News

Subiecte la Evaluare Națională 2023 la clasa a IV-a. Ce au avut de rezolvat elevii la matematică. Update

Subiecte la Evaluare Națională 2023 la clasa a IV-a. Elevii au revenit miercuri în bănci și au susținut proba la matematică.
17.05.2023 | 10:47
Subiecte la Evaluare Nationala 2023 la clasa a IVa Ce au avut de rezolvat elevii la matematica Update
Subiecte la Evaluare Națională 2023 la clasa a IV-a. Cerințele de rezolvat elevii la matematică. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
17-05-2023
07:53

Subiecte la Evaluare Națională 2023 la clasa a IV-a. Subiectele primite de elevi la matematică

Miercuri, 17 mai, la nivel național a avut loc proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale pentru clasa a IV-a, conform calendarului oficial anunțat de Ministerul Educației.

Au apărut, între timp, și subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat. Fiecare test a fost structurat în 3 părți:

  • I. Numere: de la exercițiul 1 până la exercițiul 10;
  • II. Figuri geometrice și măsurători: de la exercițiul 11 până la exercițiul 17;
  • III. Organizarea datelor: de la exercițiul 18 până la exercițiul 20.

Iată, AICI, toate subiectele primite de elevi.

Subiecte la Evaluare Națională 2023 la clasa a IV-a. După proba de la limba română, tinerii elevi revin miercuri în bănci pentru matematică. FANATIK vă anunță care au fost cerințele de rezolvat de îndată ce ele vor apărea în spațiul public.

Subiecte la Evaluare Națională 2023 la clasa a IV-a. Cerințele de rezolvat elevii la matematică

Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a a debutat marți, 16 mai. Elevii au susținut proba de limba română. Pe durata totală a testării, de 60 de minute, candidații au avut de rezolvat două teste.

ADVERTISEMENT

La primul, elevii au avut textul ”O girafă în spațiu”, adaptare după o povestire de Cristina Donovici. La testul 2, textul a fost ”O zebră în cosmos”, adaptare după o altă povestire a aceleiași autoare.

Miercuri, candidații vor susține proba la matematică din cadrul Evaluării Naționale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației. Apoi, joi, 18 mai, elevii din partea minorităților naționale vor da proba la limba maternă.

ADVERTISEMENT

La acest examen se aplică un set de reguli specifice. Subiectele pe care le primesc elevii au o dificultate medie. Ele au fost elaborate conform modelului internațional al evaluărilor.

Conform metodologiei afișate pe site-ul Edu.ro, elevii vor susține probele în sălile de clasă în care își desfășoară activitatea școlară. Orice material didactic care ar putea influența rezolvarea subiectelor va fi scos din încăpere.

ADVERTISEMENT

Fiecare test primit de elevii de la clasele a IV-a este evaluat de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învățătorul/ institutorul/ profesorul pentru învățământul primar de la clasă, potrivit metodologiei.

Ce se întâmplă cu notele primite de elevi la Evaluare Națională 2023

Notele obținute de elevi nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Ele urmează a fi valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin: elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune și informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ”după finalizarea Evaluării Naționale, inspectoratele şcolare vor comunica public rezultatele obţinute la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti în cadrul examenului, precum şi măsurile educaţionale propuse în vederea ameliorării rezultatelor învăţării”, mai anunță ministerul.

ADVERTISEMENT