Life

Primul musical al lui Steven Spielberg, un manifest politic. Filmul a fost interzis în șase țări

Steven Spielberg, unul dintre cei mai apreciați regizori de la Hollywood, a refăcut povestea originală a filmului „West Side Story”, lansat în anul 1957.
09.12.2021 | 12:55
Primul musical al lui Steven Spielberg un manifest politic Filmul a fost interzis in sase tari
ADVERTISEMENT

Filmul „Poveste din cartierul de vest” este un manifest politic și reprezintă o adaptare a temei din tragedia scrisă de William Shakespeare, „Romeo și Julieta”. Totul este sub formă de muzical.

Îndrăgostit încă de la vârsta de 10 ani de această producție clasică, Steven Spielberg i-a văzut potențialul și a luat decizia de a-l readuce la viață la momentul actual.

ADVERTISEMENT

Regizorul, care este de trei ori câștigător al Premiului Oscar, bifează în felul acesta toate genurile filmului, de la dramă până la SF. Din păcate, producția a fost interzisă în unele țări din Golf pentru un personaj transgender.

Steven Spielberg lansează controverse cu West Side Story. Filmul, interzis în mai multe țări

Mai exact, remake-ul muzical în regia lui Steven Spielberg a fost interzis în Bahrain, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar și Oman. Limbajul vulgar, sexualitatea și blasfemia se numără printre motivele cenzurii.

ADVERTISEMENT

„West Side Story” are în prim-plan povestea familiilor învrăjbite din „Romeo și Julieta”, și anume Montague și Capulet, două grupuri complet diferite.

Scenariul plasat în New York-ul anilor 1950 aduce în față o repovestire dintre cei doi îndrăgostiți, iar în felul acesta regizorul redescoperă esența supărătoare și tulburătoare a unui clasic.

ADVERTISEMENT

Musicalul este construit foarte frumos, fără a avea pretenția să fie unul perfect din toate punctele de vedere.

West Side Story, primul musical al lui Steven Spielberg
West Side Story, primul musical al lui Steven Spielberg. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Steven Spielberg, mândru de primul său musical

„Această poveste nu este doar un produs al timpului său. Acel timp s-a întors și s-a întors cu un fel de furie socială.

ADVERTISEMENT

Am vrut neapărat să spun acea experiență portoricană și nuyoricană a migrației către această țară și lupta de a-și câștiga existența și de a avea copii.

Filmul vorbește despre lupta împotriva obstacolelor xenofobiei și a prejudecăților rasiale”, a declarat Steven Spielberg pentru Vanity Fair.

Producția, care va fi lansată în cinematografe în data de 10 decembrie 2021, se mândrește nu numai cu o poveste de dragoste și o rivalitate ieșită din comun, ci și cu momente electrizante de dans și muzică.

Coloana sonoră cuprinde unele dintre cele mai memorabile cântece ale regretatului Sondheim, printre care se numără: „America”, „I Feel Pretty” și „Somewhere”. Ultima este o odă în care predomină dragostea și acceptarea.

ADVERTISEMENT