Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 8 aprilie. Marius Șumudică și Al Shabab, victorie în Liga Campionilor Asiei

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 8 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
08.04.2022 | 09:37
Stirile zilei din sport vineri 8 aprilie Marius Sumudica si Al Shabab victorie in Liga Campionilor Asiei
Marius Șumudică a debutat cu dreptul în Liga Campionilor Asiei. Sursa foto: EPA/STR
ADVERTISEMENT
08-04-2022
19:16

Marius Șumudică și Al Shabab au făcut spectacol în Liga Campionilor Asiei

Al Shabab, echipă antrenată de Marius Șumudică, s-a impus categoric, scor 3-0, în fața indienilor de la Mumbai City, într-un meci contând pentru runda inaugurală a Ligii Campionilor Asiei.

Golurile saudiților au fost marcate de Ever Banega, cu o dublă (în minutele 36 și 68), respectiv Turki Al-Ammar (77). De altfel, argentinianul este cel mai important jucător din lot, cu un CV care cuprinde echipe precum Boca Juniors, Valencia, Atletico Madrid, Inter sau Sevilla.

08-04-2022
18:42

CONMEBOL lucrează la mutarea Copa America în Statele Unite

Copa America 2024 este programată să aibă loc în Ecuador, dar CONMEBOL (Confederația din America de Sud) și cei ai CONCACAF (Confederația din America Centrală și de Nord) vor să unească cele două turnee continentale și competiția de peste doi ani să aibă loc în Statele Unite ale Americii.

Potrivit jurnaliștilor de la Mundo Deportivo, discuțiile dintre cele două confederații sunt foartee avansate, iar în 2024 ar putea avea loc un turneu final extrem de puternic, cu Brazilia, Argentina, Uruguay, Chile sau Columbia, dar și cu Mexic și Statele Unite ale Americii.

Copa America a mai fost organizată în SUA în 2016, atunci când a avut loc centenarul competiției. La acel turneu au participat 16 naționale, printre care și șase din America Centrală și de Nord: SUA, Mexic, Costa Rica, Haiti, Jamaica și Panama. Chile a câștigat atunci finala la loviturile de departajare, cu Argentina, pe MetLife Stadium din New Jersey.

Ediția din 204 ar urma să fie un eveniment pregătitor pentru SUA în vederea lui World Cup 2026 2026, pe care americanii îl vor găzdui alături de Canada și Mexic.

08-04-2022
17:29

Porsche și Audi sunt gata să intre în Formula 1

Formula 1 s-ar putea îmbogăți, din 2026, cu doi dintre marii constructori ai lumii. Este vorba despre Porsche și Audi, pe care  Grupul Volkswagen și-a manifestat intenția de a le introduce în competiție, cu condiția adoptării tehnologiilor verzi.

Conducerea şi consiliul de supraveghere al Volkswagen, Porsche şi Audi au aprobat planurile pentru o eventuală intrare a mărcilor în Formula 1”, se arată în comunicatul oficial.

Inițiativa a fost primită cu entuziasm de cei mai cunoscuți piloți din circuit. „Eu cred că este extraordinar să avem noi constructori în sport, mai ales când vedem că sunt multe echipe care au potenţialul pentru a fi super echipe”, a declarat Lewis Hamilton, septuplu campion mondial.

08-04-2022
16:14

Iosif Rotariu pleacă de la Ripensia Timișoara

Iosif Rotariu și-a încheiat colaborarea cu Ripensia Timișoara, iar clubul bănățean a făcut anunțul printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

„Fostul mare internaţional a fost consilier de imagine al clubului din mai 2021 încoace şi a constituit un real sprijin pentru dezvoltarea proiectului nostru.

Informaţiile şi ideile lui Roti vor fi fructificate în continuare de Ripensia.

Iosif Rotariu rămâne un prieten adevărat al clubului nostru şi suntem convinşi că va fi un susţinător al roş-galbenilor. Mulţumim, Roti!”, s-a arătat pe site-ul clubului.

08-04-2022
15:27

Un fotbalist român a fost exclus pe viață din cauza unor acte de huliganism

Decizie fără precedent în fotbalul românesc. Jucătorul Iordache Iulian Moldoveanu (41 de ani), care evolua în cel de-al cincilea eșalon, la Recolta Boldu, a fost suspendat pe viață în urma unor acte de huliganism.

Concret, acesta l-a fi bruscat pe arbitrul meciului câștigat de echipa sa, scor 4-2, în fața Viitorului Știubei. Măsura a fost dispusă de Asociația Județeană de Fotbal Buzău.

Zero toleranță pentru huliganism în fotbalul buzoian! Comisia de disciplină a Asociației Județene de Fotbal Buzău a decis aplicarea sancțiunii de excludere din viața sportivă a jucătorului Moldoveanu Iordache – Iulian, de la echipa AS Recolta Boldu.

Acesta a comis acte de violență și de hărțuire asupra arbitrilor, fiind sancționat disciplinar în trecut. Având în vedere că sancțiunile anterioare nu au reușit să corecteze comportamentul deviant, începând cu data de 05.04.2022, Moldoveanu Iordache – Iulian nu va mai face parte din viața sportivă buzoiană.

Un asemenea sportiv incorigibil este un exemplu negativ, care întinează frumusețea fotbalului și știrbește munca depusă de oamenii din sport”, se arată în comunicatul forului județean.

08-04-2022
14:28

Mazraoui preferă Bayern în locul Barcelonei

Fundașul dreapta Noussair Mazraoui, al cărui contract cu Ajax Amsterdam expiră la finalul sezonului, este tentat să semneze cu Bayern Munchen.

Dorit cu insistență de Barcelona și aflat în atenția lui Real Madrid, internaționalul marocan înclină mai mult către gruparea bavareză. Conform site-ului sport1.de, alegerea jucătorului de 24 de ani este dată de faptul că este dorit cu insistență de antrenorul Julian Nagelsmann, care a și stat de vorbă cu el în acest sens.

08-04-2022
13:19

Fanii lui Hull City, răsfățați de patronul clubului

500 de suporteri ei echipei Hull City, din liga a doua a Angliei, vor petrece o vacanță de vis într-un resort din Antalya, oferită de finanțatorul clubului, milionarul turc Acun Ilicali.

Acesta a anunțat că vacanța va fi de fapt un team-building pentru fani și că evenimentul este unul interactiv dedicat clubului.

Acun Ilicali a cumpărat clubul Hull City la începutul acestui an pentru aproximativ 36 de milioane de euro.  

08-04-2022
11:59

Bayern a scăpat de penalizare în Bundesliga

Tribunalul Sportiv al Federației Germane de Fotbal a decis să nu sancționeze în vreun fel echipa Bayern Munchen pentru că a avut 12 jucători pe teren timp de 17 secunde la meciul de campionat cu Freiburg.

Conform L’Equipe, s-a considerat că fapta reclamată nu poate fi imputată bavarezilor, ci arbitrului, care nu a verificat corect intrările şi ieşirile de pe teren la schimbările de jucători efectuate simultan în minutul 86.

Freiburg are posibilitatea să facă apel la această decizie.

08-04-2022
11:09

Fanii lui Corinthians și-au amenințat cu moartea căpitanul, după un eșec în Cpa Libertadores

Portarul Cássio, legitimat la gruparea braziliană Corinthians, s-a plâns autorităților că a primit amenințări cu moartea după ce echipa sa a fost învinsă de Always Ready din Bolivia, scor 0-2, în primul meci din faza grupelor din Copa Libertadores.

Cássio, în vârstă de 34 de ani, evoluează pentru Corinthians din 2011 și este și căpitanul echipei. Acesta a a depus o plângere după ce a primit mai multe mesaje, inclusiv vocale, pe rețelele de socializare, în care era amenințat cu moartea.

”Sport Club Corinthians Paulista denunță vehement amenințările cu moartea și violența aduse portarului Cássio și familiei sale prin mesaje trimise pe o rețea de socializare. Clubul a făcut deja apel la Comisariatul pentru Reprimarea Infracțiunilor de Intoleranță Sportivă (DRADE) să ia măsurile corespunzătoare pentru siguranța sportivilor.

Sperăm că autoritățile vor putea identifica autorul acestei infracțiuni și că acesta va fi pasibil de pedepsele legii. Misiunea noastră este una de pace, respect și egalitate, în victorie și în înfrângere. Fotbalistul este o ființă umană care are dreptul la sănătate fizică și psihică.

Solicităm suporterilor să respecte persoana jucătorului și familia acestuia și să respingă împreună cu noi orice inițiativă care încearcă să transforme fotbalul într-o activitate în care violența este tolerabilă”, a transmis clubul într-un comunicat de presă.

08-04-2022
10:17

Tabloul sferturilor de finală din Liga Campionilor la handbal masculin

Echipele de handbal masculin Veszprem, Montpellier, Flensburg și PSG s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce au trecut de play-off.

Veszprem a trecut de Vardar cu scorul general de 61-53, Montpellier a eliminat Porto, scor general 64-56, Flensburg s-a impus în fața celor de la Pick Szeged, scor general 60-57, iar PSG nu a avut probleme cu Elverum, scor general 67-60.

Tabloul sferturilor de finală, care se vor disputa în 11 mai (turul) și 18 mai (returul) este următorul:

  • Veszprem – Aalborg
  • Montpellier – Vive Kielce
  • PSG – THW Kiel
  • Flensburg – Barcelona
08-04-2022
09:18

Mașinile Ferrari au dominat antrenamentele dinaintea Marelui Premiu al Australiei

Pilotul scuderiei Ferrari Charles Leclerc a obținut cel mai rapid timp la sesiunea de antrenament de pe circuitul Albert Park, din Melbourne, unde se va desfășura Marele Premiu de Formula 1 al Australiei.

Podiumul sesiunii de antrenament a fost completat de campionul mondial în exercițiu, Max Verstappen, de la Red Bull, și de Carlos Sainz Jr (Ferrari).

Pe de altă parte, fostul campion al lumii Lewis Hamilton (Mercedes) a obținut doar al 13-lea timp la capătul celei de a doua sesiuni de antrenamente. Cel mai bine clasat pilot de la Mercedes este George Russell, care a încheiat ședința cu al 11-lea timp.

08-04-2022
08:27

Andreea Răducanu va lucra pentru protecția gimnaștilor

Campioana olimpică Andreea Răducanu a fost cooptată în Comisia pentru siguranţa în sport din cadrul Federației Internaționale de Gimnastică.

Ajunsă la 38 de ani, fosta mare gimnastă a fost votată ca membru în această comisie alături de alte personalități din gimnastică: Li Li Leung (presedintele Federației de Gimnastică din SUA), Sarah Powell (CEO la British Gymnastics), Mario Vukoja (vicepreședinte al Federației de Gimnastică din Croația), Rhys Harrison (Australia) și Jeff Thomson (Canada).

Nou înființata comisie, care își propune să asigure un mediu sigur pentru sportivi, prevenind orice formă de abuz în sălile de antrenament sau la competiții, va fi condusă de italianca Donatella Sachhi, președintele Comitetului Tehnic Feminin din cadrul FIG.

 

08-04-2022
07:34

Irina Begu nu a avut nicio șansă în meciul cu Ons Jabeur

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Charleston, după un meci încheiat în minimum de seturi, scor 3-6, 2-6.

Tunisianca nu i-a dat nicio șansă româncei pe care a dominat-o de la un capăt la altul al înfruntării. Irina Begu va primi din partea organizatorilor un cec în valoare de 9.900 de dolari și 55 de puncte ATP pentru accederea în optimi.

Învingătoarea, Ons Jabeur, favorita numărul 4 a întrecerii, o va întâlni în sferturi pe sportiva din Ucraina Anhelina Kalinina.

08-04-2022
06:32

Emma Răducanu va colabora cu Riccardo Piatti

Campioana de la Flushing Meadows, Emma Răducanu, are un nou antrenor. Italianul Riccardo Piatti o va pregăti pe sportiva britanică cu origini românești, cel puțin în următoarea perioadă în care, în circuitul mondial sunt programate turneele pe zgură.

Răducanu, numărul 12 WTA, și-a concediat anul trecut tehnicianul care a propulsat-o în elita mondială a tenisului, însă rezultatele ulterioare au fost dezamăgitoare.

Noul antrenor al jucătoarei din Marea Britanie a mai colaborat în trecut cu nume importante din circuitul mondial masculin – Novak Djokovic, Ivan Ljubicic, Richard Gasquet, Milos Raonic și Jannik Sinner. 

CFR Cluj a refuzat o ofertă de peste 1 milion de euro, din partea unui potențial sponsor

Oficialii campioanei CFR Cluj au avut pe masă o ofertă de 1,1 milioane de euro din partea unei companii, dar au refuzat parteneriatul comercial.

Feroviarii domină de ani de zile campionatul intern al României și, în ciuda faptului că performanțele la nivel de competiții continentale intercluburi sunt mediocre, continuă să fie atractivi pentru companiile care își asociază numele cu cele ale unor grupări sportive.

ADVERTISEMENT

”Anul trecut am intermediat discuțiile dintre CFR şi o companie de betting, 888Casino, care au semnat în cele din urmă cu Dan Petrescu.

Ulterior acelui moment, au oferit, în ultimă fază, 1,1 milioane de euro pe sezon şi CFR a refuzat, pentru că aveau un sponsor mai important, pentru partea din faţă a tricoului”, a dezvăluit impresarul Bogdan Apostu, pentru Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Dinamo pierde gratis un jucător de mare perspectivă

Lovită de probleme financiare, Dinamo este pe cale să piardă, gratis, unul dintre cei mai promițători jucători din propria pepinieră.

În vârstă de doar 13 ani, Eduard-Cristian Ilincaș a intrat pe radarul echipei PSV Eindhoven, și ar putea ajunge în Olanda încă din această vară.

ADVERTISEMENT

Pentru că majoritatea resurselor financiare se duc înspre echipa de seniori, grupele de copii și juniori din Ștefan cel Mare își desfășoară activitatea cu un buget la limita subzistenței, iar acest lucru îi face pe părinții copiilor să caute noi oportunități pentru aceștia.

”Am 5 jucători foarte buni la grupa mea. Unul dintre ei pleacă în vară la Eindhoven, consider că e ușor prea devreme, dar e spre binele lui. A fost ofertat de clubul respectiv și se va muta acolo cu familia.

ADVERTISEMENT

Clubul Dinamo nu primește nimic pentru că acest jucător și-a plătit tot. E vârsta la care niciun club nu primește nimic de la nimeni. Dacă vrei să pleci, pleci în perioada de transferuri dacă-ți plătești grila de formare”, a declarat pentru Prosport, Andrei Constantinescu, antrenorul grupei de juniori născuți în 2009 a clubului Dinamo.

AC Milan pregătește prima lovitură a verii. O vedetă de la Real Madrid este ofertată de ”diavolul milanez”

Atacantul echipei Real Madrid, Marco Asensio, este dorit insistent de oficialii grupării AC Milan, iar mutarea s-ar putea perfecta în perioada de transferuri din această vară.

Fotbalistul de 26 de ani a bifat 34 de partide, în acest sezon, în tricoul ”los blanco”, dar statutul de rezervă îl nemulțumește și refuză să semneze un nou contract cu trupa de pe Santiago Bernabeu.

Cotidianul AS notează că fotbalistul ar avea asigurat la AC Milan postul de titular și un salariu stagional de aproximativ 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT