Sport

Ştefan Radu, între revenirea la Dinamo şi rolul de club manager la Lazio: “Discuţiile n-au mai avansat!”

Ştefan Radu este dorit în această vară la Dinamo de Ovidiu Burcă, dar preşedintele lui Lazio vrea să îi ofere un post important de conducere în cadrul clubului.
26.06.2023 | 16:07
Stefan Radu intre revenirea la Dinamo si rolul de club manager la Lazio Discutiile nau mai avansat
Ştefan Radu, în faţa peluzei de la Lazio. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ştefan Radu s-a retras în această vară de la Lazio, după ce a îmbrăcat în ultimii 15 ani tricoul echipei romane. Ultimul meci pe Stadio Olimpico pentru fundaşul român a fost împotriva lui Cremonese, câştigat de laziali cu 3-2, când a purtat şi banderola de căpitan.

Ştefan Radu, între revenirea la Dinamo şi rolul de club manager la Lazio!

Dinamo încearcă o repatriere spectaculoasă a fundaşului în această vară, dar “Fane” Radu este dorit de Claudio Lotito, preşedintele celor de la Lazio, în cadrul clubului. Iar funcţia pe care i-o propun italienii este una importantă.

ADVERTISEMENT

Presa din Italia scrie că lui Ştefan Radu i s-a propus funcţia de club manager la Lazio, acolo unde ar urma să îl înlocuiască pe Angelo Peruzzi, fostul mare portar italian. Antrenorul Maurizio Sarri aprobă această mutare.

Burcă nu renunţă: “Așteptăm să revină din vacanță ca să reluăm discuțiile”

De cealaltă parte, Ovidiu Burcă nu renunţă la ideea de a-l aduce pe Ştefan Radu înapoi la Dinamo şi speră să dea lovitura şi să îl convingă pe fundaş să mai evolueze măcar un sezon pentru “câini”:

ADVERTISEMENT

“Au fost niște discuții cu Ștefan Radu, ele n-au mai avansat. Vom vedea. E în vacanță, așteptăm să revină din vacanță ca să reluăm discuțiile. Ar fi extraordinar pentru noi să ni se alăture! Dar are familia lui acolo, e stabilit de mulți ani, nu-i o decizie ușoară pentru el”, a spus Burcă la plecarea spre cantonament.

Dacă va alege să revină, Ştefan Radu va juca după 15 ani pentru clubul care l-a lansat în fotbalul mare. Dinamo l-a vândut la Lazio în 2008 pentru 4,28 milioane de euro, iar de atunci a evoluat doar la echipa romană.

ADVERTISEMENT

A bătut toate recordurile de longevitate la Lazio, fiind fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate pentru echipa italiană, 427, peste Giuseppe Favalli (401). În plus, la biancoceleşti are şi cele mai multe meciuri în Serie A (349) peste Aldo Puccinelli (319), care deţinea recordul din 1955.

Maurizio Sarri: “L-aș vedea într-un post de conducere în cadrul clubului ori cu rol de interfață între staff-ul administrativ și echipă”

La retragerea lui Ştefan Radu, antrenorul lazialilor, Maurizio Sarri, a declarat că îl vede ocupând un loc în conducerea clubului:  „Mi-ar fi plăcut să-l pregătesc câțiva ani, din păcate am făcut-o doar în partea finală a carierei sale.

ADVERTISEMENT

Îl apreciez ca jucător și persoană, e un om de o loialitate și fidelitate unice. Ce viitor aș vedea pentru el? Din punctul de vedere al caracterului, e un băiat extraordinar, poate prea bun pentru a se face antrenor.

L-aș vedea într-un post de conducere în cadrul clubului ori cu rol de interfață între staff-ul administrativ și echipă pentru că are această capacitate de a avea relații bune cu echipa și cu conducerea”, a explicat Sarri

  • 36 de ani are Ştefan Radu
  • 427 de meciuri a jucat Ştefan Radu pentru Lazio
ADVERTISEMENT