Sport

Știrile zilei din sport, vineri 27 august. Irina Begu s-a calificat în finala turneului de la Clevland

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 27 august.
27.08.2021 | 23:12
Stirile zilei din sport vineri 27 august Irina Begu sa calificat in finala turneului de la Clevland
ADVERTISEMENT
27-08-2021
21:46

Irina Begu, a opta finală a carierei

Irina Begu, locul 74 WTA, s-a califica în finala turneului de categorie WTA 250 de la Cleveland. Românca a învins-o în penultimul act pe poloneza Magda Linette, locul 51 WTA și cap de serie 6, scor 7-6 (5), 6-2, după o oră și 45 de minute.

„Am intrat încet-încet în meci, serviciul a început să mă ajute, nu am reușit să îmi câștig mingile de la început, dar am făcut-o în cele din urmă. Am tras tare de mine, a fost dificil să închid meciul și am reușit”, a declarat Irina Begu.

Premiul pentru calificarea în finală este de 16.398 de dolari şi 180 puncte. Pentru trofeu, Begu se va lupta cu învingătoarea meicului dintre spaniola Sara Sorribes Tormo (43 WTA) şi estona Anett Kontaveit (30 WTA).

Pentru Irina, aceasta va fi prima finală după patru ani de pauză și a opta a carierei. În iulie 2017 a câștigat BRD Bucharest Open.

27-08-2021
18:32

România U17, la Syrenka Cup. Lotul pentru turneul din Polonia

Naționala U17 a României va participa, în perioada 29 august – 8 septembrie, la turneul Syrenka Cup din Polonia, alături de alte 7 selecționate similare din Europa. Prima partidă – cea împotriva Angliei – se va desfășura vineri, 3 septembrie, la Ostroda.

Aceasta este, de altfel, prima și singura locație exactă cunoscută în momentul de față, celelalte urmând a fi stabilite de îndată ce vom afla și adversarele, în funcție de rezultate:

  • duminică, 5 septembrie: România U17 – Portugalia U17/Cehia U17
  • marţi, 7 septembrie: România U17 – Olanda U17/Norvegia U17/Polonia U17/Moldova U17

Lotul convocat de selecționerul Daniel Mogoșanu:

  • Portari: Paul Ganea (FCSB), Andrei Răfăilă  (Farul Constanţa);
  • Fundaşi: Matteo Duţu (Lazio/Italia), Luca Popa (Venezia/Italia), Alexandru Fărăgău (Universitatea Cluj), Sebastian Borza (Farul Constanţa), Denis Benga (Universitatea Craiova), Robert Bădescu (Benfica/Portugalia), Rareş Pop (UTA Arad), Raul Popa (UTA Arad);
  • Mijlocaşi: Miguel Constantinescu (Benfica/Portugalia), Cosmin Costea (Academica Clinceni), Fabiano Cibi (Banatul Timişoara), Matei Moraru (Universitatea Cluj), Luca Banu (Farul Constanţa), Adrian Mazilu (Farul Constanţa), Matei Tănasă (FCSB), Darius Nistor (Universitatea Cluj);
  • Atacanţi: Alexandru Melniciuc (Academica Clinceni), Ioan Vermeşan (UTA Arad).

27-08-2021
06:51

Nicolae Dică a fost testat pozitiv cu COVID-19

Nicolae Dică, antrenorul secund al lui Mirel Rădoi, nu va fi prezent pe bancă la meciurile echipei naţionale din luna septembrie. FRF a anunţat că acesta a fost depistat pozitiv la COVID-19 în urma primelor teste efectuate.

“Nicolae Dică a primit rezultat pozitiv la testare și a intrat în izolare de îndată ce i-a fost comunicat rezultatul. Antrenorul este vaccinat împotriva COVID și se simte bine. Toți ceilalți membrii ai staff-ului echipei naționale au primit rezultate negative”, a anunţat FRF pe site-ul oficial.

România va juca trei meciuri în preliminariile CM 2022. Pe 2 septembrie, tricolorii vor întâlni, la Reykjavík, Islanda, iar pe 5 septembrie vor primi vizita Liechtensteinului. Ultimul meci al lunii va fi jucat pe 8 septembrie, la Skopje, cu Macedonia de Nord.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak s-a calificat în finala la 4.000 de metri

Eduard Novak s-a calificat în finala probei de 4.000 de metri, probă la care a obținut aurul în 2012, la Londra. Finala va avea loc, vineri 27 august, la ora 9:15.

Adversarul din finala o să-i fie slovacul Jozef Metelka, cu 11 ani mai tânăr. Slovacul este un colos cu doua medalii de aur si una de argint la Rio 2016, care s-a calificat în finala probei cu record mondial! La Tokyo 2020 a mai reusit un bronz la contratimp 1km.

ADVERTISEMENT

Reacția celor de la AC Milan după stabilirea grupelor Ligii Campionilor

AC Milan își face revenirea în Liga Campinilor după aproape 8 ani. Echipa din Milano a picat într-o grupă foarte dificilă, alături de Atletico Madrid, Liverpool și FC Porto.

Imediat după aflarea grupelor Stefano Pioli a reacționat spunând: ”E o grupă care ne stimulează, extrem de dificilă, dar noi suntem Milan, un club care a scris istorie în această competiție.

ADVERTISEMENT

Oricum, echipele din această grupă au cucerit 15 trofee. Noi ne-am propus lucruri mari în acest sezon”.

Wayne Rooney nu crede într-o eventuală mutare a lui Cristiano Ronaldo pe Etihad

Wayne Rooney, unul dintre foștii colegi ai lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United, a declarat într-o conferință de presă că nu crede într-o evenutală mutare a portughezului pe Etihad, pentru că nu îl vede capil de o astfel de trădare.

ADVERTISEMENT

“Nu știu ce să înțeleg din asta, să fiu sincer (n.r. oferta lui Manchester City). Dacă mă întrebați despre posibilitatea să se întâmple, am mari dubii că se poate. Cristiano a lăsat o moștenire grozavă la Manchester United și nu cred că are nevoie de o mutare din motive financiare. Deci, nu sunt sigur că se va întâmpla asta.

Are mai multe șanse să ajungă la PSG, dacă va pleca în cele din urmă de la Juventus. Pe de altă parte, e vorba de fotbal, orice se poate întâmpla, s-a mai întâmplat și înainte cu legende ale lui Manchester United, cum ar fi Peter Schmeichel sau Andy Cole. Dar când e vorba de cineva de statura lui Cristiano Ronaldo, nu-mi pot imagina că se va întâmpla acest lucru”, a declarat Rooney.

ADVERTISEMENT
Tags: