Ștefan Radu.

Potrivit sursei citate, care citează Il Messaggero, românul este gata să poarte din nou o discuție cu șefii lui Lazio în luna iunie. După retragere, fostul internațional român și-a luat pauză de la fotbal timp de un an de zile.

ADVERTISEMENT