Sport

Primul sticker Panini cu Cristiano Ronaldo, vândut la o licitație cu 80.000 de dolari. Starul evolua atunci la Sporting Lisabona. Foto

Cristiano Ronaldo se apropie de finalul carierei, dar este în continuare un personaj, iar primul sticker Panini cu el în tricoul lui Sporting Lisabona s-a vândut cu suma de 80.000 de dolari.
07.02.2022 | 22:35
Primul sticker Panini cu Cristiano Ronaldo vandut la o licitatie cu 80000 de dolari Starul evolua atunci la Sporting Lisabona Foto
Cristiano Ronaldo se apropie de finalul carierei, dar este în continuare un personaj, iar primul sticker Panini cu el în tricoul lui Sporting Lisabona s-a vândut cu suma de 80.000 de dolari. Sursă foto: O Jogo
ADVERTISEMENT

De curând, starul portughez a depășit cifra de 400 de milioane de urmăritori pe Instagram și este prima vedetă care izbutește o astfel de performanță.

CR7 este nemulțumit de prestațiile pe care Manchester United le are în acest sezon și se gândește tot mai mult la o plecare de pe Old Trafford, însă o decizie finală va lua după ce englezii vor anunța managerul pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

80.000 de dolari s-a plătit pentru primul sticker Panini cu Cristiano Ronaldo

Până atunci, Cristiano Ronaldo arată că și la 37 de ani rămâne un nume important în fotbalul mondial. Conform publicației engleze Daily Mail, un sticker cu imaginea sa, prima de acest gen din colecția Panini, din vremea când evolua la Sporting Lisabona, s-a vândut la o licitație în New Jersey cu 80.000 de dolari.

sticker Panini Cristiano Ronaldo 80.000 de dolari

Cartonașul a fost făcut de compania italiană în sezonul 2002-2003, când atacantul portughez și-a făcut debutul fotbalistic pentru Sporting Lisabona și este cea mai veche carte de joc pentru legendarul fotbalist.

ADVERTISEMENT

Marea majoritate a cărților din primii săi ani au fost fie distruse, fie aruncate și doar în jurul a 200 de exemplare mai există în acest moment. Însă, doar aproximativ 20 dintre acestea sunt în stare excelentă, ceea ce le face incredibil de valoroase.

Doar 22 de astfel de exemplare sunt în stare impecabilă

Cartonașul în stare impecabilă, care prezintă un profil tineresc al Cristiano Ronaldo, a stârnit entuziasm în rândul colecționarilor de la licitația Goldin din New Jersey și s-a vândut cu fabuloasa sumă de 80.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

”Acest card îl prezintă pe unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor în cea mai veche carte de tranzacționare cu licență oficială, cunoscută în industrie ca ‘adevăratul său cartonaș de debut’. A făcut parte dintr-un set produs exclusiv în Italia pentru piața portugheză”, a declarat Jamie Salt, directorul Goldin.

”Nu multe exemplare ale acestei ediții au supraviețuit de-a lungul anilor, mulți oameni le-au aruncat. Acest cartonaș este doar unul dintre cele 22 de copii existente care au primit Gem Mint 10 de către PSA, ceea ce înseamnă că este practic impecabil”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Ronaldo, la 90 de minute de un record negativ

La scurt timp după ce a fost debutat de Ladislau Boloni la Sporting Lisabona, Cristiano Ronaldo a fost transferat de Manchester United. Încântat de jocul portughezului într-un amical între cele două formații, managerul Alex Ferguson a decis pe loc să plătească 19.000.000 de euro pentru aducerea sa pe Old Trafford.

Revenirea la Manchester United în vară i-a adus un coşmar lui Cristiano Ronaldo, care riscă să termine sezonul fără trofeu câştigat. “Diavolii” au fost eliminaţi de Middlesbrough, după executarea loviturilor de departajare, în 16-imile de finală din Cupa Angliei, iar portughezul mai are o singură şansă să scape de această contraperformanţă, un succes în Liga Campionilor.

Internaționalul portughez nu a marcat în ultimele patru meciuri în tricoul ”diavolilor roșii” și se află la 90 de minute de un record negativ. Ronaldo se află în fața unei mari provocări: aceea de a înscrie în poarta lui Burnley, pentru a evita cea mai lungă secetă de goluri de peste un deceniu.

ADVERTISEMENT