Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Stoichiță a dezvăluit de unde a plecat scandalul cu Kosovo: „A aruncat o sticlă”

Mihai Stoichiță a analizat evenimentele care au provocat întreruperea partidei dintre România și Kosovo.
13.09.2023 | 17:02
Stoichita a dezvaluit de unde a plecat scandalul cu Kosovo A aruncat o sticla
Mihai Stoichiță spune că galeria a fost provocată de jucătorii din Kosovo. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a învins Kosovo cu 2-0 după un meci plin de evenimente. 49 de minute, meciul a fost întrerupt din cauza scandărilor pro-Serbia ale galeriei României, mesaje ofensatoare pentru adversari.

A fost galeria provocată?

Mihai Stoichiță spune că galeria a fost provocată de adversari, care au venit la București  cu gândul să obțină pe orice cale cele trei puncte. El spune că portarul lor a aruncat cu o sticlă de apă în galerie, gest care a aprins spiritele.

ADVERTISEMENT

Eu văd orice. Au început de la o sticlă de apă pe care portarul lor a aruncat-o către galerie. De acolo a început totul, e filmat. Ei și-au pregătit scenariul pentru orice posibilitate de a lua trei puncte la București, și pe teren, și în afara lui.

Nu are cum să te păcălească care vrea să facă totul, să obțină cele trei puncte sub orice formă. Sunt jucători cu experiență, nu vorbim de jucători care joacă doar la Balkani, sunt jucători unși cu toate alifiile în toate campionatele bune.

ADVERTISEMENT

Nu e o scuză, fac un apel să înțeleagă că atunci când ai în față un adversar cu experiență, știe să speculeze orice lucru, pentru a te provoca”, a spus Mihai Stoichiță, la FANATIK SUPERLIGA.

Stoichiță a fost speriat de evenimente

Cu toate acestea, Mihai Stoichiță recunoaște că ne-a trecut glonțul pe la ureche și spune că a fost speriat de evenimente, deoarece riscam să pierdem meciul cu 3-0.

ADVERTISEMENT

Ne-a trecut glonțul pe la ureche și trebuie să înțelegem treaba asta. Fac un apel către acei băieți din acel sector al tribunei. Nu ducem războaie, nu avem arme, avem jambiere, apărători, o minge și tricouri diferite. Suntem adversari 90 de minute, după care ne respectăm în continuare.

Nu avem niciun război cu nimeni. Trăim într-o democrație a fotbalului, să nu spun una politică, care are niște reguli stricte. Democrația nu înseamnă haos. Democrația înseamnă respectarea regulilor care te guvernează în activitate. Dacă UEFA și FIFA au făcut aceste legi, iar noi am aderat la ele, trebuie să le respectăm.

ADVERTISEMENT

Mi-a fost frică, cum să nu îmi fie frică. Probabil și ei sunt de aceiași părere când aud de situațiile conflictuale care au fost în România, dar asta nu înseamnă urmă. Eu pun asta pe seama unui teribilism.

Avem șanse, poate ne calificăm, poate nu, eu sunt convins că ne calificăm. Hai să o facem pe teren, civilizat, fără să dăm cu piciorul la șanse datorită unor factori externi. Nu am nimic cu acești băieți. Erau atât de multe lucruri care puteau degenera, au apărut scutierii”, a explicat Mihai Stoichiță, la FANATIK SUPERLIGA.

HORIA IVANOVICI vă așteaptă la FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la 10:30, live pe FANATIK.RO. Reluarea are loc de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

ADVERTISEMENT