Sport

Dennis Man, decisiv pentru Parma în Cupa Italiei. Gol și pasă de gol în meciul cu Lecce

Dennis Man a fost decisiv pentru Parma, în victoria obținută pe terenul celor de la Lecce, scor 4-2, în Cupa Italiei, după un meci dramatic.
01.11.2023 | 21:33
Dennis Man decisiv pentru Parma in Cupa Italiei Gol si pasa de gol in meciul cu Lecce
Dennis Man, decisi pentru Parma în Cupa Italiei. Gol și pasă de gol în meciul cu Lecce
ADVERTISEMENT
01-11-2023
19:35

Dennis Man, decisiv pentru Parma

Dennis Man confirmă pasa bună prin care trece, reușind un gol și o pasă de gol în Cupa Italiei, în victoria celor de la Parma pe terenul lui Lecce, scor 4-2. Man a reușit, practic, să contribuie decisiv la calificarea Parmei, după ce a oferit un ”assist” jucătorului gazdelor Pongracic, care a trimis în propria poartă.

Tot Dennis Man a risipit orice emoție pentru Parma, reușind golul de 4-2 în minutul 96, de data aceasta din lovitură de la 11 metri. Parma va juca în optimile Cupei, așadar în faza următoare a competiției, la Fiorentina.

01-11-2023
14:10

Andrei Rațiu, debut cu gol la Rayo Vallecano. Fundașul a înscris în Cupa Spaniei

Andrei Rațiu a debutat cu gol la Rayo Vallecano, în Cupa Spaniei. Formația din Madrid a învins 6-0 pe Atletico de Lugones, echipă din Liga a 6-a din Spania, în primul tur al Cupei Spaniei. Rațiu a fost titular și integralist pentru Vallecano și a reușit să înscrie golul de 5-0 în minutul 67.

Radamel Falcao a înscris primele două goluri ale madrilenilor (‘8, ’16), în timp ce Bebe și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutele 62 și 79. Sergio Camello a înscris, la rândul său, un gol în minutul 40. Andrei Rațiu a ajuns la Vallecano în această vară de la Huesca, însă până acum nu a jucat nicio partidă în La Liga.

01-11-2023
12:47

Dan Petrescu a reușit o nouă performanță. S-a calificat în finala cupei în Coreea de Sud

Dan Petrescu este aproape de un nou trofeu. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani este la un meci distanță de primul său trofeu în Coreea de Sud. Formația pregătită de el, Jeonbuk Motors s-a calificat în finala cupei.

Jeonbuk a câștigat cu 3-1 duelul de pe teren propriu în fața celor de la Incheon United. Echipa lui Dan Petrescu a deschis repede scorul, în minutul 24, prin Moon Seon-Min. Gazdele au egalat cu 6 minute înainte de pauză, prin Gerso. Paik Seung-Ho și Park Jae-Yong au dus scorul la 3-1 în partea secundă a partidei.

30-10-2023
15:55

Nicolae Stanciu, gol direct din lovitură liberă în Arabia Saudită

Nicolae Stanciu a marcat al treilea gol de la transferul în Arabia Saudită la Damac. Căpitanul naționalei României a punctat în minutul 33 al meciului Al-Khaleej – Damac, în „optimile” Cupei Regelui din Arabia Saudită. 

Stanciu a trimis imparabil direct din lovitură liberă și a restabilit egalitatea după ce Jung Woo-Young reușise să deschidă scorul pentru gazde în minutul 27. În tricoul saudiților, Stanciu are și 3 pase decisive. 

30-10-2023
07:39

Ianis Hagi, pasă de gol în Atletico - Alaves 2-1

Ianis Hagi a fost rezervă în Atletico – Alaves, scor 2-1, în etapa a 11-a din La Liga. Internaționalul român a fost introdus pe gazon în minutul 63, când gazdele conduceau deja cu 2-0 după golurile lui Riquelme și Morata din prima repriză. 

Internaționalul român a avut o prestație curajoasă și s-a făcut remarcat la două faze diferite. În prelungirile partidei, Ianis Hagi i-a oferit o pasă de gol lui Guevara care a stabilit scorul final. 

Totodată, jucătorul care a împlinit recent vârsta de 25 de ani a fost aproape de a marca, însă șutul său din voleu a trecut puțin pe lângă poarta lui Jan Oblak. De asemenea, Hagi a primit cartonașul galben în minutul 85, după un fault dur la Witsel. 

„A fost unicul albiazul capabil să genereze pericol pentru fundașii lui Atletico Madrid. A jucat în dreapta și a avut cea mai clară ocazie a serii, în afară de gol”, au scris jurnaliștii locali de la Noticias de Alava, care i-au acordat nota 6 românului. 

