News

SUA avertizează Coreea de Nord că vor răspunde ”rapid” în cazul unui nou test nuclear: ”Suntem gata să ne adaptăm postura militară”

Șeful diplomației americane a transmis un mesaj dur Coreei de Nord, dacă va efectua un nou test nuclear. Antony Blinken avertizează că SUA vor răspunde ”rapid” împreună cu aliații.
14.06.2022 | 07:10
SUA avertizeaza Coreea de Nord ca vor raspunde rapid in cazul unui nou test nuclear Suntem gata sa ne adaptam postura militara
Șeful diplomației americane, Antony Blinken, avertisment față de Coreea de Nord. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Antony Blinken, șeful diplomației americane, a lansat un avertisment dur față de Coreea de Nord, dacă va efectua un nou test nuclear, după ce a anunțat că a finalizat pregătirile pentru un astfel de demers.

Antony Blinken, avertisment ferm față de Coreea de Nord daca va efectua un nou test nuclear

Antony Blinken transmite Coreei de Nord că SUA și aliații sunt în măsură să ”răspundă rapid” și că ”suntem gata să ne adaptăm postura militară pe termen scurt şi lung”, cât va fi nevoie, potrivit NDTV.

ADVERTISEMENT

”Coreea de Nord a finalizat pregătirile pentru un alt test nuclear şi cred că mai are nevoie doar de o decizie politică. Continuăm să fim preocupaţi de perspectiva a ceea ce ar fi al şaptelea test nuclear.

Suntem în contact foarte strâns cu aliaţii şi partenerii noştri cei mai apropiaţi, începând cu Coreea de Sud, precum şi cu Japonia şi cu alţii, pentru a fi în măsură să răspundem rapid.

ADVERTISEMENT

Ne pregătim pentru toate scenariile (…) şi suntem gata să ne adaptăm postura militară pe termen scurt şi lung, atât cât este necesar”, a declarat Antony Blinken, luni, într-o conferință de presă.

De asemenea, șeful diplomației americane a garantat că va menține ”presiunea” până când liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, va avea o schimbare de comportament. Totodată, a dat asigurări că Statele Unite sunt pregătite și pentru un dialog direct, dar ”fără condiţii prealabile”.

ADVERTISEMENT

Coreea de Nord așteaptă momentul ”potrivit” pentru noul test nuclear

Totul are loc după ce luna trecută, un deputat sud-coreean a informat că Kim Jong Un a finalizat pregătirile pentru un nou test nuclear și că așteaptă momentul ”potrivit” pentru a-l efectua. Ha Tae-keung ar fi obținut detalii în acest sens de la serviciile secrete, NIS.

”Pregătirile pentru un test nuclear sunt acum încheiate şi (Phenianul) caută acum momentul potrivit”, a mărturisit presei Ha Tae-keung, membru al comisiei de informații din Adunărea Naţională, scrie France 24.

ADVERTISEMENT

De altfel, încă din mai oficiali din SUA transmiteau că noua testare a Coreei de Nord ar include ”alte teste cu rachete, teste cu rachete cu rază lungă de acțiune sau un test nuclear sau, sincer, ambele” a spus consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden, Jake Sullivan.

ADVERTISEMENT