Sport

Știrile zilei din sport, luni, 21 martie. Dat afară de Ajax din cauza unui scandal sexual, Marc Overmars a semnat cu Antwerp

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 21 martie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
21.03.2022 | 21:00
Stirile zilei din sport luni 21 martie Dat afara de Ajax din cauza unui scandal sexual Marc Overmars a semnat cu Antwerp
ADVERTISEMENT
21-03-2022
21:09

Marc Overmars, director tehnic la Antwerp

Fostul internaţional olandez Marc Overmars, care a părăsit funcţia de director sportiv la Ajax Amsterdam din cauza unui scandal sexual, a fost numit director tehnic la Antwerp.

Conform Le Soir, Overmars, care a semnat un contract pe patru ani, va prelua la Antwerp sarcinile lui Luciano d’Onofrio, care a părăsit clubul anul trecut. Îndatoririle sale fuseseră preluate de către directorul general Sven Jacques.

”I-am spus lui Marc care sunt valorile noastre. Suntem şi un club care vrea să le oferim oamenilor o a doua şansă. Nu am consultat în prealabil personalul feminin”, a spus Sven Jacques, în timpul conferinţei de presă de prezentare a lui Overmars.

”Vreau să întorc pagina despre Ajax şi să încep un nou capitol aici. Plecarea mea de la Ajax a fost regretabilă. Trebuie să trec peste asta şi să merg mai departe, asta am de gând să fac acum. Ce s-a întâmplat la Ajax nu a influenţat discuţiile mele cu Antwerp, care au mers bine. Acest lucru nu se va mai întâmpla”, a declarat Overmars.

La începutul lunii februarie, Marc Overmars a demisionat din funcţia de director sportiv al clubului Ajax Amsterdam, după ce a fost acuzat că a trimis mesaje nepotrivite angajatelor grupării.

21-03-2022
20:10

Românca Delvine Meringor, victorie în maratonul de la Los Angeles

Atleta română de origine kenyană Delvine Meringor a câștigat maratonul de la Los Angeles și a stabilit cea mai bună performanță a competiției din toate timpurile.

Conform site-ului athletics.co.ke, sportiva de 29 de ani a încheiat cursa cu timpul de 2 ore, 24 de minute și 32 de secunde, devansându-le pe kenyanca Antonina Kwambai (2:30.12) și etiopianca Biruktayit Degafa (2:31.28).

Meringor, aflată la doar al doilea maraton alergat de când reprezintă România, a doborât vechiul record al competiției, 2:25.03, deținut din 2006 de rusoaica Lidiya Grigoryeva. ”Sunt așa de fericită. Este o zi uimitoare pentru mine”, a declarat ea la finalul cursei.

Delvine Meringor, care speră să se califice și să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, a obținut un premiu de 20.000 de dolari.

21-03-2022
18:42

O singură candidatură pentru organizarea Euro 2028

Turneul final al Euro 2028 se va desfășura în Marea Britanie și Irlanda, după ce nicio altă ofertă nu a fost prezentată până la acest moment, iar termenul limită este miercuri, 23 martie.

Conform OneFootball, în afara unei surprize de ultimă oră, UEFA va lua decizia oficială de a numi Irlanda, Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord ca țări gazdă pe 7 aprilie.

Turcia intenționa să-și depună candidatura pentru una din edițiile din 2028 sau 2032, dar nu a făcut niciun pas pentru turneul de peste șase ani. De asemenea, Rusia a luat în considerare o ofertă pentru Euro 2028, dar această idee a fost abandonată în urma invaziei din Ucraina.

Se așteaptă ca UEFA să extindă turneul final al Campionatului European la 32 de echipe pentru ediția din 2028, și, conform noilor reguli, niciuna dintre cele cinci națiuni gazdă nu se va califica automat.

21-03-2022
17:50

Drăgușin ar putea ajunge la Verona

Fundașul Radu Drăgușin, care este împrumutat de Juventus la Salernitana până în vară, ar putea juca din sezonul viitor la Hellas Verona.

Conform site-ului blastingnews.com, ”Bătrâna Doamnă” vrea să-l aducă de la Verona pe mijlocașul ceh Antonin Barak, cotat la 20.000.000 de euro, și să-l trimită pe internaționalul român acolo sub formă de împrumut în dorința de a mai scădea din suma de transfer.

Juventus îl mai are în vizor și pe mijlocașul spaniol Fabian Ruiz de la Napoli, pentru care vrea să-i dea la schimb pe Arthur și Luca Pellegrini.

21-03-2022
15:49

Suspendare de 6 luni pentru un șahist din Rusia

Federaţia Internaţională de Şah a decis să-l suspende pe marele maestru rus Sergey Karjakin pentru şase luni, din cauza declaraţiilor sale în favoarea războiului din Ucraina.

Conform L’Equipe, Karjakin, în vârstă de 32 de ani, care l-a întâlnit pe Magnus Carlsen în meciul pentru titlul mondial în 2016, a apărat acţiunile ţării sale pe reţelele de socializare din ultimele săptămâni, atragând critici intense din partea lumii şahului. În special, el a declarat că sprijină ”demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei”.

”Declaraţiile lui Sergey Karjakin privind conflictul militar în curs din Ucraina au generat un număr considerabil de reacţii pe reţelele de socializare şi în alte părţi, în mare parte negative”, se arată în comunicatul FIDE.

Instituţia a considerat că remarcile rusului ”afectează reputaţia jocului de şah şi FIDE”. Această sancţiune ar trebui să aibă un impact major în Rusia, unde jocul de şah este considerat ”rege”.

Karjakin, care s-a născut în Crimeea, a reprezentat Ucraina până în 2009 şi este un susţinător fervent al preşedintelui rus Vladimir Putin. Suspendarea pune în discuţie participarea lui Karjakin la Turneul Candidaţilor, care începe pe 16 iunie la Madrid. El poate contesta această decizie în următoarele 21 de zile. Șahistul ar urma să fie înlocuit la Turneul Candidaţilor de americanul Lev Aronian.

Un alt mare maestru rus, Sergei Shipov, nu a fost sancţionat pentru remarcile sale pro-ruse, deoarece FIDE le-a considerat a fi de ”un caracter puţin diferit şi mai puţin provocator decât cele ale lui Karjakin” şi că sportivul ”este considerabil mai puţin cunoscut”.

21-03-2022
14:46

FRF va avea două reprezentante la meciurile din Liga Campionilor la fotbal feminin din această săptămână

Federația Română de Fotbal va avea două reprezentante la meciurile din Liga Campionilor la fotbal feminin din această săptămână.

Este vorba de arbitrul Iuliana Demetrescu, rezervă a brigăzii compusă din Marta Huerta de Aza (Spania) la centru, arbitri asistenți fiind Guadalupe Porras Ayuso (tot din Spania) și Francesca Di Monte (din Italia), la meciul Bayern München – Paris Saint Germain, programat marți, și Camelia Nicolae, de la Departamentul Internațional al FRF, care va fi delegată UEFA la partida dintre Juventus Torino și Olimpique Lyon, de miercuri.

De asemenea, la partida amicală dintre Spania și Islanda a fost delegată o brigadă 100% românească, formată din Horațiu Mircea Feșnic la centru, Valentin Avram și Alexandru Cerei arbitri asistenți, și Andrei Chivulete, arbitru de rezervă.  

21-03-2022
13:16

Primarul Cristian Gentea, anunț despre noul stadion din Pitești

Cristian Gentea, primarul Piteștiului și omul cu banii de la FC Argeș, a dezvăluit că orașul va avea un stadion nou, dar care va păstra în continuare denumirea de „Nicolae Dobrin”. Edilul speră ca lucrările să fie finalizate în următorii doi ani.

„Abia aștept să vedeți cum va arăta noul stadion. Va fi unul dintre cele mai frumoase din țară. Avem o problemă cu preluarea terenului de la baza sportivă Nicolae Dobrin, doar actualul teren ne aparține, în rest tot ce este în jur, aproape 700 de hectare de teren, sunt ale Ministerului Sportului.

Hotărârea de Guvern pentru transfer este aproape gata, la fel avizele. Sper ca până în această vară să fie totul gata, să ne putem apuca de demolare, iar peste 2 ani să avem stadionul pe care Piteștiul îl merită.

Stadionul va avea 15.000 de locuri și va fi fără pistă de atletism. Pe terenul 2, pe care îl vom renova complet, va avea o pistă omologată, la același nivel cu actuala pistă de pe stadion”, a declarat Cristian Gentea, la Pro X.

Noua arenă va dispune și de un muzeu al dublei campioane a României.

„Va avea locul lui în acest stadion, ne-am gândit la acest lucru și îl vom realiza”, a adăugat primarul Piteștiului.

21-03-2022
12:12

Bayern Munchen a pus banii pe masă pentru un mijlocaș de la Ajax

Potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, Bayern Munchen vrea să-l cumpere, în vară, pe mijlocașul Ryan Gravenberch (19 ani) de la Ajax.

Sursa citată notează că bavarezii au făcut deja o ofertă de 15 milioane de euro pentru tânărul jucător, plus alte zece milioane de euro sub formă de bonusuri de performanță.

21-03-2022
11:01

Farul Constanța, meci test cu echipa de pe locul 4 din Bulgaria

Oficialii echipei Farul Constanța profită de pauza internațională și va disputa un meci test în compania formației Cerno More Varna, ocupanta locului 4 în prima ligă din Bulgaria.

Meciul este programat vineri, 25 martie, de la ora 15:30, pe terenul central al Academiei Gheorghe Hagi, anunță site-ul oficial al clubului. Cu acest staff-ul dobrogenilor vor vedea la lucru jucătorii care au prins mai puține minute în actualul sezon.

Farul Constanța are nu mai puțin de 13 jucători convocați la acțiunile echipelor naționale de seniori, U21, U20 și U19 ale României.

Farul și Cerno More Varna s-au mai întâlnit de două ori de la începutul acestui sezon. În precedentele amicale ”marinarii” au obținut o remiză 1-1 și au pierdut cu 2-3 în fața bulgarilor.

21-03-2022
10:14

Novak Djokovic este din nou lider în clasamentul mondial

Tenismenul sârb Novak Djokovic a revenit pe prima poziție în clasamentul mondial al jucătorilor de tenis, deși a avut interdicție să participe la turneele de la Indian Wells, respectiv Miami Open.

Sârbul l-a detronat după doar trei săptămâni pe rusul Daniil Medvedev care a pierdut puncte importante la Indian Wells din cauza eliminării rapide din turneu.

Interzis de americani, din cauză că refuză să se vaccineze, Novak Djokovic ar putea participa la alte turnee importante, cum ar fi Roma, sau chiar Roland Garros, dacă organizatorii vor decide să elimine restricțiile cauzate de pandemia de coronavirus.

21-03-2022
09:24

Mondo Duplantis și Yulimar Rojas, realizări extraordinare la Mondialele indoor de atletism

Mondo Duplantis și Yulimar Rojas au uimit la Campionatele Mondiale indoor la atletism, care au avut loc la Belgrad (Serbia).

Mondo Duplantis a devenit primul atlet care a ajuns la 6,20 metri la săritura cu prăjina. În timp ce Yulimar Rojas a bifat cel mai bun triplu salt din istorie, după ce a aterizat la 15,74 metri.

21-03-2022
08:28

Adversare puternice pentru Cîrstea, Begu și Ruse la Miami Open

Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse și Irina Begu vor înfrunta adversare dificile în primele meciuri pe care le vor disputa la Miami Open, turneu care începe marți.

Sorana va intra în competiție în turul secund, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Shuai Zhang (locul 42 WTA) – Clara Tauson (40 WTA).

Mult mai dificil va fi traseul  Irinei Begu și al Gabrielei Ruse. Prima se va duela în turul inaugural cu Hailey Baptiste (locul 122 WTA), iar dacă va trece în runda a doua va avea o misiune extrem de grea cu Aryna Sabalenka, favorita numărul 1 a întrecerii.

În primul tur Gabriela Ruse va juca cu Ana Konjuh (52 WTA), iar în turul 2, dacă se va califica, va da peste Elena Rybakina, a 17-a favorită să câștige Miami Open.

21-03-2022
07:31

Rafael Nadal a pierdut primul meci din 2022, în finala de la Indian Wells

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal a fost învins în finala de la Indian Wells de americanul Taylor Fritz, scor 6-3, 7-6. Pentru iberic este primul eșec în 2022.

Ambii sportivi au evoluat în ultimul act de la turneul de 1000 de puncte accidentați. Mai mult, staff-ul americanului l-a sfătuit pe jucător să nu se prezinte în finală.

Frtiz a reușit să treacă peste suferință și s-a impus în fața legendarului spaniol, cucerind astfel, al doilea titlu din circuitul mondial ATP.

”Nu am simțit vreodată o durere mai mare înaintea unui meci”, a spus Taylor Fritz, după finala cu Rafael Nadal.

Iga Swiatek a spulberat-o pe Maria Sakkari și e noua campioană la Indian Wells

În finala feminină a turneului de la Indian Wells s-a impus jucătoarea poloneză Iga Swiatek care a trecut fără probleme de Maria Sakkari din Grecia, scor 6-4, 6-1.

Grecoaica a început tare partida și i-a luat un break adversarei, dar nu a reușit să confirme startul excelent, Swiatek reușind să controleze ulterior meciul până la final.

ADVERTISEMENT

Anterior finalei de la Indian Wells cele două sportive s-au mai întâlnit de patru ori în circuitul mondial WTA, poloneza reușind să se impună de trei ori.

Christian Eriksen s-a infectat cu COVID și va rata primul amical al Danemarcei

Revenit pe teren după infarctul suferit în 2021, danezul Christian Eriksen a fost convocat pentru amicalele pe care naționala țării sale le va disputa cu Olanda și Serbia în pauza internațională.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul legitimat la Brentford a fost nevoit să decline convocarea după ce a ieșit pozitiv la ultimul test anti-COVID. Astfel, fotbalistul de 30 de ani a fost plasat în carantină, dar, conform AFP, se va alătura lotului danez săptămâna viitoare.

”Din nefericire, Christian Eriksen a fost testat pozitiv cu covid-19 şi nu se va prezenta la naţională, luni. Ne aşteptăm ca el să poată veni în cantonament pe parcursul săptămânii”, a anunţat federaţia daneză.

ADVERTISEMENT

Helmuth Dukadam lansează cartea autobiografică – ”Portarul”

Fostul mare portar al Stelei, Helmuth Dukadam, câștigător a Cupei Campionilor Europeni în 1986, va lansa la sfârșitul lunii viitoare volumul autobiografic intitulat simplu – ”Portarul”.

Evenimentul va avea loc pe 28 aprilie, în Austria, la Graz. Povestea vieții fostului mare portar a fost scrisă în limba germană, de un prieten al acestuia, Milan Radin, și numără 300 de pagini.

ADVERTISEMENT

Lansarea oficială era programată anul trecut, dar a fost amânată de mai multe ori din cauza protocoalelor sanitare cauzate de pandemia de coronavirus.

”Sper ca de această dată să nu mai existe nici o amânare. La evenimentul programat la Graz, l-am invitat și pe domnul Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Austria.

Dânsul confirmase participarea și la prima invitație pe care i-o formulasem. Eu sper să fie o carte bine vândută. Ea cuprinde autobiografia mea în cele mai mici amănunte”, a spus Duckadam pentru Prosport.

ADVERTISEMENT