Sport

Știrile zilei din sport, luni 28 martie. Dinamo Kiev U19, victorie cu 5-2 într-un amical cu Rapid U19. Ucrainenii vor juca pe Giulești

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 28 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
28.03.2022 | 20:30
Stirile zilei din sport luni 28 martie Dinamo Kiev U19 victorie cu 52 intrun amical cu Rapid U19 Ucrainenii vor juca pe Giulesti
Dinamo Kiev U19 a câștigat cu 5-2 amicalul cu Rapid U19
ADVERTISEMENT
28-03-2022
20:50

Dinamo Kiev U19 a făcut instrucție cu Rapid U19

Dinamo Kiev U19 s-a încălzit cu Rapid U19 pentru partida cu Sporting Lisabona din UEFA Youth League. Ucrainenii au câștigat cu 5-2 un meci amical contra giuleștenilor.

Dinamo Kiev U19 va mai juca un meci test pe 31 martie în România, cu FC Voluntari.

Apoi, pe 7 aprilie va avea loc duelul cu lusitanii, care se va disputa pe noul stadion Rapid-Giulești. Va fi prima confruntare oficială pe care o echipă din Ucraina îl va juca de la debutul războiului care a început pe 24 februarie.

28-03-2022
20:05

Atleta Ophelie Claude-Boxberger a primit o nouă suspendare

Ophelie Claude-Boxberger (33 de ani) a fost suspendată încă doi ani pentru dopaj. Această pedeapsă se adaugă celei de doi ani pe care o primise deja în septembrie 2019.

Atleta a fost testată atunci pozitiv, după un stagiu de pregătire la Font-Romei. Cinci zile mai târziu, înainte de Campionatul Mondial de Atletism din 2019 de la Doha, analizele de sânge au oferit același rezultat.

Agenția Franceză Anti-Doping a cerut ca Ophelie Claude-Boxberger să fie sancționată și pentru că a încercat să își falsifice probleme, punându-l pe fostul ei antrenor și tată vitreg, Alain Flaccus, să mărturisească i-a injectat Eritropoietină în timpul unui masaj.

28-03-2022
19:11

Daniil Medvedev, în optimi la ATP Miami

Daniil Medvedev (locul 2 ATP) și cap de serie numărul 1 s-a calificat în turneului de la Miami, după ce l-a învins pe ibericul Pedro Martinez (locul 47 ATP), scor 6-3, 6-4, într-o oră şi 24 de minute.

Pentru calificarea în sferturi, rusul se va duela cu americanul Jenson Brooksby (locul 39 ATP), care a trecut de Roberto Bautista Agut (locul 17 ATP), scor 6-3, 5-7, 6-4.

În absenţa liderului mondial Novak Djokovici, Medvedev este la trei victorii de recucerirea fotoliului de lider mondial, pe care îl poate ocupa din nou după două săptămâni prin calificarea în semifinale.

28-03-2022
17:54

Alexandru Cicâldau și Olimpiu Moruțan ar putea rămâne din nou fără antrenor! Domenec Torrent, la un pas să plece de la Galatasaray

Problemele continuă la Galatasaray, iar presa din Turcia susține că Galatasaray se poate despărți de al doilea antrenor în acest sezon, după demiterea „Împăratului” Fatih Terim.

Domenec Torrent, actualul antrenor al lui Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan, nu mai este dorit de conducerea formației „Cimbom” din cauza rezultatelor negative din ultima perioadă.

28-03-2022
16:30

Simone Tempestini, locul 4 în Campionatul European de Raliuri

Simone Tempestini a obținut cel mai bun rezultat al României în Campionatul European de Raliuri. Alături de Sergiu Itu, pilotul clujean s-a clasat pe poziția a patra la finalul celei de-a doua etape a competiției continentale, care a avut loc duminică, în Azore, Portugalia.

În momentul de față, Tempestini – care pilotează un model Skoda Fabia Rally 2 Evo – se află pe 8 în clasamentul continental, cu 23 de puncte. Doar abandonul din runda inaugurală, cu doar 10 kilometri înainte de final, a făcut ca acesta să nu prindă podiumul, la doar 4 puncte de lider.

Pentru ultima etapă, programată în luna mai, echipajul va merge în Insulele Canare, unde încheiau pe 14 la general în urmă cu doi ani.

28-03-2022
15:03

CFR Cluj, victorie la scor în amicalul cu Minaur Baia Mare

CFR Cluj a învins-o categoric pe Minaur Baia Mare, scor 4-0, în amicalul disputat luni după amiază, chiar pe terenul campioanei. Omul meciului a fost Marko Dugandzic, autor al unui „hattrick”.

Adrian Păun a deschis scorul, cu cinci minute înaintea pauzei, printr-o execuție de la marginea careului, după care a venit rândul atacantului croat. Acesta a punctat în minutele 52 (pen.), 67 și 88.

28-03-2022
14:00

Austria a rămas fără selecționerul Franco Foda

Franco Foda (55 de ani) și-a dat demisia de la cârma primei reprezentative a Austriei. Neamțul, care era selecționer din 2017, a luat această decizie după ce nu a putut trece peste dezamăgirea ratării Campionatului Mondial.

Austriecii au pierdut cu Ţara Galilor, scor 1-2, în semifinalele barajului pentru Cupa Mondială din Qatar. Ultimul meci al lui Foda în calitate de selecționer va fi amicalul cu Scoția, de marți, 29 martie.

,,M-am gândit mult în ultimele zile. Nu ne-am calificat la Cupa Mondială şi îmi asum deplina responsabilitate. De aceea, misiunea mea la cârma echipei se va încheia după meciul cu Scoţia”, a declarat Foda într-o conferinţă de presă.

28-03-2022
13:02

Fostul voleibalist Constantin Chițigoi a murit la 72 de ani

Federația Română de Volei a anunțat, pe pagina de facebook, decesul fostului component al naționalei masculine, Constantin Chițigoi.

Născut în 1950, la București, Constantin Chițigoi a făcut parte din naționala care a ocupat locul 5 la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972. De asemenea, a ocupat locul 4 la Campionatele Europene din 1975 și locul 6 la Campionatele Mondiale din 1974.

Ca jucător, a activat la Rapid (1969-1974), devenind vicecampion național în 1972, și la Steaua (1974-1977), echipă cu care a terminat de patru ori pe locul secund în campionat. Ca antrenor, a cucerit de patru ori titlul național cu formația feminină Rapid, între 1992 și 1996.

Federația Română de Volei și toți iubitorii voleiului transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate. Nu te vom uita niciodată, Constantin Chițigoi!”, se scrie în mesajul de pe pagina de facebook a federației.

28-03-2022
12:02

Santi Mina ar fi agresat sexual o tânără și poate sta 8 ani după gratii

În vârstă de 26 de ani, Santi Mina este acuzat că a violat o fată împreună cu fotbalistul David Goldar (UD Ibiza, D2) și riscă până la opt ani de închisoare.

Totul ar fi avut loc pe data de 16 iunie 2017, în jurul orei 04:30 dimineața, în perioada în care Mina juca la Valencia. Tânara a fost agresată în duba lui Goldar parcată lângă clubul  Mojacar din Almeria. 

28-03-2022
11:13

Atletico Madrid dă 40 de milioane de euro pentru Antoine Griezmann

Atacantul francez Antoine Griezmann va rămâne la Atletico Madrid și în sezonul viitor, la dorința antrenorului Diego Simeone.

În prezent, jucătorul este împrumutat de la Barcelona. Pentru ca Atletico să-l transfere definitiv, trebuie să achite o clauză de 40 de milioane de dolari. Aceasta a intrat în vigoare în momentul în care Griezmann a jucat 50% din meciurile madrilenilor în acest sezon.

Publicația spaniolă Sport scrie că francezul a jucat în 66% din meciurile lui Atletico, deși a fost accidentat.

Această tranzacție ar ajuta Barcelona nu doar din perspectiva sumei primite. Clubul catalan va scăpa de un jucător cu unul dintre cele mai mari salarii din La Liga. Pe cale de consecință, ar putea folosi marja salarială pentru aducerea altui fotbalist.

28-03-2022
10:18

Baschetbalistul american LeBron James a fost „recompensat” cu premiul „Zmeura de Aur”

LeBron James este de patru ori campion în NBA și are și două titluri olimpice în palmares, dar este un actor slab.

Golden Raspberry Award Foundation, care decernează, din 1981, premiile „Zmeura de Aur”, l-a „recompensat” în acest an pe baschebalistul american cu două trofee.

Unul dintre ele este cel pentru „Cel mai slab actor”, din cauza prestației pe care starul NBA a avut-o în pelicula de animație „Space Jam 2”. Al doilea este pentru „Cel mai slab cuplu de pe ecran” la secțiunea „Orice personaj din desenele animate care este driblat”.

LeBron James nu este primul jucător NBA nominalizat pentru aceste premii, scrie si.com. Dennis Rodman a câștigat trei „Zmeure”, în timp ce Shaquille O’Neal a fost nominalizat o dată.

28-03-2022
08:29

Portarul Ciprian Tătărușanu este aproape de o despărțire de AC Milan

Zilele portarului român Ciprian Tărărușanu la AC Milan sunt tot mai puține. Internaționalul este dorit de Monza, din Serie B, care luptă pentru promovare.

