News

Subiecte geografie BAC 2021 toamnă. Au fost afișate subiectele. Ce le-a picat elevilor la proba la alegere. Update

Absolvenții de liceu înscriși la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului susțin, miercuri, proba la alegere a profilului. FANATIK îți dezvăluie subiectele de la geografie.
18.08.2021 | 09:10
Subiecte geografie BAC 2021 toamna Au fost afisate subiectele Ce lea picat elevilor la proba la alegere Update
Subiecte geografie BAC 2021 toamnă. Ce le-a picat elevilor la proba la alegere Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
18-08-2021
12:10

Au fost afișate subiectele la Geografie

Așa cum ne-a obișnuit la fiecare sesiune de Bacalaureat, Ministerul Educației a afișat pe portalul edu.ro subiectele pe care le-au avut de rezolvat candidații la ultima probă scrisă a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2021.

Vezi AICI subiectele la Geografie, proba la alegere pentru Profilul umanist din filiera teoretică, profilul servicii din filiera tehnologică și toate profilurile și specializările din filiera vocaţională, cu excepția profilului militar.

18-08-2021
06:11

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă: a început proba de la geografie

Proba scrisă la geografie a început la ora 9:00. Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de 3 ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza numai creion negru.

Ministerul Educației anunță că pentru probele scrise la matematică și geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

18-08-2021
04:45

A început accesul în sălile de examen al candidaților pentru proba de geografie de la Bacalaureat 2021

Accesul absolvenților de clasa a XII-a în centrele de examen din țară la proba de georgrafie a început. Acesta se face între orele 7:30 – 8:30, pe baza actului de identitate.

  • 9:00 este ora de start a probei scrise

Potrivit reglementărilor Ministerului Educației, candidații la Bacalaureat se vor așeza câte unul în bancă, în ordine alfabetică, conform listelor afișate la avizier sau pe ușa sălii de examen.

Apoi, fiecare elev primește o coală de hârtie tipizată, pe care trebuie să își scrie numele cu majuscule, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt în actul de identitate, precum și celelalte date de pe colțul de foaie ce urmează să fie lipit.

Candidații au revenit miercuri în sălile de examen pentru proba la alegere a profilului din cadrul sesiunii august – septembrie a Bacalaureatului 2021.

Subiecte geografie BAC 2021 toamnă. Ce le-a picat elevilor la proba la alegere

Luni candidații au început sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. La această sesiune s-au putut înscrie cei care nu s-au putut prezenta sau nu au promovat examenul în sesiunea de vară și candidații din promoțiile anterioare care au picat.

ADVERTISEMENT

Nu pot participa cei care au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Cei care au fost dați afară din examen pentru aceste motive în sesiunea de vară au de așteptat încă două sesiuni, abia la a treia putând participa din nou.

Geografia este una dintre materiile de la proba la alegere a profilului pentru pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din profilurile și specializările din filiera vocațională.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă dezvăluie subiectele pe care le-au avut de rezolvat absolvenții înscriși la proba de geografie, de îndată ce ele vor apărea pe site-ul oficial al Ministerului Educației, subiecte.edu.ro.

Subiectele la BAC 2021 toamnă, proba de geografie, vor fi distribuite miercuri în cadrul celei de-a treia probe de examen. Ele vor fi publicate pe pagina Ministerului Educației însoțite de baremul de corectare.

ADVERTISEMENT

Sancțiuni pentru fraudă

Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați ”eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.

Candidații care au fost eliminați de la o probă nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceștia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați.

ADVERTISEMENT

Și la sesiunea din toamnă, publicarea rezultatelor va fi făcută cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Astfel, la prima probă de examen, candidații vor primi un cod individualizat care va putea fi utilizat pentru aflarea notelor după publicarea acestora pe site-ul Ministerului Sănătății. Notele vor fi afișate și la avizierele centrelor de examen, tot anonimizate.

Pentru promovarea examenului de bacalaureat, este nevoie ca elevii să se prezinte la toate probele și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre ele, însă media minimă necesară promovării este 6.

Pe data de 31 august, până la ora 12.00 se vor afișa rezultatele. Elevii nemulțumiți au timp până la ora 18.00 în aceeași zi să depună contestațiile. Acestea vor fi rezolvate în perioada 1-3 septembrie. pe data de 3 septembrie se vor afișa rezultatele finale.

În prima sesiune de bacalaureat s-au înscris 133.664 de elevi dintre care au promovat 86.120. La această sesiune, sunt așteptați să participe 47.544 de candidați la care se adaugă cei care nu au participat la sesiunile din anii trecuți sau nu le-au promovat.

La sesiunea august – septembrie a bacalaureatului de anul trecut s-au înscris 42.700 de candidați. Potrivit normelor în vigoare, de la a treia sesiune de bacalaureat, candidații trebuie să plătească o taxă.

ADVERTISEMENT