Sport

Studiul care anunţă campioana din SuperLiga! FCSB, din nou pe locul 2?! Cum ar arăta podiumul

Football Observatory le dă o veste proastă suporterilor FCSB, care are șanse mari să termine din nou pe locul 2 în SuperLiga, conform celui mai recent studiu.
22.08.2022 | 20:36
Studiul care anunta campioana din SuperLiga FCSB din nou pe locul 2 Cum ar arata podiumul
În sezonul trecut, CFR Cluj a câștigat titlul în fața FCSB-ului, iar Universitatea Craiova a terminat tot pe 3. Sursă foto: Sport Pictures, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB speră ca va cuceri din nou titlul în SuperLiga după opt ani și va scăpa de „blestemul” locului doi. Însă statisticile nu sunt de partea echipei lui Nicolae Dică.

FCSB, în pericol să termine din nou pe locul doi în campionat, după CFR Cluj

Football Observatory a efectuat un studiu extrem de interesant pe cele 23 cele mai tari campionate din Europa. Studiul încearcă să facă o predicție a clasamentului în funcție de evoluția echipelor din ultimele două sezoane, experiența jucătorilor din actualul lot și sumele cheltuite pentru transferurile din această vară.

ADVERTISEMENT

Conform analiștilor, FCSB pare condamnată să termine din nou pe locul 2 în SuperLiga, după CFR Cluj. Astfel, echipa lui Dan Petrescu ar putea ajunge la al șaselea titlu consecutiv și să egaleze recordul celor de la Steaua București din anii ’90.

FCSB din nou pe locul 2 în SuperLiga
FCSB din nou pe locul 2 în SuperLiga. Sursă foto: captură Football Observatory.

Podiumul ar urma să fie completat de Universitatea Craiova, iar Rapidul lui Adrian Mutu ar termina campionatul pe locul șase, după FC Botoșani și Sepsi Sfântu Gheorghe. Universitatea Cluj și CS Mioveni vor retrograda în Liga 2 Casa Pariurilor, în timp ce Chindia Târgoviște și FC U Craiova 1948 vor disputa meciuri de baraj.

ADVERTISEMENT

Cum arată situaţia în top 5 campionate din Europa

Dacă luăm în calcul primele cinci campionate din Europa, Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 și Bundesliga, nu vor fi mari surprize, cel puțin dacă ne referim la lupta pentru titlu.

Manchester City va lua din nou titlul în Anglia, urmată de Liverpool și Chelsea. În cupele europene ar urma să mai participe Tottenham, Arsenal și Manchester United, iar în Championship să retrogradeze Nottingham Forrest Southampton și Bournemouth.

ADVERTISEMENT
Cum ar putea arăta clasamentul în Premier League la finalul sezonului
Cum ar putea arăta clasamentul în Premier League la finalul sezonului.

Real Madrid urmează să se încununeze din nou campioana Spaniei, în detrimentul rivalei din oraș, Atletico, și a celor de la Barcelona. Sevilla, Real Sociedad și Villarreal se vor califica în cupele europene, în timp ce Girona, Mallorca și Cadiz vor merge în Segunda Division.

Cum ar putea arăta clasamentul în La Liga la finalul sezonului
Cum ar putea arăta clasamentul în La Liga la finalul sezonului.

Titlul în Serie A va rămâne în Milano

Inter Milano are mari șanse să câștige campionatul în Serie A, după ce a mai cucerit trofeul şi în sezonul 2020-2021. AC Milan, campioana en-titre ar putea pierde titlul în fața marii rivale cu care își împarte stadionul.

ADVERTISEMENT
Inter, singura campioană surpriză din top 5 campionate din Europa
Inter, singura campioană surpriză din top 5 campionate din Europa

Napoli completează podiumul, în timp ce Juventus e abia pe locul patru, iar Atalanta și AS Roma merg și ele în cupele europene. În Serie B ar urma să retrogradez și românii Ionuț Radu, Dennis Politic și Andrei Motoc, de la Cremonese și Salernitana, plus Lecce.

Paris Saint-Germain, fără rivală în Ligue 1

Poate cea mai ușoară predicție se referă la campioana Franței, unde Paris Saint-Germain pare invincibilă, condusă de tripleta stelară Lionel Messi – Neymar – Kylian Mbappe. Podiumul este completat de AS Monaco și Olympique Marseille.

PSG, invincibilă în campionatul Franței
PSG, invincibilă în campionatul Franței

Pe pozițiile 4, 5 și 6 se vor clasa Olympique Lyon, Stade Rennais și Lens. Vor retrograda Ajaccio, Clermont Foot, ES Troyes şi Angers. Din sezonul 2023-2024, Ligue 1 va trece la un sistem cu 18 echipe, astfel că patru echipe vor coborî în Ligue 2 la finalul acestei ediţii.

Borussia Dortmund, FCSB de Bundesliga

În Bundesliga, din nou nicio surpriză. Bayern Munchen are șanse mari să defileze din nou în campionatul Germaniei, spre disperarea celor de la Borussia Dortmund, care pierd din nou titlul în fața bavarezilor.

Borussia Dortmund, FCSB de Bundesliga
Borussia Dortmund, FCSB de Bundesliga

RB Leipzig, Bayer Leverkusen și Union Berlin sunt celelalte echipe care vor reprezenta fotbalul german în cupele europene. În liga a doua vor merge VFL Bochum, Hertha BSC, în timp ce Schalke 04 va ajunge în baraj.

Predicțiile sunt momentan provizorii, iar cifrele vor fi reanalizate la finalul campaniei de transferuri, după data de 1 septembrie.

  • 8 ani au trecut de când FCSB nu a mai câștigat titlul în SuperLiga

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,05 este cota pentru „2 solist” la Viking  – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT