Sport

Olimpiu Moruțan, gol pentru Ankaragucu în Cupa Turciei. Video

În victoria lui Ankaraguku în Cupa Turciei, Olimpiu Moruțan a fost titular și a marcat un gol. Mijlocașul român a fost om de bază în duelul cu Rizespor.
17.01.2024 | 11:00
Olimpiu Morutan gol pentru Ankaragucu in Cupa Turciei Video
Olimpiu Moruțan, gol pentru Ankaragucu în Cupa Turciei
ADVERTISEMENT
17-01-2024
08:44

Olimpiu Moruțan, gol pentru Ankaragucu în Cupa Turciei

Olimpiu Moruțan este om de bază la Ankaragucu și a fost titular în victoria cu Rizespor din Cupa Turciei, scor 3-1. Mijlocașul român a marcat pentru gazde un gol din penalty în minutul 90+11 și a închis tabela. După reușita cu Rizespor, Ankaragucu va merge mai departe în competiție, în faza optimilor.

 

16-01-2024
21:02

Antonio Sefer, spectacol la Hapoel Beer Sheva

Antonio Sefer a înscris din nou pentru Hapoel Beer Sheva în Israel. Fostul fotbalist al Rapidului a marcat în victoria echipei sale, scor 2-0 cu Hapoel Petah Tikva, în etapa a 17-a a campionatului israelian. 

Românul a deschis scorul în minutul 51 din pasa lui Helder Lopes. Ulterior, jucătorul de 23 de ani i-a pasat decisiv lui Alon Turgeman care a stabilit scorul final în minutul 88. 

În actuala stagiune, Antonio Sefer a bifat 18 apariții pentru Hapoel Beer Sheva în campionat și UEFA Conference League. Fostul atacant de la Rapid a marcat 5 goluri și a oferit 6 pase decisive. 

„A fost o victorie a echipei. Am avut o prestație solidă și trebuie să continuăm în același ritm. Am muncit mult în ultimele săptămâni. Traversez o perioadă bună. Am poftă de fotbal, de goluri și sunt fericit. 

M-am obișnuit mai greu cu stilul, dar antrenorul Elyaniv Barda a avut încredere în mine. Pe această cale îi mulțumesc”, a declarat Antonio Sefer. 

15-01-2024
15:38

Marius Șumudică, scandal cu antrenorul lui Fenerbahce

Gaziantep a pierdut cu Fenerbahce, scor 0-1, în etapa a 20-a din campionatul Turciei. A fost meciul revenirii lui Marius Șumudică pe bancă după ce a fost internat în spital. La conferința de presă de la finalul meciului, antrenorul român a cedat nervos. 

Totul a plecat de la faptul că la finalul meciului, Ismail Kartal, antrenorul principal al lui Fenerbahce, s-a plâns de suprafața de joc de pe „Kalyon Stadyumu”, arena celor de la Gaziantep. 

Marius Șumudică i-a răspuns antrenorului liderului din campionatul Turciei pe un ton aprins. „Ismail ar trebui să vorbească despre fotbal, nu despre altceva. Și ei, și noi am jucat pe aceeași suprafață. Dacă nu-i convine, să protesteze oficial, să facă plângere la federație și să ceară să dispute toate partidele acasă la ei.

Terenul nostru e așa cum e, dar dacă insistă putem juca unde vrea Ismail. Noi mergem weekendul viitor la Sivas. Și acolo e terenul rău, ar însemna să ieșim în față cu acest subiect dacă pierdem puncte. Nu va fi însă o scuză, va fi doar vina noastră”, a declarat Marius Șumudică. 

Totodată, antrenorul român a adus acuzații la adresa arbitrajului. „Șumi” este ferm convins că arbitrii au judecat fazele la limită în favoarea celor de la Fenerbahce.

„De obicei, eu nu fac aprecieri asupra arbitrajului, însă astăzi toate fazele au fost judecate în favoarea lui Fenerbahce. Și pot spune că mi s-a părut ciudat și nu am înțeles de ce adversarii s-au exaltat așa și erau atât de fericiți de parcă ar fi cucerit Liga Campionilor. 

Clubul a cheltuit o grămadă de bani pentru echipa asta, au avut și o bancă de rezerve extraordinară și s-au bucurat că ne-au învins cu 1-0. Probabil că asta ține de încrederea pe care o au”, a mai spus Marius Șumudică. 

15-01-2024
08:32

Răzvan Lucescu, încântat de victoria lui PAOK

Răzvan Lucescu s-a arătat entuziast de victoria cu PAS Giannina, scor 4-0, care a readus-o pe PAOK Salonic în fruntea clasamentului din Grecia, însă a admis că echipa sa a făcut câteva greșeli în startul jocului.

”Am început încet, am vrut să jucăm mingea mai repede, să schimbăm partea, să nu dăm timp adversarului. Am început mult mai bine în repriza secundă. Am avut circulație bună și jocuri de pase, niciun jucător nu a ținut mingea prea mult timp, asa că, i-am obligat să greșească.

