Sport

Știrile zilei din sport, joi, 13 ianuarie. Americanca Shereen Sutherland a semnat cu FCC Baschet UAV Arad.

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 13 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 13 ianuarie Americanca Shereen Sutherland a semnat cu FCC Baschet UAV Arad
ADVERTISEMENT
13-01-2022
21:30

Americanca Shereen Sutherland a semnat cu FCC Baschet UAV Arad.

Transfer de marcă la FCC Baschet UAV Arad. Potrivit managerului Marcel Urban, clubul a ajuns la un acord cu americanca Shereen Sutherland, care a ajuns deja în România și așteaptă cu nerăbdare să-și cunoască noile colege, de îndată ce se vor întoarce de la Brașov, unde au bifat cel de-al 13-lea succes stagional.

Noua achiziție evoluează pe poziția a 4-a (pivot mic), impresionează prin forță, are 1,88 metri înălțime și a mai jucat de-a lungul carierei profesioniste la echipe precum Helios Basket Valais (Elveția), Uppsala Basket(Elveția), Club Basket Ifs (Franţa). Nu este străină, însă, nici de campionatul românesc, pentru că în trecut a îmbrăcat tricoul celor de la Phoenix CSU Constanţa, cu medii de 10.3 puncte pe meci, 8.3 recuperări, dar și un indice al eficienţei de 13.2 unităţi.

13-01-2022
19:32

FC Botoșani, înfrângere în amicalul cu Lechia Gdansk

În ciuda jocului spectaculos, FC Botoșani a pierdut, scor 2-3, partida amicală disputată în compania formației poloneze Lechia Gdansk, ocupantă a locului cinci în clasamentul primei ligi. Golurile elevilor lui Marius Croitoru au fost marcate de Herve Kage (15) şi Enriko Papa (53), în timp ce adversarii au punctat prin Ilkay Durmuş (34), Bassekou Diabate (49) şi de Kacper Sezonienko (83).

Între buturile echipei din Polonia s-a aflat slovacul Dusan Kuciak, legitimat de-a lungul carierei și la FC Vlaslui. Pe 15 ianuarie, moldovenii vor disputa alte două meciuri de pregătire, cu Paksi FC (Ungaria) şi naţionala Ugandei.

13-01-2022
18:26

Papa Francis i-a trimis un tricou cu autograf lui Lionel Messi

După ce a primit în dar mai multe tricouri cu autograful lui Lionel Messi, Papa Francis a hotărât să-i întoarcă gestul, printr-un cadou cu totul și cu totul special. Mai exact, starul argentinian va primi un tricou de joc al Athletica Vaticana (n.r. echipa de fotbal a Vaticanului) cu semnătura Suveranului Pontif.

Potrivit portalului aleteia.org, acesta îi va fi înmânat cât de curând, prin  Episcopul Vicar din Lyon, Emmanuel Gobilard. Mare iubitor al fotbalului, Papa Francisc se numără printre susținătorii formației argentiniene San Lorenzo de Almagro.

13-01-2022
16:51

FC Voluntari, eșec usturător în amicalul cu FC Aarau. Un jucător a fost luat cu ambulanța de pe teren

FC Voluntari a pierdut fără drept de apel, scor 1-4, meciul amical disputat joi după-amiază în stagiul de pregătire din Antalya, în compania unei formații din liga secundă a Elveției, FC Aarau. Golul de onoare a fost reușit de cehul Lukas Droppa, la 21 de minute după fluierul de start.

Dincolo de eșecul usturător, trebuie menționată și accidentarea gravă a fundașului Marius Briceag, scos cu ambulanța de pe teren în urma unui duel cu un adversar. Intrând prin alunecare pentru a recupera balonul, acesta a fost tăiat la genunchi de crampoanele elvețianului și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Momente de panică în amicalul celor de la FC Voluntari. Briceag a fost scos cu ambulanța de pe teren. Sursa foto: Colaj Fanatik

Echipa de start a lui FC Voluntari pentru meciul cu Aarau: Popa – Andreș, Tamaș, D. Ciobotariu – Costin, Droppa, Meleke, I. Gheorghe, Briceag – Fulop, Tehe Olawale.

13-01-2022
16:00

CFR Cluj - La Nucia 1-0. Campioana se impune în amicalul din Spania

CFR Cluj a învins formația spaniolă La Nucia, scor 1-0, într-o partidă amicală disputată joi seara, în cantonamentul din Oliva. Unicul gol a fost marcat de Gabi Debeljuh, după doar nouă minute de la fluierul de start.

Dan Petrescu a trimis în teren următoarea formulă: Hindrich – Manea, Graovac, Burcă, Camora – Boateng, Itu, Deac – Costache, Păun, Debeljuh. Rezerve: Bălgrădean, Bălan, Bouhenna, Cestor, Susic, Hoban, Bordeianu, Sigurjonsson, Chipciu, Petrila, Buș.

13-01-2022
13:59

Mohamed Ihattaren va fi împrumutat la Utrecht

După o perioadă extrem de dificilă, în care părea hotărât să-și agațe ghetele în cui, Mohammed Ihattaren își va continua, totuși activitatea, în prima ligă olandeză. Juventus este gata să-l împrumute până la sfârșitul sezonului la fosta echipă a lui Mihăiță Neșu, Utrecht, numai că mutarea întâmpină dificultăți din cauza Sampdoriei, cu care încă se află sub contract.

Pentru că nu avea postul de titular asigurat, tânărul mijlocaș a fost împrumutat inițial de „Bătrâna Doamnă” în Serie A, alături de Radu Drăgușin, dar decesul fulgerător al tatălui său l-a afectat atât de tare încât a plecat în țara natală și a refuzat să se mai întoarcă la antrenamente. Ca trecerea sa la Utrecht să fie înregistrată, torinezii trebuie să ajungă la un acord cu Sampdoria pentru încetarea actualei înțelegeri.

13-01-2022
12:37

Colby Covington vs. Jorge Masvidal, programat în luna martie

Cândva prieteni ca frații, Colby Covington și. Jorge Masvidal au devenit adevărți rivali odată cu notorietatea câștigată în UFC. Așa că a sosit timpul ca, după patru ani de așteptare, cei doi să își măsoare forțele în cușca de MMA. Meciul va avea loc pe 5 martie, în main event-ul galei UFC 272.

Nu se știe exact ce a declanșat cearta dintre Convington și Masvidal, dar cert este că, până la acel moment, cei doi luptători erau prieteni extrem de apropiați, locuiau în aceeași casă, se antrenau și erau văzuți tot timpul împreună.

Convington are un palmares de 16-3 în MMA și este fost campion interimar al categoriei mijlocii din UFC, în timpe Masvidal, care are 35 de victorii și 15 înfrângeri, deține în prezent centura „BMF”.

 

13-01-2022
11:12

Eugen Trică revine la Viitorul Pandurii

Eugen Trică n-a stat mult fără echipă după despărțirea de FC U Craiova 1948. Antrenorul în vârstă de 45 de ani s-a înțeles cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu. După ce Octavian Benga și-a reziliat contractul cu gorjenii, patronul Nicolae Sarcină a negociat cu Trică, după cum anunță liga2.prosport.ro.

Eugen Trică urmează să conducă antrenamentul Viitorului Panduri începând de joi, 13 ianuarie. Echipa gorjeană a mai fost antrenată în acest sezon de Trică, între etapee 8 și 13.

Trică s-a despărțit, la finalul anului trecut, de FC U Craiova 1948, după doar o lună pe banca tehnică a echipei lui Adrian Mititelu.

13-01-2022
08:47

Arenele de la Australian Open, deschise doar pe jumătate pentru spectatori

Publicul va avea acces în limita a 50% din capacitatea arenelor la Australian Open 2022, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de Covid-19 şi a spitalizărilor din regiunea Melbourne.

”Această limitare arată că publicul, jucătorii şi personalul se pot aştepta la un eveniment extrem de sigur”, a declarat ministrul Turismului, Jaala Pulford, conform L’Equipe.

La primul Grand Slam al anului, spectatorii sunt obligaţi să poarte măşti şi să respecte regulile de distanţare. Joi, statul Victoria a înregistrat 953 de pacienţi cu Covid-19 spitalizaţi, un număr record, şi peste 220.000 de cazuri de infectare.

13-01-2022
08:11

Marcelo este dorit în Turcia, la Trabzonspor

Ajuns la 33 de ani, Marcelo va pleca după 15 ani de la Real Madrid. În varză, brazilianului îi expiră contractul cu echipa lui Zinedine Zidane. Fundașul stânga a ajuns în 2007 pe Santiago Bernabeu, atunci când „galacticii” au plătit 8 milioane de euro pentru transferul său de la Fluminense.

Ajuns rezerva lui Ferland Mendy (26 de ani), brazlianul nu își va prelungi contractul cu Real Madrid, dar nu duce lipsă de oferte. Conform fichajes.net, apărătorul este dorit nu doar de Fluminense, care vrea să îl repatrieze, ci și de Trabzonspor. Se pare că turcii au vorbit deja cu impresarul fotbalistului și i-au făcut o ofertă generoasă.

Trabzonspor e lider în Super Lig cu 49 de puncte, zece mai multe decât Konyaspor, care ocupă locul al doilea. Trabzonspor este singurul club din afara Istanbulului care a cucerit campionatul în Turcia.

 

13-01-2022
07:24

Xavi Pascual, aproape de un trofeu important

Antrenorul echipei Dinamo, Xavi Pascual, se află pe lista scurtă pentru titlul de cel mai bun antrenor de handbal masculin în anul 2021, trofeu decernat de Handball Planet.

Tehnicianul ”dulăilor” a fost nominalizat de un juriu format din 11 jurnaliști independenți în primul rând grație performanței extraordinare obținute pe banca formației FC Barcelona, alături de care a câștigat Ligii Campionilor în sezonul precedent.

Pentru marele trofeu, tehnicianul spaniol se luptă cu Nikolaj Jacobsen (echipa națională a Danemarcei), Stefan Madsen (Aalborg Handbold) și Guillaume Gille (echipa națională a Franței).

Petrolul Ploiești, transfer de la Astra Giurgiu

Aflată în lupta pentru promovarea în Casa Pariurilor Liga 1, Petrolul Ploiești a reușit o lovitură în perioada de mercato și l-a transferat pe căpitanul Astrei Giurgiu, Dragoș Gheorghe.

Conform site-ului liga2.ro, mijlocașul de 23 de ani urmează să fie prezentat oficial joi. Dragoș Gheorghe și familia sa au participat luni seară la reunirea echipei Petrolul, în nocturnă, pe ”Ilie Oană”.

ADVERTISEMENT

Dragoș Gheorghe a fost golgheterul Astrei Giurgiu în prima parte a sezonului, reușind să marcheze cinci goluri în cele 15 meciuri jucate. Fostbalistul mai avea contract cu giurgiuvenii până în vara anului 2024, iar suma de transfer la Petrolul nu a fost dată publicității.

CSM București, victorie clară în Liga Florilor

Campioana CSM București a obținut o victorie clară pe terenul formației Dacia Mioveni, scor 26-20, în etapa a 11-a din Liga Florilor.

ADVERTISEMENT

Cele mai bune marcatoare ale ”tigroaicelor” au fost Cristina Neagu şi Emilie Arntzen, cu câte 7 goluri. Pentru CSM urmează trei meciuri la rând în Liga Campionilor: în deplasare cu Buducnost (sâmbătă, 15 ianuarie, ora 19:00) și cu Brest (miercuri, 19 ianuarie, ora 21:45) și acasă cu Borussia Dortmund (sâmbătă, 22 ianuarie, ora 17:00).

În alte meciuri disputate în etapa a 11-a a Ligii Florilor, vicecampioana CS Minaur Baia Mare a trecut de CSM Deva, scor 32-26, SCM Râmnicu Vâlcea a zdrobit-o pe CSU Ştiinţa Bucureşti, scor 36-23, iar Măgura Cisnădie a învins-o pe CSM Slatina cu 34-28.

ADVERTISEMENT

În continuare lider este Rapid, cu 27 de puncte din 10 jocuri, urmată de CSM Bucureşti și SCM Râmnicu Vâlcea, cu câte 25 de punte din 11 partide.

Înfrângere pentru Steaua în optimile Challenge Cup la volei masculin

Echipa de volei masculin Steaua Bucureşti a fost învinsă în deplasare de formaţia slovenă ACH Volley Ljubljana, în manşa tur din optimile de finală ale Challenge Cup.

ADVERTISEMENT

Slovenii s-au impus cu scorul de 3-1, pe seturi 26-24, 21-25, 25-19, 25-12, după o orfă și 47 de minute. Cei mai buni jucători au Stelei au fost Blasa Radunovic – 18 puncte, Ciprian Matei – 16 și Mircea Peţa – 14. De la gazde s-au remarcat Nikola Gjorgiev – 17 puncte și Nemanja Masulovic – 13.

Partida retur va avea loc în 19 ianuarie, la Bucureşti, de la ora 18:00.

ADVERTISEMENT