News

SUA se pregătește pentru cel mai mare protest anunțat de la moartea lui George Floyd. Traficul a fost închis în centrul Washingtonului

06.06.2020 | 19:08
SUA se pregateste pentru cel mai mare protest anuntat de la moartea lui George Floyd Traficul a fost inchis in centrul Washingtonului
ADVERTISEMENT

Traficul din centrul Washingtonului, capitala SUA, a fost închis, sâmbătă, din cauza unui protest masiv anunțat în această zi, în semn de dezacord față de brutalitatea cu care polițiștii americani îi tratează pe cei de culoare.

Cel mai mare protest anunțat în SUA de la moartea lui George Floyd

SUA se pregătește pentru proteste masive în acest weekend, iar centrul Washingtonului a fost deja închis de autorități, după ce zeci de mii de americani au anunțat că vor ieși pe străzile capitalei, anunță Hotnews.

ADVERTISEMENT

De altfel, primii manifestanți s-au adunat deja sâmbătă la Washington, însă sunt ținuți la distanță de Casa Albă cu garduri, ca măsură de siguranță.

Oamenii au luat cu asalt străzile din mai multe orașe americane, pentru a protesta față de rasismul și brutalitatea polițiștilor, mai ales la adresa oamenilor de culoare, iar ulterior alte proteste asemănătoare au avut loc și în diverse țări din toată lumea.

ADVERTISEMENT

În plus, sâmbătă au fost anunțate noi ceremonii în memoria lui George Floyd, un american de culoare care a murit axfisiat de un polițist, în timp ce era ținut la pământ cu genunghiul în zona gâtului.

Oamenii cer încetarea abuzurilor făcute de polițiști

Incidentul a stârnit revolta multor americani, de toate rasele, iar acum zeci de mii de oameni sunt așteptați să protesteze în capitala americană.

ADVERTISEMENT

Autoritățile estimează că aceasta va fi cea mai mare mobilizare a oamenilor de la începutul mișcării de protest de acum nouă zile.

De atunci, tot mai mulți oameni au ieșit pe străzi pentru a cere oamenilor legii să oprească abuzurile la adresa oamenilor de culoare, după ce mai multe persoane au murit din cauza modului în care au fost arestate și agresate de forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii AFP au transmis, sâmbătă, că centrul Washingtonului este închis circulației, pentru a permite oamenilor să protesteze din nou.

 

ADVERTISEMENT
Tags: