News

Stenograme în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni. Sorin Grindeanu, Rareș Bogdan și alte nume grele sunt implicate

Nume grele precum Sorin Grindeanu sau Rareș Bogdan, vehiculate în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni. Au apărut primele stenograme
03.04.2023 | 21:11
Stenograme in dosarul spagii de la Aeroportul Otopeni Sorin Grindeanu Rares Bogdan si alte nume grele sunt implicate
Au apărut stenograme din dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

În dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni au apărut stenograme în care este menționat prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan. Acesta neagă orice fel de implicare.

Stenograme în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni

Ordonanța procurorilor în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni are circa 400 de pagini, mare parte dintre ele cu stenograme. Unul dintre liderii politici menționați în aceste stenograme, obținute de Antena 3 CNN, este prim-vicepreședintele PNL, Rareş Bogdan.

ADVERTISEMENT

Potrivit transcrierii, numele politicianului este menționat în cadrul unui dialog dintre Ivan George Alexandru, fost director la Compania Națională Aeroporturi București, și omul de afaceri Hardan Saadeh, reprezentant al unei firme care administrează anumite spații comerciale din aeroportul Otopeni.

Ivan George Alexandru: ”Am mai vorbit cu Rareş”. Hardan Saadeh: ”Rareş Bogdan?” Ivan George Alexandru: ”Da. Stai liniştit! Garantat săptămâna viitoare!”

ADVERTISEMENT

Hardan Saadeh: ”Da? Pe bune? Dacă Cristi e atât de apropiat şi e atât de prieten şi face orice chestie pentru el şi roagă pentru tine, mi se pare.., să nu-l servească pe Cristi… Corect sau nu?” Cei doi discută apoi despre apropierea lui Rareş Bogdan de omul de afaceri Cristian Bălan, şi el anchetat în dosar.

Rareş Bogdan: “Nu am nicio treabă cu povestea asta!”

Rareș Bogdan a avut o reacție vehementă: “Nu comentez așa zise stenograme și nici discuțiile dintre unii. Oricine poate spune orice despre oricine. Nu am nicio treabă cu povestea asta! Niciuna!

ADVERTISEMENT

Faptul că niște domni vorbeau la o cafenea de unii și alții nu înseamnă absolut nimic, asta a fost și este Frumosul și fascinantul Târg al lui Bucur de la Conu Iancu până la… pregătirea Rotativei din 25 mai 2023!”.

Anchetatorii au efectuat descinderi în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni şi procurorii ar fi cerut documente în ancheta ce vizează mai multe contracte pentru magazinele din interiorul aeroportului, atât cele duty free, cât şi restaurantele care îşi desfăşoară activitatea pe aeroport.

ADVERTISEMENT

Rareş Bogdan nu este singurul lider politic care ar fi implicat. Alături de acesta mai apar alți doi prim-vicepreședinți ai Partidului Național Liberal, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur.

Nu lipsesc nici numele de la Partidul Social Democrat, printre care Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor, dar şi numele liderului PSD, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT