Sport

Știrile zilei din sport, joi, 9 decembrie. Răzvan Lucescu și Nicolae Stanciu s-au calificat în primăvara Conference League

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 9 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 9 decembrie Razvan Lucescu si Nicolae Stanciu sau calificat in primavara Conference League
ADVERTISEMENT
09-12-2021
22:26

Răzvan Lucescu și Nicolae Stanciu, în „primăvara” Conference League

Pe locul 4 în campionat, la 13 puncte în spatele liderului Olympiacos, PAOK merge bine în Europa. Echipa lui Răzvan Lucescu a obținut în ultima etapă a fazei grupelor calificarea în 16-imile Conference League.  Formația la care evoluează și Alexandru Mitriță a învins-o pe Lincoln cu 2-0 și a încheiat pe locul 2 în grupa F, cu 11 puncte, patru mai puține decât liderul Copenhaga și trei mai multe decât Slovan Liberec. Mitriță nu a fost în lot, internaționalul român fiind în continuare accidentat.

Și Slavia Praga, echipa lui Nicolae Stanciu va juca în primăvara aceleiași competiții. În ultimul meci, cehii au făcut 1-1 cu Union Berlin. Nicolae Stanciu a intrat pe teren în minutul 74, când scorul era deja 1-1. Feyenoord era deja calificată  în optimi în calitate de câştigătoare a grupei. Slavia Praga a terminat pe locul doi şi va juca în play-off-ul pentru optimi.

09-12-2021
20:28

O nouă luptă pentru Diana Belbiță în UFC

Diana Belbiță termină anul în forță. După ce a semnat în această toamnă un nou contract cu UFC, „Prințesa Războinică” a și aflat când și împotriva cui va avea loc următoarea luptă în cea mai tare promoție de MMA din lume.

Cu un palmares de 1-2 în cușca UFC, românca în vârstă de 25 de ani are ocazia să echilibreze balanța, mai ales că vine după o victorie, în luna iulie, în fața lui Hannah Goldy.

Acum, în fața sportivei din Drobeta-Turnu Severin va sta o braziliancă în vârstă de 26 de ani, pe nume Gloria de Paula. Sud-americanca are un palmares de 5-4 în artele marțiale mixte, experiența fiind astfel de partea Dianei, care se laudă cu 14 victorii și 6 înfrângeri.

Meciul va avea loc la gala UFC din 19 februarie, iar Belbiță este extrem de optimistă înaintea luptei. Românca a postat un mesaj scurt, dar sugestiv pe Twitter despre următoarea luptă: „Să o facem din nou!”, a scris „Prințesa Războinică”.

09-12-2021
19:46

Gigi Mulțescu a semnat cu o echipă din Turcia

Antrenorul Gheorghe Mulțescu revine în fotbal. Tehnicianul de 70 de ani a fost prezentat la noua echipă. Este vorba despre Agri 1970 Spor, locul 10 în liga a treia din Turcia.

Reputatul tehnician român a fost numit director tehnic și va fi ajutat de Yuksel Yesilova, fost preparator fizic sau antrenor secund la formații precum Steaua București, Petrolul Ploiești, Ceahlăul, FC Voluntari, Rapid București și Gloria Buzău.

Gigi Mulțescu a antrenat-o ultima oară pe Dinamo București de unde a demisionat în luna aprilie a acestui an.

09-12-2021
19:22

Premier League, indulgentă cu Tottenham

Focarul de COVID-19 de la Tottenham face ravagii, dar șefii competițiilor în care joacă londonezii par să fie indulgenți. După ce meciul lui Spurs cu Rennes din a fost amânat, Premier League a oferit și ea clemență, astfel că partida din campionat, cu Brighton, se va disputa la o dată ulterioară. Mai mulți jucători și membri ai staff-ului tehnic de la Tottenham sunt infectați cu noul coronavirus.

09-12-2021
18:49

LFP diminuează numărul echipelor din Ligue 1

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a anunțat că va dimiuna numărul echipelor de fotbal din Ligue 1 începând cu sezonul 2024-2025.

Astfel, în loc de 20 de echipe, cum sunt în prezent, prima ligă din Franța va număra doar 18 echipe, la fel cum se întâmplă în prezent în Bundesliga.

09-12-2021
17:01

Pedeapsa primită de femeia care a accidentat zece sportivi în Turul Franței

Spectatoarea care a accidentat nu mai puțin de zece sportivi în ediția din acest a Turului Franței – una dintre cele mai importante competiții de ciclism – va trebui să achite o amendă de 1.200 de euro, plus 500 de euro Uniunii Naţionale a Cicliştilor Profesionişti din Franţa, drept daune.

