Fotbal international

Steven Gerrard, antrenorul lui Ianis Hagi, îngrijorat de viteza de răspândire a coronavirusului: „Are un impact uriaș pentru fotbal”

16.03.2020 | 17:19
Steven Gerrard antrenorul lui Ianis Hagi ingrijorat de viteza de raspandire a coronavirusului Are un impact urias pentru fotbal
ADVERTISEMENT

Steven Gerrard, antrenorul lui Ianis Hagi de la Rangers, a vorbit despre temerile lui legate de viteza de răspândire a coronavirusului.

Steven Gerrard, îngrijorat de viteza de răspândire a coronavirusului

Steven Gerrard, antrenorul lui Rangers, a vorbit pe tema coronavirusului și a mărturisit că este îngrijorat de viteza de răspândire a infecției: Are un impact uriaș pentru fotbal, după cum știți, meciurile au fost anulate, campionatele au fost suspendate în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Dar cred că este momentul în care fotbalul trebuie să treacă în planul secund. Sunt amenințate viețile și afacerile oamenilor, deci sunt lucruri mult mai importante decât fotbalul acum.

Dar desigur că are un impact uriaș și nu doar pentru Rangers, ci pentru cluburile din toată lumea. Eu consider că în această perioadă trebuie să rămânem uniți, să ne gândim în primul rând la familiile noastre”.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să avem răbdare. Virusul se răspândește extrem de repede în întreaga lume. Trebuie să avem grijă de familie noastre, de oamenii din club, de suporteri și, evident, de întreaga societate.

Deci cred că e foarte important să faci tot posibilul să îți iei toate măsurile de precauție să ajuți ca virusul să nu se răspândească mai repede decât o face deja.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță e o perioadă ce ne îngrijorează. Sănătatea jucătorilor este extrem de importantă acum, facem tot ce putem din punct de vedere medical, pentru a dispune de toate măsurile de precauție adecvate.

Sunt în permanență în contact cu cei din club pentru a vedea ce se întâmplă, dar cred că trebuie să avem încredere în autorități și să găsim soluțiile potrivite”,  a mai spus Steven Gerrard.

ADVERTISEMENT

„Nu trebuie comprimate sezoanele”

Steven Gerrard consideră că nu este o măsură bună aceea de a se comprima sezoanele:

„Nu cred că ar trebui să comprimăm sezoanele într-unul singur, pentru că asta ar aduce diferite probleme pentru jucători, jucând prea multe meciuri într-un timp foarte scurt. Trebuie să fim răbdători.

Cum am spus, fotbalul e secundar acum. Tot ceea ce trebuie să facem este să protejăm jucătorii să nu intre în contact cu virusul, pentru că asta ar aduce mai multe complicații”.

„Știu că toți jucătorii simt la fel. Nu cred că e corect să joci dintr-o dată toate jocurile cu porțile închise. Nu cred că e deloc corect.

Trebuie să așteptăm și să sperăm că la un moment dat se va găsi o soluție. Sunt sigur că fanilor le lipsește fotbalul, dar cred că sănătatea e cea mai importantă acum. Deci trebuie să aibă grijă de ei și să ia măsuri de precauție”, a încheiat tehnicianul.

  • 39 de ani a împlinit Steven Gerrard pe 30 mai
ADVERTISEMENT