Am fi putut marca mult mai multe goluri. Dar în primele zece minute de meci ne-am pierdut concentrarea, am pierdut niște mingi de care ar fi putut profita adversarul. Jucăm 11 împotriva 11.

Uneori le cerem jucătorilor să fie perfecți, asta e imposibil. Trebuie să te încălzești într-un joc, să vezi adversarul. Ar fi prea mult să ceri mai mult de patru goluri cu 5-6 ocazii mari”, a declarat Lucescu jr., conform sport24.gr.

14-01-2024
21:27

Răzvan Lucescu, lider cu PAOK în Grecia după o victorie cu 4-0

PAOK a obținut o nouă victorie în Grecia cu 4-0 împotriva penultimei clasate, Giannina. Formația antrenată de Răzvan Lucescu rămâne pe prima poziție în Super League după duelul din etapa 18.

Liderul din Grecia are 2 victorii și o înfrângere în campionat anul acesta, dar și o victorie în cupă. Elevii lui Răzvan Lucescu au 41 de puncte în clasament și sunt la egalitate cu locul secund, Panathinaikos.

14-01-2024
21:02

Dennis Man, omul meciului după egalul făcut de Parma cu Ascoli 1-1

Parma a făcut egal cu Ascoli în etapa 20 din Serie B, scor 1-1. În remiza liderului din campionat Dennis Man și Valentin Mihăilă au fost titulari. Echipa pentru care evoluează cei doi români este pe prima poziție în eșalonul secund din Italia cu 42 de puncte, la patru puncte de locul 2, ocupat de Venezia.

În urma meciului de astăzi, Valentin Mihăilă a terminat cu nota 6.5, după ce a luat cartonaș galben și a fost schimbat în minutul 66. În schimb, Dennis Man a fost omul meciului, potrivit notelor acordate site-ului de specialitate, Flashscore. Mijlocașul dreapta a primit nota 8.4, a fost integralist, a creat mai multe faze periculoase la poarta adversarilor și a avut un joc eficient până la finalul duelului.

14-01-2024
20:47

Ladislau Boloni, fără soluții la Metz. Francezii au pierdut încă un meci în Ligue 1

Ladislau Boloni nu găsește soluții la Metz pentru a scoate echipa din perioada neagră a rezultatelor. Francezii au pierdut încă un meci în Ligue 1 cu Toulouse, scor 0-1 acasă. 

După duelul din etapa 18, Metz a ajuns la 5 dueluri pierdute consecutiv în campionat și se află cu o poziție deasupra zonei roșii. Echipa lui Boloni este la egalitate de puncte cu Lyon, locul 16, dar golaverajul îi menține pe francezi deasupra zonei de retrogradare.

14-01-2024
12:49

Cicâldău a jucat 25 de minute pentru Konyaspor

Mijlocașul Alexandru Cicâldău a început pe banca de rezerve partida pe care echipa sa, Konyaspor, a încheiat-o la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Istanbulspor, în etapa a 20-a a campionatului Turciei.

Internaționalul român a fost introdus pe teren în minutul 67. Konyaspor a acumulat 19 puncte și se află pe locul 17, primul retrogradabil.

Fundașul Sebastian Mladen a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Panetolikos, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-4, în fața formației Aris Salonic, etapa a 18-a a campionatului Greciei.

13-01-2024
15:18

Nedelcearu a revenit printre titularii lui Palermo

Fundașul Ionuț Nedelcearu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Palermo, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Cittadella, în etapa a 20-a din Serie B.

Tot în liga a doua din Italia, mijlocașul Iulius Mărginean a fost titular în meciul pe care echipa sa, Ternana, l-a pierdut, în deplasare, scor 1-3, în fața formației Bari. Românul a fost integralist, în timp ce coechipierul său Gabriele Boloca, fratele mai mic al lui Daniel Boloca de la Sassuolo, a intrat pe teren în minutul 78.

Mijlocașul Denis Hergheligiu a fost introdus în minutul 86 al întâlnirii din Serie B pe care echipa sa, FeralpiSalo, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Sudtirol.

13-01-2024
12:48

Moruțan a jucat titular la Ankaragucu

Mijlocașul Olimpiu Moruțan a jucat 70 de minute în partida pe care echipa sa, Ankaragucu, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-1, în fața formației Kasimpașa, în etapa a 20-a a campionatului Turciei.

Internaționalul român a fost considerat cel mai slab jucător dintre titularii lui Ankaragucu, fiind notat cu 6,6. În urma acestei victorii, Ankaragucu a urcat pe locul 11 în clasament, cu 24 de puncte. Trupăa lui Moruțan s-a îndepărtat la 6 puncte de primul loc retrogradabil.

10-01-2024
20:00

Cicâldău a jucat 60 de minute în Turcia

Mijlocașul Alexandru Cicâldău a jucat 60 de minute în partida pe care echipa sa, Konyaspor, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-7, în fața formației Fenerbahce Istanbul, în etapa a 16-a a campionatului Turciei.

Internaționalul român a primit nota 5,9, care a fost și media notelor primite de toți jucătorii de Konyaspor. Golurile învingătorilor au fost marcate de Dzeko (11 – penalty, 32, 40), Muldur (42), Szymanski (44), Batshuayi (63) și Yazgili (83 – autogol), în timp ce pentru oaspeți a înscris Guilherme (90).

Konyaspor ocupă locul 18 în clasament, cu 18 puncte, două mai puține decât Hatayspor, prima formație aflată deasupra liniei de retrogradare.

10-01-2024
17:01

Răzvan Lucescu s-a calificat cu PAOK în sferturile Cupei Greciei

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Greciei, după ce a învins, în deplasare, scor 2-0, echipa Volos NFC, în manșa secundă a optimilor.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Konstantelias (17) și Schwab (73). PAOK câștigase și prima manșă a duelului, pe teren propriu, scor 1-0.

În sferturile de finală ale Cupei Greciei, trupa tehnicianului român va întâlni formația Panserraikos.

10-01-2024
16:56

Gaziantep, remiză fără Șumudică pe bancă

Echipa Gaziantep, fără antrenorul Marius Șumudică pe banca tehnică din cauza unor probleme medicale, dar cu Florin Niță, Alex Maxim și Denis Drăguș titulari, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Hatayspor, în etapa a 16-a a campionatului Turciei.

Portarul Florin Niță a fost integralist și a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren, primind nota 8,6. Atacantul Denis Drăguș a fost înlocuit în minutul 80, în timp ce mijlocașul Alex Maxim a părăsit terenul în minutul 90+3. Drăguș a primit nota 6,5, cea mai mică dintre titularii lui Gaziantep, iar Maxim a fost notat cu 7,2.

În urma acestui rezultate de egalitate, echipa românilor a urcat pe locul 14 în clasament, cu 21 de puncte, cu 3 puncte mai mult decât Konyaspor, prima formație aflată sub linia retrogradării.

Clar că jucătorul român al momentului este fundașul Radu Drăgușin, care urmează să semneze cu Tottenham un contract valabil până în 2029. El va avea un salariu anual de 3 milioane de euro pe sezon.

Stranieri, 10-15 ianuarie. Dueluri dificile pentru românii din Turcia

Internaționalul român este pregătit să debuteze la Spurs, el venind în plin sezon cu Genoa. Acum, rămâne la latitudinea managerului Ange Postecoglu dacă îl va arunca în luptă la derby-ul cu Manchester United. Întâlnirea din Premier League este programată duminică, 14 ianuarie, de la ora ora 18:30, în etapa a 21-a.

ADVERTISEMENT

Însă, perioada 10-15 ianuarie a stranierilor noștri este deschisă de jucătorii din Turcia. Mai precis, Denis Drăguș, Florin Niță și Alex Maxim, lipsiți însă de Marius Șumudică de pe banca lui Gaziantep, vor evolua în deplasare cu Hatayspor. Partida are loc miercuri, 10 ianuarie, de la ora 16:00.

Trei ore mai târziu va intra în joc și Alex Cicâldău, în întâlnirea pe care Konyaspor o dispută pe terenul liderului Fenerbahce. Pe lângă etapa intermediară, în Turcia se joacă și în weekend. Primul care va intra pe teren va fi Olimpiu Moruțan în partida pe care Ankaragucu o va juca pe teren propriu cu Kasimpașa.

ADVERTISEMENT

La rând va veni Cicâldău și Konyaspor care vor presta tot în deplasare, cu Istanbulspor. Seria românilor din Turcia va fi închisă de ”gașca” de la Gaziantep, cu speranța că Șumudică va trece peste problemele medicale și va putea sta pe bancă la jocul cu Fenerbahce.

Ianis Hagi, derby la retrogradare în La Liga

Miercuri, 10 ianuarie, este o zi importantă și pentru antrenorul Răzvan Lucescu. După ce a învins acasă cu 1-0, PAOK Salonic va juca returul cu Volos, din optimile de finală ale Cupei Greciei.

ADVERTISEMENT

Patru zile mai târziu, trupa tehnicianului român va evolua și în campionat. Ajunsă pe locul 3 după eșecul din derby-ul Salonicului cu Aris, PAOK primește vizita modestei PAS Giannina, unde joacă atacantul Claudiu Bălan.

Dacă Andrei Rațiu are pauză în acest sfârșit de săptămână, pentru că meciul lui Rayo Vallecano cu Atletico Madrid a fost amânat, pentru Ianis Hagi urmează un joc extrem de dificil. Și asta pentru Deportivo Alaves merge vineri, 12 ianuarie, pe terenul Sevillei, o formație aflată și ea în zona retrogradării.

ADVERTISEMENT

Nou promovata Metz are o serie neagră de 4 înfrângeri la rând în Ligue 1, dar Ladislau Boloni speră să pună capăt acestei perioade odată cu întâlnirea de acasă cu Toulouse și astfel echipa să mai scape de presiunea clasamentului.

ADVERTISEMENT