Asta deși procurorii solicitaseră în octombrie o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare. În vârstă de 31 de ani, femeia a declarat la acea vreme că se simte rușinată de „prostia” pe care a făcut-o. Ea se afla cu spatele la pluton şi cu un picior pe traseu, moment în care germanul Tony Martin (Jumbo) a lovit pancarta și a provocat căderea altor nouă cicliști.

09-12-2021
16:01

O jucătoare de la Chelsea a „faultat” un suporter

Faza săptămânii vie dintr-un meci din Liga Campionilor la fotbal feminin. O jucătoare de la Chelsea i-a dat o lecție unui suporter care a intrat pe teren și a întrerupt meciul. Cum forțele de ordine întârziau să îl evacueze pe intrus, Sam Kerr a luat atitudine și l-a busculat pe suporter, punându-l la pământ.

Gestul australiencei a fost aplaudat de întreaga audiență, ea fiind felicitată și de restul jucătoarelor de pe teren, dar a primit cartonaș galben din partea arbitrului din cauza „faultului” asupra fanului.

 

09-12-2021
15:37

Reacția Chinei, după ce patru țări au decis să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă

China condamnă, printr-un comunicat emis în această după-amiază, decizia celor patru țări – SUA, Australia, Regatul Unit și Canada – de a boicota ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă. Competiția este programată în perioada 4-20 februarie, la Beijing.

Recurgerea de către Statele Unite, Australia, Marea Britanie şi Canada pe scena Jocurilor Olimpice la manipulare politică este impopulară şi duce la propria lor izolare. Ele vor plăti inevitabil un preţ pentru această decizie proastă.

Sportul nu are nimic de a face cu politica. Jocurile Olimpice sunt o mare reuniune a sportivilor şi iubitorilor de sport, nu o scenă pe care politicienii se dau în spectacol”, a transmis Wenbin Wang, purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe.

09-12-2021
14:47

Joshua Kimmich are probleme din cauza coronavirusului

Bayern Munchen a anunțat că Joshua Kimmich nu va mai juca în 2021. Fundașul german n-a mai evoluat într-un meci din luna noiembrie, din cauza infectării cu coronavirus. „Încă trebuie să am răbdare. Nu am voie să îmi forțez organismul la capacitate maximă din cauza infecției la plămâni. Acum mă simt bine și pot ieși din carantină. Abia aștept să revin alături de echipă. Următoarele trei meciuri le voi vedea însă din canapea și promit să revin mai puternic din ianuarie”, a scris starul bavarezilor, pe Instagram.

Kimmich nu era vaccinat în momentul în care a fost infectat cu noul coronavirus.

09-12-2021
13:19

Georginio Wijnaldum s-a săturat să fie rezervă la PSG

Mijlocașul olandez Georginio Wijnaldum a fost transferat, în vară, de PSG, după ce i-a expirat contractul cu Liverpool, dar mișcarea s-a dovedit a fi una care nu prea îl încântă pe jucător. El a bifat 7 meciuri în campionat, în cele 17 etape jucate până acum, și alte patru în Liga Campionilor.

Wijnaldum a marcat de trei ori, o dată în Ligue 1 și de două ori în remiza obținută de PSG pe terenul lui Leipzig, în Grupa A din Liga Campionilor. Pentru că nu este om de bază la gruparea franceză, jucătorul vrea să plece în iarnă.

Se vorbește de o revenire în Premier League, dar nu la Liverpool, ci la Arsenal, care dorește insistent să-l aibă pe jucător din iarnă până la finalul sezonului, informnează Sky Sport.

„Tunarii” caută o variantă sigură pentru postul de mijlocaş central, având în vedere că Partey este departe de evoluțiile pe care le avea la Atletico Madrid.

În prezent, Wijnaldum este cotat de transfermarkt.de la 30 de milioane de euro, iar la PSG primește, anual, 11,5 milioane de euro.

09-12-2021
12:23

Domenico Tedesco, noul antrenor al echipei RB Leipzig

Tehnicianul Domenico Tedesco, în vârstă de 36 de ani, a fost numit în funcția de antrenor principal al echipei RB Leipzig, în locul lui Jesse Marsch, care a fost demis în urma rezultatelor slabe înregistrate de formaţia germană.

Conform site-ului oficial al clubului din Bundesliga, Tedesco, care a antrenat ultima dată echipa Spartak Moscova, a semnat un contract valabil până în vara anului 2023.

Fără o carieră importantă ca jucător, tehnicianul german născut în Italia (numele lui, Tedesco, înseamnă german în limba italiană) a mai pregătit formaţiile Erzgebirge Aue şi VfB Stuttgart.

09-12-2021
11:12

Amelie Mauresmo, prima femeie care conduce turneul de la Roland Garros

Fosta jucătoare franceză de tenis Amelie Mauresmo devine prima femeie numită în funcșia de director al turneului de Grand Slam de la Roland Garros.

Fost numărul 1 mondial, Mauresmo, în vârstă de 42 de ani, a fost anunțat în noua funcție de președintele Federației Franceze de Tenis, Gilles Moretton, ea înlocuindu-l pe Guy Forget.

”Sunt mândră să devin parte a echipei Roland Garros. Am acceptat poziția de director al turneului cu ambiții clare. Vi le voi arăta cu aceleași standarde ridicate, aceeași libertate și aceeași pasiune care m-au condus de-a lungul întregii vieți până acum”, a declarat Amelie Mauresmo, conform L’Equipe.

Jucătoarea franceză a câștigat două titluri de Grand Slam în carieră, la Australian Open și Wimbledon. Ambele au avut loc în 2006 și de fiecare dată a învins-o pe belgienca Justine Henin. În prima sa finală de turneu major, jucată în 1999 la Melbourne, Amelie Mauresmo a pierdut în fața elvețiencei, Martina Hingis.

09-12-2021
09:14

Antrenorul cu portarii de la naționala Danemarcei a murit de cancer

Antrenorul cu portarii de la echipa națională a Danemarcei, Lars Hogh, a murit de cancer la vârsta de 62 de ani.

Fostul portar este cunoscut pentru ”miracolul de pe Bernabeu” din optimile de finală ale ale Cupei UEFA, sezonul 1994-1995. Atunci, Odenese, după ce pierduse acasă, scor 2-3, în fața lui Real Madrid, reușea să se califice în sferturi după o victorie uimitoare în Spania cu 2-0, iar Hogh reușea un meci de vis în fața unor adversari precum Michael Laudrup, Emilio Butragueno, Fernando Redondo sau Luis Enrique.

Ca jucător, el a apărat doar culorile echipei Odense timp de 23 de ani (1977-2000) și a evoluat în 871 de jocuri, record absolut pentru club, alături de care a câștigat trei titluri de campion al Danemarcei (1977, 1982, 1989).

La naționala daneză, Hogh a fost în umbra lui Peter Schmeichel și a jucat doar opt meciuri internaționale. După retragere, a lucrat ca antrenor de portari la mai multe cluburi daneze și, din 2007, la echipa națională unde l-a antrenat printre alții pe Kasper Schmeichel, fiul fostului său coechipier.

Ultimii săi ani au fost marcați de cancerul pancreatic care a fost descoperit în 2018 și l-a forțat să lipsească mai multe perioade, deși a fost prezent Euro 202, în care Danemarca a ajuns în semifinale.

Lars Hogh a fost onorat de jucători și suporteri în urmă cu o lună în timpul meciului cu Insulele Feroe din preliminariile CM 2022, la care a asistat în calitate de spectator la scurt timp după ce a publicat o autobiografie și a recunoscut că i-a recidivat cancerul și că mai are puțin timp de trăit.

09-12-2021
07:29

Sancțiune dură pentru Lyon după incidentele de la partida cu Marseille

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal din Franţa a penalizat cu un punct echipa Olympique Lyon, după incidentele de la meciul cu Olympique Marseille. Conform L’Equipe, partida se va rejuca la Lyon, fără spectatori, la o dată care va fi anunţată ulterior.

La 21 noiembrie, partida de la Lyon a fost suspendată după ce mijlocaşul Dimitri Payet de la oaspeţi a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă aruncată din tribună. Incidentul a avut loc în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner.

Olympique Lyon ocupă în acest moment locul 12 în clasamentul Ligue 1, cu 23 de puncte din 16 jocuri. Lyon îşi va păstra poziţia după depunctere, dar va fi la egalitate de puncte cu Nantes, de pe locul 13.

09-12-2021
06:47

Patru hoți au spart casa ciclistului englez Mark Cavendish

Legitimat la echipa Deceuninck–Quick-Step, ciclistul englez Mark Cavendish a fost victima unor agresori, în propria casă, care i-au atacat pe toți membrii familiei cu un cuțit.

La primele ore ale zilei de 27 noiembrie, patru bărbați mascați și înarmați au intrat cu forța în casa noastră în timp ce dormeam, mi-au amenințat soția și copiii și m-au atacat violent. Au folosit un cuțit și au început să ne jefuiască”, a scris sportivul pe contul personal de twitter.

‘Cav’ mai menționează că soția sa, Peta, a fost amenințată în fața copiilor lor. Hoții au furat o geantă de firmă și ceasuri cu valoare sentimentală. Sportivul se recupera la propriul domiciliu, după ce fusese externat dintr-un spital din Belgia, în urma unui accident urât la Ghent Six pe 21 noiembrie.

Acest incident ne-a tulburat familia. Nu doar eu și Peta, ci și copiii noștri se temeau pentru viața lor și acum se luptă cu efectele secundare. Nimeni nu ar trebui să se confrunte cu tipul de violență și amenințări aduse împotriva noastră, cu atât mai puțin asta se întâmplă într-o casă de familie – un loc în care toată lumea ar trebui să se simtă în siguranță.

Ne-au furat bunuri materiale, dar prioritatea noastră în acest moment este să ne asigurăm că ne revenim cu toții din incident ca familie și știm că este posibil să dureze ceva timp. Am dori să mulțumim Poliției din Essex pentru răspunsul foarte rapid și pentru profesionalismul și concentrarea cu care fac ancheta”, a precizat sportivul.

Cavendish, care are în palmares 34 de victorii de etapă în Turul Franţei, şi-a prelungit marţi contractul cu Deceuninck-Quick-Step.

Victorie pentru CSM CSU Oradea în al 70-lea meci european

Echipa masculină de baschet CSM CSU Oradea a debutat cu dreptul în TOP 16 din FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Aflată la cel de-al 70-lea meci în cupele europene, sprijinită de un public inimos și activ, formația bihoreană a depășit Benfica Lisabona, cu 68-56 (49-39), se menționează pe site-ul oficial al grupării.

Următorul meci al lui CSM CSU Oradea va avea loc miercuri, 15 decembrie, de la ora 21:00, la Lisabona, în compania lui Sporting CP.

ADVERTISEMENT

După meci, antrenorul gazdelor, Cristian Achim, a recunoscut că este foarte fericit. „Benfica Lisabona este una dintre cele mai bune echipe pe care noi le-am întâlnit la Arena Antonio Alexe.

Are în componență mulți jucători de valoare mare și sunt ferm convins că am jucat cu una dintre cele mai puternice formații din actuala ediție a FIBA Europe Cup. Desigur, valoarea intrinsecă nu este suficientă pentru a câștiga.

ADVERTISEMENT

Noi nu ducem lipsă de valoare, dar alături de aceasta am adus în acest meci un nivel extraordinar de energie, o unitate deosebită și am pus la punct un plan de joc pe care am reușit să-l punem în aplicate și să-l ducem la bun sfârșit”, a precizat tehnicianul.

Fotbalistul argentinian Alfredo Moreno a murit din cauza unei tumori canceroase

Argentinianul Alfredo Moreno, care a marcat 146 de goluri în fotbalul mexican între anii 2001 și 2014, a murit miercuri, la vârsta de 41 de ani, din cauza complicațiilor unei tumori canceroase maligne, informează sport.es.

ADVERTISEMENT

Format la Boca Juniors, echipă din țara natală, alături de care a câștigat Copa Libertadores în 2000 și 2003, Moreno a semnat în 2001 cu Necaxa și de atunci a devenit unul dintre cei mai buni marcatori din fotbalul mexican.

Atacantul originar din Santiago del Estero, a mai jucat în prima divizie a Mexicului la San Luis, América, Atlas, Tijuana, Puebla și Veracruz.

ADVERTISEMENT

Alături de Tijuana Xolos a câștigat turneul Apertura 2012 și a fost golgeterul campionatului în 2007, când juca la San Luis.

Retras din activitate, luna trecută fotbalistul a suferit o intervenție chirurgicală la vezica biliară în care a fost detectată o tumoare malignă la nivelul intestinelor. După ce a fost anunțat decesul, echipele din ligă și-au exprimat condoleanțe, iar unii fotbaliști s-au solidarizat cu familia jucătorului.

Sime Vrsaljko va fi operat pentru o fractură a osului zigomatic

Fundașul croat al lui Atletico Madrid, Sime Vrsaljko, va trebui operat pentru o fractură a osului zigomatic, pe care a suferit-o în meciul din Liga Campionilor cu FC Porto, câștigat marți de echipa sa, în deplasare, cu 3-1, în fața celor de la FC Porto.

În ciuda acestei accidentări, jucătorul a refuzat să părăsească terenul, dar va lipsi sigur la derby-ul împotriva celor de la Real Madrid, care va avea loc duminică, 12 decembrie.

Fotbalistul croat a fost supus unui CT/scanner, care i-a stabilit diagnosticul. Vrsaljko prezintă o fractură a osului zigomatic și va trebui operat”, a anunțat Atletico pe pagina de twitter.

Nu este singura pierdere a echipei din Madrid. În același meci cu FC Porto, la finalul căruia Atletico a obținut calificarea în optimile Ligii Campionilor, atacantul uruguayan Luis Suarez a fost înlocuit în minutul 13 din cauza unei dureri musculare.

ADVERTISEMENT