Miercuri, 17 mai, la nivel național a avut loc proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale pentru clasa a IV-a, conform calendarului oficial anunțat de Ministerul Educației.
Au apărut, între timp, și subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat. Fiecare test a fost structurat în 3 părți:
Iată, AICI, toate subiectele primite de elevi.
Subiecte la Evaluare Națională 2023 la clasa a IV-a. După proba de la limba română, tinerii elevi revin miercuri în bănci pentru matematică. FANATIK vă anunță care au fost cerințele de rezolvat de îndată ce ele vor apărea în spațiul public.
Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a a debutat marți, 16 mai. Elevii au susținut proba de limba română. Pe durata totală a testării, de 60 de minute, candidații au avut de rezolvat două teste.
La primul, elevii au avut textul ”O girafă în spațiu”, adaptare după o povestire de Cristina Donovici. La testul 2, textul a fost ”O zebră în cosmos”, adaptare după o altă povestire a aceleiași autoare.
Miercuri, candidații vor susține proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Apoi, joi, 18 mai, elevii din partea minorităților naționale vor da proba la limba maternă.
La acest examen se aplică un set de reguli specifice. Subiectele pe care le primesc elevii au o dificultate medie. Ele au fost elaborate conform modelului internațional al evaluărilor.
Conform metodologiei afișate pe site-ul Edu.ro, elevii vor susține probele în sălile de clasă în care își desfășoară activitatea școlară. Orice material didactic care ar putea influența rezolvarea subiectelor va fi scos din încăpere.
Fiecare test primit de elevii de la clasele a IV-a este evaluat de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă, potrivit metodologiei.
Notele obținute de elevi nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Ele urmează a fi valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune și informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.
De asemenea, ”după finalizarea Evaluării Naționale, inspectoratele şcolare vor comunica public rezultatele obţinute la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti în cadrul examenului, precum şi măsurile educaţionale propuse în vederea ameliorării rezultatelor învăţării”, mai anunță ministerul.