Sport

Stranieri 1-3 septembrie. Eșec dramatic pentru Răzvan Lucescu în Grecia

Weekend-ul 1-3 septembrie se anunță unul de foc pentru stranierii români, cel mai așteptat moment fiind debutul lui Ianis Hagi la Deportivo Alaves.
03.09.2023 | 23:04
Stranieri 13 septembrie Esec dramatic pentru Razvan Lucescu in Grecia
PAOK și Răzvan Lucescu au câștigat derby-ul cu Olympiakos.
ADVERTISEMENT
03-09-2023
21:48

Înfrângeri pentru Răzvan Marin și Moruțan

Mijlocașul Răzvan Marin a jucat 72 de minute în partida pe care echipa sa, Empoli, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-2, în fața formației Juventus Torino, în etapa a 3-a din Serie A.

În etapa a 4-a a campionatului Turciei, mijlocașul Olimpiu Moruțan a jucat 81 de minute pentru Ankaragucu în meciul pierdut, acasă, scor 0-1, în fața formației Fenerbahce Istanbul.

Atacantul Claudiu Bălan a intrat pe teren în minutul 89 al întâlnirii pe care echipa sa, PAS Giannina, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației Panathinaikos Atena, în etapa a 3-a a campionatului Greciei.

03-09-2023
20:15

Răzvan Lucescu, înfrângere la ultima fază

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a fost învinsă, în deplasare, scor 0-1, de formația OFI Creta, în etapa a 3-a a campionatului Greciei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Abanda (90+7).

Echipa Apollon Limassol, antrenată de Bogdan  Andone, a învins, pe teren propriu, scor 1-0, formația Karmiotissa, pregătită de Florin Bratu, în etapa a 3-a a campionatului Ciprului. Unicul gol a fost reușit de Valbuena (12). Valentin Costache a fost integralist la gazde, în timp ce Răzvan Grădinaru nu a fost în lotul oaspeților.

Fundașul Bogdan Racovițan a fost titular în partida pe care echipa sa, Rakow, a câștigat-o, acasă, scor 2-0, în fața formației Puszcza, în etapa a 7-a a campionatului Poloniie. Racovițan a fost integralist, în timp ce coechipierul său Deian Sorescu a rămas pe banca de rezerve.

03-09-2023
18:43

Drăgușin, înfrângere dureroasă în Serie A

Fundașul Radu Drăgușin a fost titular în partida pe care echipa sa, Genoa, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Torino, în etapa a 3-a din Serie A.

Internaționalul român a fost integralist, în timp ce coechipierul său George Pușcaș a fost doar rezervă. Pe bancă a rămas la gazde și portarul Mihai Popa. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Radonjic (90+4).

Mijlocașul Iulius Mărginean a intrat pe teren în minutul 77 al meciului pe care echipa sa, Ternana, l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu Bari, în etapa a 4-a din Serie B.

Atacantul Florin Andone a jucat 69 de minute în întâlnirea pe care echipa sa, Eldense, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-2, cu formația Real Zaragoza, în etapa a 4-a din liga a doua din Spania.

03-09-2023
15:10

Boloni continuă seria bună în Ligue 1

Echipa FC Metz, antrenată de Ladislau Boloni, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Reims, în etapa a 4-a din Ligue 1.

Golurile gazdelor au fost marcate de Sabaly (7) și Jallow (63), în timp ce pentru oaspeți au înscris Diakite (17) și Teuma (52). În urma acestei remize, trupa tehnicianului român se află pe locul 12, cu 5 puncte.

03-09-2023
14:14

Duel românesc în Ungaria

Formația Puskas Academy, la care mijlocașul Marius Corbu a jucat în repriza secundă, a învins, în deplasare, scor 3-1, formația Mezokovesd, la care fundașul Steliano Filip a fost titular, în etapa a 6-a a campionatului Ungariei.

Corbu a intrat pe teren în startul părții secunde și a luat un cartonaș galben în minutul 69, în timp ce Filip, care fusese avertizat în minutul 16, a fost înlocuit în minutul 88.

03-09-2023
13:34

Remiză albă pentru Dan Petrescu

Echipa Jeonbuk, antrenată de Dan Petrescu, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Jeju, în etapa a 29-a a campionatului Coreei de Sud.