„Intrarea sa în a repriza a doua a adus un alt suflu atacului, mai ales în minutele de final. Românul a fost activ și a adus claritate în jocul cu mingea al echipei, claritate care lipsea”, au scris jurnaliștii de la publicația bască El Correo, care l-au notat pe român cu 7. 

Alaves nu a mai câștigat de 7 meciuri și ocupă locul 17 în La Liga, cu 9 puncte în 11 partide. Pentru echipa lui Ianis Hagi urmează meciul din Cupa Regelui cu Deportivo Murcia, după care disputa din campionat cu „lanterna roșie” Almeria. 

29-10-2023
13:56

Gâlcă, victorie cu Radomiak în Polonia

Echipa Radomiak Radom, antrenată de Constantin Gâlcă, a învins, în deplasare, scor 3-2, formația Zaglebie Lubin, în etapa a 13-a a campionatului Poloniei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Semedo (1, 78) și Pedro Henrique (15), în timp ce pentru gazde a înscris Dabrowski (72) și Wdowiak (77). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 8 în clasament, cu 18 puncte, la 9 puncte în spatele liderului Slask Wroclaw.

28-10-2023
15:05

Românii sunt în mare formă în Italia. Dublă pentru Man. Gol în dreptul lui Boloca

Românii din Italia fac senzație atât în Serie A, cât și în Serie B. Dennis Man a reușit o dublă pentru Parma contra celor de la Ascoli, iar Daniel Boloca a spart gheața cu primul său gol din primul eșalon de fotbal al campionatului italian.

Dennis Man traversează o formă de excepție în acest sezon. După ce a reușit să înscrie contra lui Como în etapa trecută, tricolorul a marcat o dublă în duelul cu cei de la Ascoli. Man a ajuns la 5 reușite în acest sezon de Serie B.

Daniel Boloca este și el pe val în Italia. Mijlocașul lui Sassuolo se poate lăuda cu prima sa reușită în Serie A. Boloca a reușit să înscrie chiar înainte de pauză, în minutul 44, contra celor de la Bologna.

 

28-10-2023
12:46

Țîru, titular în Polonia

Fundașul Bogdan Țîru a fost titular în partida pe care echipa sa, Warta Poznan, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Piast Gliwice, în etapa a 13-a a campionatului Poloniei.

Chiar dacă a primit un cartonaș galben în minutul 6, jucătorul român a rămas pe teren până la finalul jocului.

În etapa a 10-a din eșalonul secund din Turcia, internaționalul român U21 Umit Akdag a jucat până în minutul 69 al meciului pe care echipa sa, Goztepe, a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Keciorengucu.

28-10-2023
07:31

Remiză pentru Dan Petrescu în Coreea de Sud

Echipa Jeonbuk, antrenată de Dan Petrescu, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Pohang Steelers, în etapa a 2-a a play-off-ului din campionatul Coreei de Sud.

Brazilianul Gustavo a deschis scorul pentru gazde din penalty (54), egalitatea fiind semnată de conaționalul său Zeca, tot din lovitură de la 11 metri (70).

Trupa tehnicianului român se află pe locul 4 în clasament, cu 53 de puncte, în timp ce Pohang este a doua, cu 60 de puncte. Lider este  Ulsan, cu 67 de puncte și un meci mai puțin disputat.

27-10-2023
19:21

Ronaldo Deaconu, „dublă” în Polonia

Ronaldo Deaconu traversează unul dintre cele mai bune momente din cariera sa, iar mijlocașul român a reușit o „dublă” pentru Korona Kielce în duelul din campionat cu Puszcza, scor 5-3, partidă în care pentru Korona a marcat și Martin Remacle, fostul jucător al lui U Cluj.

Este al treilea gol pe care îl reușește Ronaldo Deaconu în această ediție din campionatul Poloniei, acesta mai având și o pasă decisivă într-un total de 12 meciuri pentru Korona Kielce.

27-10-2023
17:54

Reghe obține prima victorie pentru Al Taee. Cordea și Dugandzic, decisivi

Laurențiu Reghecampf a obținut prima victorie din mandatul său de la Al Taee, rupând astfel „blestemul”. Trupa lui „Reghe” a câștigat duelul contra celor de la Al Riyadh, scor 3-2.

Marko Dugandzic și Andrei Cordea au fost decisivi pentru Al Taee, fostul fotbalist al FCSB-ului oferind două pase decisive, în timp ce atacantul croat a înscris primul gol al echipei sale.

27-10-2023
14:58

Remiză între Rădoi și Isăilă

Echipa Al Bataeh, antrenată de Mirel Rădoi, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Ajman, pregătită de Daniel Isăilă, în etapa a 6-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite.

Gazdele au deschis scorul prin Baba Gassama (29), oaspeții restabilind egalitatea prin Azarou (45). În urma acestui rezultat, trupa lui Rădoi se află pe locul 6, cu 8 puncte, în timp ce Ajman ocupă poziția a 13-a, retrogradabilă, cu 3 puncte.

27-10-2023
11:54

Ionuț Radu, titular la Bournemouth în Premier League

Pentru prima dată de transferul său la Bournemouth, portarul Ionuț Radu va fi titular într-un meci din Premier League.

Antrenorul formației engleze, Andoni Iraola, a anunțat că portarul titular, brazilianul Neto s-a accidentat la gleznă în timpul unui antrenament și va lipsi 3 săptămâni, iar în aceste condiții Ionuț Radu va fi titular.

 

Internaționalul român va apărea pentru prima dată în primul ”11” al lui Bournemouth în Premier League la partida cu Burnley de pe teren propriu, programată sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18:00.

26-10-2023
17:02

Contra şi Stanciu, victorie în meciul cu Burcă şi Tănase

Damac, echipa antrenată de Cosmin Contra şi la care evoluează Nicu Stanciu a obţinut cele trei puncte în confruntarea cu Al Akhdoud, formaţia la care evoluează Andrei Burcă şi Florin Tănase.

Formaţia lui Cosmin Contra s-a impus cu 2-0 graţie golurilor marcate de Al Zain (48) şi N’Koudou (69). Florin Tănase a văzut un cartonaş galben în minutul 62. 

 

Primii stranieri care intră în scenă în perioada 26-29 octombrie sunt românii din Arabia Saudită. Joi, 26 octombrie, ora 18:00, Damac, formația antrenată de Cosmin Contra, primește vizita celor de la Al-Okhdood, în etapa a 11-a din campionatul Arabiei Saudite. De la nivelul terenului se vor duela pe de o parte Nicolae Stanciu, iar pe de altă parte Florin Tănase și Andrei Burcă.

Stranieri, 26-29 octombrie. Duel românesc în Arabia Saudită

Meciurile stranierilor continuă vineri, 27 octombrie. Al-Bataeh, formația pregătită de Mirel Rădoi, primește vizita celor de la Ajman în Emiratele Arabe Unite. Tot în Arabia Saudită va avea loc un nou duel al românilor. Al-Tai, echipa lui Laurențiu Reghecampf și Andrei Cordea, va da piept cu Al-Riyadh, formație pentru care evoluează Alin Toșca.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Radu Drăgușin și George Pușcaș dau ultimele teste înainte de meciurile naționalei României în preliminariile Euro 2024. Genoa o înfruntă pe teren propriu pe Salernitana în Serie A. În ceea ce privește ziua de sâmbătă, primul care intră în scenă este Dan Petrescu.

„Bursucul” e pe val la Jeonbuk, unde poate obține a patra victorie consecutivă. Formația antrenată de Dan Petrescu va primi vizita celor de la Pohang în play-off-ul din Coreea de Sud. Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Alexi Pitu (Bordeaux) sau Tătărușanu (Abha) vor intra în scenă tot sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Boloni caută să iasă din criză la Metz

Dennis Man și Valentin Mihăilă caută să-și mențină poziția de lideri cu Parma în Serie B. Formația pregătită de Fabio Pecchia joacă în deplasare cu Ascoli. Sâmbătă, meciurile stranierilor continuă cu duelul lui Cosmin Olăroiu la Al-Sharjah cu Bani Yas în Emiratele Arabe Unite.

Alexandru Cicâldău este anunțat titular la Konyaspor în duelul cu Adana Demirspor, în timp ce Denis Alibec caută o nouă reușită la Muaither SC. Tot în Turcia, Olimpiu Moruțan poate fi pe teren în Karagumruk – Trabzonspor. Meciurile spectacol ale românilor continuă cu duelul Zaglebie – Radomiak Radom. Constantin Gâlcă va fi pe banca oaspeților.

ADVERTISEMENT

Rareș Ilie are un meci extrem de important la Lausanne, care o înfruntă pe Basel. După un început fulminant, Metz nu mai bate pe nimeni de patru meciuri în Ligue 1. Formația antrenată de Boloni caută prima victorie după patru înfrâneri la rând.

Alaves și Ianis Hagi, derby cu Atletico în La Liga

Adrian Mutu a luat o gură de oxigen la Neftchi Baku. Azerii au câștigat în ultima etapă din campionat, scor 4-2 cu Sabail. Pentru formația antrenată de „Briliant” urmează derby-ul local cu Sabah Baku, duminică, 29 octombrie, ora 16:30.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi are un meci extrem de greu în La Liga. Alaves, formația care l-a împrumutat pe fotbalistul român de la Rangers, o înfruntă pe Atletico Madrid, în etapa a 11-a. Tot duminică, Marius Marin și Pisa o înfruntă pe Venezia în Serie B.

ADVERTISEMENT