Patronul grupării este Silvio Berlusconi, iar acesta va demoara megocierile cu AC Milan pentru a-l lua defnitivi pe român. Contractul lui Tătăruțanu cu AC Milan expiră în iunie 2023, dar publicația italiană calciopolis.it scrie că nu va fi vorba de un împrumut.

În prezent, Monza se află pe locul 3 în Serie B, care îi permite să dispute play-off-ul pentru promovare. După 31 de etape, Monza a adunat 57 de puncte și este la distanță mică de primele două clasate, Cremonese (59 p) și Pisa (58 p).

28-03-2022
06:53

Real Madrid oferă 60 de milioane de euro pe Kieran Tierney

Fundașul stânga brazilian Marcelo va pleca de la Real Madrid la finele acestui sezon, după 14 sezoane la echipa din capitala Spaniei.

Pentru a umple golul lăsat de sud-american, „albii” vor să-l transfere Kieran Tierney (24 de ani), de la Arsenal Londra. Conform caughtoffside.com, gruparea madrilenă este gata să dea 50 de milioane de lire sterline (aproape 60 de milioane de euro) pentru a-l aduce pe jucătorul scoțian.

Tierney a ajuns la Arsenal în 2017, de la Celtic, și a jucat 87 de meciuri în toate competițiile pentru „tunari”, marcând de 4 ori. De asemenea, el are 31 de prezențe la națională.

Sepsi, egal în ultimul minut în amicalul cu FK Csikszereda

Ocupanta locului 3 în play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1, Sepsi Sf. Gheorghe, a jucat un amical cu divizionara secundă FK Csikszereda Miercurea Ciuc. Scorul final a fost 1-1.

Csikszereda a marcat prima, prin Szilard Bujdoso, în minutul 78, iar Sepsi a egalat după reușita lui Marius Ștefănescu din ultimele secunde ale meciului.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei din prima divizie, italianul Cristiano Bergodi, a dorit să vadă la lucru jucători pe care i-a folosit mai puțin sau deloc în ultimele meciuri. Din acest motiv, a început meciul cu Began – Dimitrov, Bălaşa, Tincu, Ispas – Vașvari, Fofana – Matthias, Fülöp, Golofca – Luckassen.

Pe parcursul partidei au mai jucat Ştefănescu, Aganovici, Bărbuț, Păun, Mitrea, Ninaj și Tudorie. Sepsi va juca luni, 4 aprilie, de la ora 18:00, cu Academica Clinceni, în runda cu numărul 3 a play-out-ului.

ADVERTISEMENT

Naționala feminină U-17 a României, umilită de Norvegia

Echipa feminină U-17 a României a jucat împotriva Norvegiei în Grupa a 3-a a Ligii A, în runda a doua a Campionatului European din 2022.

Meciul a avut loc la Sandnes, în Norvegia, iar gazdele s-au impus cu 12-0 (7-0). Golurile au fost marcate de Folland (11, 24, 38), Gaupset (29, 31-p, 35, 52), Lervik (33), Taraldsen (79), Nilsen (83), Rasmussen (84) și Rame (90+3).

ADVERTISEMENT

Anterior, România pierduse cu 1-5 în fața Suediei. Suedia ocupă primul loc, cu 6 p, urmată de Norvegia 3 și Serbia, câte 3 p, și România, 0 p.

Pe 30 martie au loc ultimele meciuri din grupă, România – Serbia şi Norvegia – Suedia. Cele şapte câştigătoare ale mini-turneelor din Liga A se vor califica la turneul final din Bosnia-Herţegovina (3-15 mai 2022). Echipele de pe ultimele locuri vor retrograda în Liga B.

ADVERTISEMENT

Alphonso Davies va reveni la antrenamentele lui Bayern Munchen

Fundașul stânga canadian Alphonso Davies a absentat la Bayern Munchen din noiembrie, când s-a infectat cu coronavirus și, ulterior, a avut și probleme cardiace. Acum, însă, este gata să joace, din nou, pentru bavarezi.

Sunt bucuros că m-am întors şi că pot să mă antrenez din nou. Recuperarea merge bine până acum. Nu am probleme cu muşchii sau cu inima, dar încă nu sunt la capacitate maximă.

Dau tot ce pot. Lucrez îndeaproape cu staff-ul medical şi echipa de reabilitare. Mă antrenez foarte mult, cu minge sau fără”, a declarat jucătorul. El a recunoscut că ultimele săptămâni i s-au părut „foarte plicticoase şi greu de suportat, din punct de vedere mental”.

El a ajuns la Bayern în 2018, iar după 8 meciuri jucate la echipa a doua a clubului a fost promovat la echipa de seniori. A jucat 107 partide pentru bavarezi în toate competițiile.

ADVERTISEMENT