News

Stelian Ion, atac tranșant la adresa lui Florin Cîțu, după demitere: ”Sunt ultimele lui zile în funcția de premier”

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, a lansat un atac dur la adresa lui Florin Cîțu, după ce a fost revocat. Membrul USR PLUS a spus că premierul se află în ultimele zile la Palatul Victoria.
03.09.2021 | 23:17
Stelian Ion atac transant la adresa lui Florin Citu dupa demitere Sunt ultimele lui zile in functia de premier
Stelian Ion, atac tranșant la adresa lui Florin Cîțu, după demitere: ”Sunt ultimele lui zile în funcția de premier”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vineri, după ședința de Guvern, premierul Florin Cîțu a cerut investigarea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, pe care l-a acuzat că ar fi refuzat să semneze avizul pentru proiectul de OUG privind programul de investiții ”Anghel Saligny”.

În cursul serii, primul-ministru a primit și o replică din partea fostului membru al Executivului.

ADVERTISEMENT

Stelian Ion îl atacă dur pe Florin Cîțu, după ce a fost revocat

Ministrul revocat al Justiției, Stelian Ion, a lansat vineri seară atacuri fără menajamente la adresa premierului Florin Cîțu, despre care a spus că ”încearcă să abată atenția de la ilegalitățile pe care le fac el și executanții lui”.

”Florin Cîţu încearcă să abată atenţia de la ilegalităţile pe care le fac el şi executanţii lui, cerând, printr-un discurs caragialesc, să fiu anchetat pentru „abuz în funcţie”, pentru că nu aş fi dat un aviz pe o documentaţie incompletă, pentru o hoţie de proporţii.

ADVERTISEMENT

Asta nu a înţeles deloc Florin Cîţu: spre deosebire de el, eu nu comit abuzuri şi nu semnez nici ilegalităţi. Cât timp am fost în funcţie, la Ministerul Justiţiei nu a fost trimisă documentaţia finală, având toate celelalte avize, privind PNDL 3, hoţia lui Florin Cîţu. Deci nu aveam ce să avizez.

Ameninţările lui Florin Citu cu investigaţii legate de modul de avizare al proiectului de sifonare a banilor publici PNDL3 arată nesiguranţă şi necunoaşterea legii. Şi pierderea justei măsuri”, a scris pe Facebook Stelian Ion.

ADVERTISEMENT

În același timp, fostul ministru l-a criticat pe Florin Cîțu pentru că face confuzie între documentele proiectului care au ajuns la cabinetul pe care l-a condus.

”Premierul face confuzie în mod nepermis între observațiile care pot fi date la copie către instituția inițiatoare, înainte să vină la avizare originalul proiectului, și avizul propriu-zis.

ADVERTISEMENT

Premierul face confuzie în mod nepermis între observațiile care pot fi date la copie către instituția inițiatoare, înainte să vină la avizare originalul proiectului, și avizul propriu-zis.

Originalul proiectului se trimite la Ministerul Justiției abia după obținerea tuturor celorlalte avize.

Fapte: Avizul inițial de la Ministerul Finanțelor a fost dat abia la 01.09.2021, deci documentația completă, cu toate semnăturile ministerelor avizatoare, în original, nu putea ajunge la MJ mai devreme de 01.09.2021”, mai scrie Stelian Ion în online.

Stelian Ion, previziuni sumbre pentru Cîțu: ”Sunt ultimele lui zile în funcția de premier”

În finalul postării sale, Stelian Ion expune motivul real pentru care a fost demis și face o previziune sumbră pentru viitorul politic apropiat al premierului.

Florin Cîțu m-a schimbat din funcție pentru că am declanșat procedura de selecție pentru procurorii de rang înalt de la DIICOT și DNA și pentru că, oricâte presiuni a făcut, nu am semnat o documentație “la copie”, incompletă, adică fără semnătura în original a tuturor miniștrilor avizatori.

Spre exemplu, adresa de înaintare a proiectului către Ministerul Justiției din 25 august, în care în mod eronat se vorbește despre trimiterea “originalului” la MJ (deși documentația atașată nu cuprindea toate semnăturile ministerelor avizatoare, în original) care a fost și folosită apoi pentru a produce efecte juridice în sensul acreditării ideii că s-ar fi obținut un aviz tacit de la Ministerul Justiției, aspect consemnat printr-un alt înscris trimis la Consiliul Legislativ în vederea obținerii avizului CL.

Dacă ar fi să validăm interpretarea aiuritoare a premierului, care pare că și-a pierdut total echilibrul și rațiunea, ar însemna că toți cei care nu au dat avize în termenele legale pentru legile justiției (proiecte trimise de mine în procedura de avizare de prin luna martie) ar trebui să răspunda penal pentru aceste blocaje.

Absurd. Perdea de fum folosită în scopul ascunderii propriilor lui probleme legate de faptul că sunt ultimele lui zile în funcția de premier”, a adăugat Stelian Ion.

ADVERTISEMENT