Life

Doar așa poți ține Crăciunița înflorită mult timp! Trucul pe care toți pasionații de flori ar trebui să îl știe

Cum să ții Crăciunița înflorită cât mai mult timp. Trucul pe care toți iubitorii de flori ar trebui să îl cunoască. Temperatura este foarte importantă.
08.12.2023 | 00:08
Doar asa poti tine Craciunita inflorita mult timp Trucul pe care toti pasionatii de flori ar trebui sa il stie
Cum să ții Crăciunița înflorită cât mai mult timp. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Crăciunița este floarea care împodobește casele românilor în timpul sărbătorilor de iarnă. Totuși, mulți se supără că florile nu rezistă mult timp, iar pentru asta există un secret al iubitorilor de flori.

Cum să menții Crăciunița înflorită cât mai mult timp

Iubitorii de flori știu că pentru a ține Crăciunița înflorită cât mai mult timp, aceasta are nevoie de o anumită temperatură. Planta nu trebuie expusă la temperaturi extreme sau la fluctuații bruște de temperatură.

ADVERTISEMENT

Acest lucru nu va face decât ca florile să reziste mult mai puțin. În schimb, acestei plante îi priește atunci când este ținută într-o încăpere unde există între 15 și 22 de grade Celsius.

Crăciunița este sensibilă la temperaturile mai mici de 10 grade, astfel că ar trebui să fie protejată de acestea. În plus, dacă alegi să plantezi această floare în aer liber, atunci trebuie să te asiguri că o ferești de îngheț.

ADVERTISEMENT

În același timp, nu este deloc o idee inspirată să așezi ghiveciul în care este planta în apropierea surselor de căldură, a radiatoarelor sau a caloriferelor, căci florile se vor usca, de asemenea.

Legenda Crăciuniței

Crăciunița nu doar înfrumusețează mesele de sărbătoare ale românilor, însă ea are și o legendă aparte. Aceasta a pornit din Mexic, din orașul în care au locuit doi frați, numiți Maria și Pablo.

ADVERTISEMENT

Aceștia proveneau dintr-o familie modestă, iar în perioada sărbătorilor, orașul găzduia un festival în cadrul căruia oamenii își făceau unul altuia cadouri. Dar, deși toți oamenii o făceau, cei doi frați se abțineau.

Ei nu ofereau daruri nu pentru că nu ar fi vrut, ci din cauza situației financiare precare. Dar într-o seară, ei se îndreptau către slujba din Ajunul Crăciunului și au cules plante verzi, în semn de mulțumire pentru Iisus Hristos.

ADVERTISEMENT

Când au ajuns la destinație, ceilalți au râs de ei, dar frații nu s-au lăsat intimidați și au pus plantele în jurul pruncului. Dar printr-un miracol, ele s-au transformat în flori ce aveau forma unor steluțe roșii. Așa a luat naștere Crăciunița atât de cunoscută în zilele noastre.

ADVERTISEMENT