După acest rezultat, trupa tehnicianului român se menține pe locul 5, cu 43 de puncte, dar tremură pentru un loc în play-off, acolo unde ajung doar primele șase din sezonul regulat. Pe poziția a șaptea se află Incheon, cu 40 de puncte.

02-09-2023
20:44

Drăguș și Maxim au fost titulari

Atacantul Denis Drăguș a jucat 58 de minute în partida pe care echipa sa, Standard Liege, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația RWD Molenbeek, în etapa a 6-a a campionatului Belgiei.

Mijlocașul Alexandru Maxim a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Gaziantep, l-a pierdut, acasă, scor 0-4, în fața formației Galatasaray Istanbul, în etapa a 4-a a campionatului Turciei.

Fundașul Andrei Rațiu a fost doar rezervă la întâlnirea pe care echipa sa, Rayo Vallecano, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Betis Sevilla, în etapa a 4-a din La Liga.

02-09-2023
20:07

Eșec clar pentru Contra în Arabia Saudită

Echipa Damac, antrenată de Cosmin Contra, a fost învinsă, în deplasare, scor 1-3, de formația Al-Ettifaq, în etapa a 5-a a campionatului Arabiei Saudite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Moussa Dembele (13, 23) și Hamdan Al Shamrani (68), în timp ce pentru oaspeți a înscris Georges-Kevin N’Koudou (7, penalty).

Trupa tehnicianului român a rămas în continuare fără victorie în acest sezon și se află pe locul 16, retrogradabil, cu 3 puncte.

02-09-2023
19:58

Mladen, titular în Grecia

Fundașul Sebastian Mladen a fost titular în partida pe care echipa sa, Panetolikos, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Panserraikos, în etapa a 3-a a campionatului Greciei.

Jucătorul român a fost înlocuit la pauză.

02-09-2023
19:09

Pase de gol pentru Rareș Ilie și Antonio Sefer

Mijlocașul Rareș Ilie a oferit un assist în partida pe care echipa sa, Lausanne, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației St. Gallen, în etapa a 6-a a campionatului Elveției.

Intrat pe teren în minutul 82, fostul rapidist a pasat decisiv la reușita lui Labeau (90).

O pasă de gol a dat și Antonio Sefer în meciul pe care echipa sa, Hapoel Beer Sheva, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Maccabi Bnei Raina, în etapa a 2-a a campionatului Israelului.

Fostul mijlocaș al Rapidului a fost integralist și a oferit assist-ul la golul marcat de Turgeman (25). Coechipierul său Adrian Păun nu a făcut parte din lot și se vorbește tot mai insistent că Hapoel Beer Sheva vrea să se despartă de el.

Remiză albă în Polonia între mai mulți jucători români la întâlnirea MKS Cracovia – Korona Kielce, din etapa a 7-a. La gazde, Cornel Râpă a fost căpitan și a jucat până în minutul 77, iar Virgil Ghiță a fost integralist. La oaspeți, Marius Briceag a jucat până în minutul 74, iar Ronaldo Deaconu a intrat pe teren în minutul 68.

Mijlocașul Alexandru Cicâldău a fost titular în partida pe care echipa Konyaspor a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Istanbul Bașakșehir, în etapa a 4-a a campionatului Turciei. Internaționalul român a fost înlocuit în minutul 62.

Echipa Neftchi Baku, antrenată de Adrian Mutu, a învins, în deplasare, scor 1-0, formația Sumqayit, în etapa a 5-a a campionatului Azerbaidjanului. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Valdez (74).  După această victorie, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 3 în clasament, cu 8 puncte, la patru puncte în urma liderului Zira.

Mijlocașul Marius Marin a fost doar rezervă în meciul pe care echipa sa, Pisa, l-a pierdut, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Modena, în etapa a 4-a din Serie B. Într-un alt joc, Valentin Mihăilă a stat pe teren până în minutul 59 la Parma, în remiza cu Reggiana, scor 0-0.

Tot în liga a doua din Italia, Ionuț Nedelcearu a rămas pe banca de rezerve la întâlnirea pe care echipa sa, Palermo, a câștigat-o, acasă, scor 3-0, în fața formației FeralpiSalo, la care Denis Hergheligiu a intrat pe teren în minutul 57.

Jucători Adrian Rus și Vlad Dragomir au fost titulari în întâlnirea pe care echipa lor, Pafos, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-1, în fața formației AEL Limassol, în etapa a 3-a a campionatului Ciprului. Rus a fost integralist, iar Dragomir a fost înlocuit în minutele de prelungire.

Mijlocașul Alexandru Dobre a intrat pe teren în minutul 82 al partidei pe care echipa sa, Famalicao, a câștigat-o, acasă, scor 1-0, în fața formației Farense, în etapa a 4-a a campionatului Portugaliei.

02-09-2023
18:38

Ianis Hagi a debutat la Alaves

Mijlocașul Ianis Hagi a debutat la echipa Deportivo Alaves în meciul pe care bascii l-au câștigat pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Valencia, în etapa a 4-a din La Liga.

Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 87 în locul lui Jon Guridi. Interesant este faptul că Alaves a anunțat schimbarea pe contul de Twitter, dar nu a avut poză pentru Hagi jr.

Deportivo Alaves s-a impus după autogolul lui Ozkacar (6) și a urcat pe locul 9 în clasament, cu 6 puncte.

02-09-2023
16:19

Pașcanu, titular în La Liga 2

Fundașul Alexandru Pașcanu a fost titular în partida pe care echipa sa, Sporting Gijon, a câștigat-o, acasă, scor 2-1, în fața formației Burgos CF, în etapa a 4-a a campionatului din liga a doua din Spania.

Fotbalistul român a jucat până în minutul 78.

02-09-2023
16:14

Ionuț Radu, rezervă la Bournemouth

Portarul Ionuț Radu a fost doar rezervă în meciul pe care echipa sa, Bournemouth, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația Brentford, în etapa a 4-a din Premier League.

În etapa a 5-a din Championship, mijlocașul Marco Rus, a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Coventry City, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 3-3, cu formația Watford.

02-09-2023
15:07

Pitu, rezervă la Bordeaux

Mijlocașul Alexi Pitu a rămas pe banca de rezerve în partida pe care echipa sa, Girondins Bordeaux, a pierdut-o, acasă, scor 2-4, în fața formației AJ Auxerre, în etapa a 5-a din Ligue 2.

Surprinde decizia antrenorului David Guion de a nu-l folosi niciun minut pe jucătorul român, după ce runda precedentă a fost titular și a făcut un joc bun.

02-09-2023
15:03

Doar egal pentru Gâlcă

Echipa Radomiak Radom, antrenată de Costel Gâlcă, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Piast Gliwice, în etapa a 7-a a campionatului Poloniei.

Gazdele au deschis scorul prin Pedro (54), oaspeții restabilind egalitatea prin Chrapek (73, penalty). În urma acestei remize, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 4 în clasament, cu 10 puncte.

01-09-2023
20:15

George Ganea a prins 30 de minute în Ungaria

Atacantul George Ganea a început pe banca de rezerve meciul pe care echipa sa, Ujpest, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 3-2, în fața formației Kisvarda, în etapa a 6-a a campionatului Ungariei.

Ganea a intrat pe teren în minutul 69, iar după un singur minut a primit un cartonaș galben.

01-09-2023
20:02

Tănase, decisiv în Arabia Saudită

Mijlocașul Florin Tănase a dat pasa decisivă la unicul gol al meciului pe care echipa sa, Al Akhdoud, l-a câștigat, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Al Riyadh, în etapa a 5-a a campionatului Arabiei Saudite.

Tănase a executat cornerul din care camerunezul Leandre Tawamba a înscirs cu capul în minutul 55. Tănase, care a primit un cartonaș galben în minutul 90+2, a fost integralist, la fel ca și coechipierul său Andrei Burcă. De partea cealaltă, fundașul Alin Toșca a jucat tot meciul.

01-09-2023
19:53

Alibec, fără gol într-un meci cu șapte reușite

Atacantul Denis Alibec a fost titular în partida pe care echipa sa, Muaither SC, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 5-2, în fața formației Al Markhiya, în etapa a 3-a a campionatului din Qatar.

Internaționalul român a jucat până în minutul 74. Colegul lui Alibec din atacul lui Muaither SC, congolezul Guy Mbenza a marcat patru goluri în primele 27 de minute.

01-09-2023
19:50

Boloca, integralist în victoria lui Sassuolo

Mijlocașul Daniel Boloca a fost titular în partida pe care echipa sa, Sassuolo, a câștigat-o, acasă, scor 3-1, în fața formației Verona, în etapa a 3-a din Serie A.

Boloca, care a jucat tot meciul, a primit un cartonaș galben în minutul 29.

01-09-2023
17:24

Cordea a marcat în Arabia Saudită

Andrei Cordea a marcat singurul gol al partidei pe care echipa sa, Al Tai, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Abha, în etapa a 5-a a campionatului Arabiei Saudite.

Fostul jucător de la FCSB a înscris în minutul 83, reluând din apropiere un balon care lovise inițial bara porții lui Ciprian Tătărușanu. Cordea a jucat până în minutul 89, în timp ce Tătărușanu a fost integralist la Abha.

La fel ca săptămâna trecută, meciurile de fotbal în care sunt implicați jucătorii români vor fi urmărite cu mare atenție de FANATIK. Astfel, vă vom oferi cele mai proaspete informații despre fotbaliștii noștri.

Stranieri 1-3 septembrie. Românii, adversari în Arabia Saudită

Multitudinea de partide în care sunt implicați stranierii noștri în weekend-ul 1-3 septembrie începe cu două dueluri fascinante din etapa a 5-a a campionatului Arabiei Saudite, în care românii vor fi adversari.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, vineri, 1 septembrie, de la ora 18:00, Al Tai și Andrei Cordea vor primi vizita formației lui Ciprian Tătărușanu, Abha. De la ora 21:00, Al Riyadh, unde joacă Alin Toșca, va evolua acasă cu Al Akhdoud, formația lui Andrei Burcă și Florin Tănase. Sâmbătă, 2 septembrie, Damac-ul lui Cosmin Contra joacă în deplasare cu Al Ittifaq.

Tot astăzi, și tot în zona Golfului, formația lui Denis Alibec, Muaither SC, care nu a acumulat niciun punct în primele două etape ale campionatului din Qatar, are șansa să spargă gheața pe teren propriu cu Al Markhiya.

ADVERTISEMENT

Poate cel mai așteptat moment al acestui sfârșit de săptămână pentru iubitorii fotbalului de la noi din țară este debutul lui Ianis Hagi la Deportivo Alaves. Bascii joacă sâmbătă, acasă, cu Valencia. Și tot în La Liga, și tot sâmbătă, Rayo Vallecano, care l-a transferat pe Andrei Rațiu, merge pe terenul lui Betis Sevilla.

Boloni caută a doua victorie consecutivă

După ce a debutat în tricoul lui Bournemouth la mijlocul săptămânii în Cupa Ligii Angliei, portarul Ionuț Radu speră să prindă un loc de titular și în Premier League, acolo unde ”cireșele” se deplasează pe terenul lui Brentford.

ADVERTISEMENT

În Italia, Răzvan Marin și Empoli primesc vizita lui Juventus, iar Genoa lui Radu Drăgușin și George Pușcaș merge pe terenul lui Torino, unde este legitimat portarul Mihai Popa. În Serie B, Parma joacă acasă cu Reggiana, Palermo primește vizita lui FeralpiSalo, iar Pisa merge la Modena.

După prima victorie reușită în acest sezon din Ligue 1, Ladislau Boloni vrea să continue pe aceeași linie cu Metz, deși în etapa a 4-a vine Reims, un adversar aflat într-o formă excelentă. În Grecia, Răzvan Lucescu merge cu PAOK pe terenul lui OFI Creta, după calificarea în grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Și campionatul Turciei oferă dueluri interesante pentru jucătorii români. Alex Cicâldău și Konyaspor vor juca pe terenul lui Istanbul BB, Alex Maxim și Gaziantep vor primi vizita lui Galatasaray, iar Olimpiu Moruțan și Ankaragucu vor evolua acasă cu Fenerbahce.

ADVERTISEMENT