Life

Știi de ce se pune mălai în ghiveciul florilor? Pontul inedit pe care nu-l divulgă grădinarii

Care este motivul pentru care se adaugă mălai în vasul plantelor? Trucul genial pe care nu ți-l spun grădinarii niciodată.
30.12.2023 | 14:20
Stii de ce se pune malai in ghiveciul florilor Pontul inedit pe care nul divulga gradinarii
Care este motivul pentru care se adaugă mălai în vasul plantelor? Trucul genial pe care nu ți-l spun grădinarii niciodată. Sursa foto: freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Știi de ce se pune mălai în ghiveciul florilor? Pontul inedit pe care nu-l divulgă grădinarii. Care sunt beneficiile pe care le are produsul asupra plantelor, indiferent de sezon sau dacă sunt păstrate în casă sau afară.

Care este motivul pentru care se adaugă mălai în vasul plantelor? Trucul genial pe care nu ți-l spun grădinarii niciodată

Care este motivul pentru care se adaugă mălai în vasul plantelor? Trucul genial pe care nu ți-l spun grădinarii niciodată. Alimentul are numeroase proprietăți când vine vorba de solul în care stau răsadurile tale.

ADVERTISEMENT

În cazul în care te numeri printre persoanele care doresc să evite produsele din comerț, atunci trebuie neapărat să îți îndrepți atenția asupra celor pe care le ai deja în bucătărie. Multe sunt aliați de mare încredere.

Mălaiul este unul dintre alimentele folosite de specialiștii în grădinărit pentru că are puterea să stopeze creșterea buruienilor subterane. Înainte de a-l folosi este bine să te asiguri că ai eliminat toate frunzele și crengile uscate.

ADVERTISEMENT

În plus, acționează precum un îngrășământ natural, simplu și ideal pentru florile din ghiveci. De asemenea, specialiștii spun că mălaiul este perfect pentru a scăpa de dăunătorii care apar adesea în cazul plantelor.

Florile vor fi mult mai sănătoase și mai verzi după aplicarea acestui produs inedit. Totodată, plantele care cresc în ghiveci vor avea un aspect mult îmbunătățit și se vor păstra ”proaspete” o perioadă lungă, fără a se usca.

ADVERTISEMENT

Sfaturi importante pentru florile din ghiveci

Florile din ghiveci se păstrează o vreme îndelungată dacă se ține cont de câteva sfaturi importante. Iubitorii de plante trebuie să fie foarte atenți la cantitatea de apă pe care o folosesc atunci când le udă pentru că rădăcinile pot putrezi dacă se adaugă prea multă.

Dăunătorii se îndepărtează rapid pentru a feri plantele de eventualele boli care pot apărea. Acest proces se poate face natural sau prin intermediul unor substanțe chimice. De asemenea, pentru a se dezvolta frumoase și sănătoase trebuie să aibă un ghiveci potrivit.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că florile se mută în recipiente încăpătoare atunci când au crescut sau când nu mai au loc suficient. Regula grădinarilor spune că acest lucru trebuie să se facă cel puțin o dată pe an sau mai rar, la doi ani.

ADVERTISEMENT
Tags: