News

Studenții ar putea circula din nou gratuit cu trenul. Gabriela Firea: “Tinerii știu bine cât de utilă a fost măsura”

Gabriela Firea promite studenților că vor circula din nou gratuit cu trenul. Ministrul familiei spune că vrea să elimine ”nedreptatea din ultimii doi ani”.
13.06.2022 | 11:46
Studentii ar putea circula din nou gratuit cu trenul Gabriela Firea Tinerii stiu bine cat de utila a fost masura
Studenții ar putea avea din nou gratuitate la tren, promite ministrul familiei. Sursa foto: Ziarul de Iași
ADVERTISEMENT

Studenții s-ar putea bucura din nou de călătoriile gratuite cu trenul. Gabriela Firea, ministrul familiei, a anunțat că va propune revenirea la această măsură, care a fost eliminată anul trecut, în perioada Guvernului Cîțu.

Gabriela Firea: ”Nu a fost nici un fel de pomană, iar tinerii știu bine cât de utilă a fost măsura”

Gabriela Firea a subliniat că multor tineri gratuitatea cu trenul le-a fost utilă, iar anularea ei a fost ”o nedreptate”.

ADVERTISEMENT

”Voi propune chiar să îndreptăm nedreptatea din ultimii doi ani când s-a renunțat la biletele gratuite la transportul cu trenul.

Nu a fost nici un fel de pomană, iar tinerii știu bine cât de utilă a fost măsura. Nu am auzit reacții, iar măsura nedreaptă a fost acceptată fără cuvinte multe”, a scris Gabriela Firea, pe facebook.

ADVERTISEMENT

Ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de șanse a făcut anunțul după ce s-a întâlnit cu reprezentanții tinerilor din România, unde s-a discutat și despre majorarea locurilor din tabere, mai ales că se apropie și vacanța de vară.

”Am vrut neapărat să discutăm subiectul taberelor, mai ales că în curând și studenții intră în vacanță. Avem în dezbatere publică proiectul pentru acest an și am anunțat deja o majorare a numărului de locuri, de la 2.300 până la 3.500, mai mult decât anul trecut.

ADVERTISEMENT

Mi-aș fi dorit resurse și pentru majorarea sumei pentru mesele zilnice din tabere care acum este 52 de lei/zi pentru fiecare student. Un pacient dintr-un spital sau un copil dintr-un centru de plasament mănâncă zilnic trei mese cu 22 lei, sumele fiind dublate în acest an de Guvern.

Creștem și numărul de serii, de la 4 la 6, o dată cu majorarea numărului de locuri”, a mai notat Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Firmele care organizează tabere studențești, verificate de Ministerul Familiei

Mai mult, Firea promite și că se vor face verificări la firmele care se ocupă taberele de vară ale studenților, în vederea asigurării unor condiții bune de cazare.

”Reprezentații ministerului vor verifica toate firmele care câștigă contracte pentru taberele studențești și care trebuie să ofere exact ce au promis. Nu vreau ca studenții care merg în tabere să mai fie cazați în condiții proaste”, a mai transmis ministrul familiei.

Gabriela Firea a mai spus că se lucrează pentru a se asigura un buget mai mare pentru proiectele tinerilor.

”Mi-aș dori un buget mai generos, din care să fi putut direcționa mai mult către proiectele destinate tinerilor, dar economia țării nu și-a revenit după pandemie, criza facturilor la energie și gaze. În plus, resimțim în fiecare zi consecințele războiului de la graniță”, a mai precizat ministrul familiei.

ADVERTISEMENT