Life

Suma ireală pe care trebuie să o plătești dacă vrei să urci cu telecabina de la Bușteni la Babele. Câți bani trebuie să achite o familie cu doi copii

Ce sumă trebuie să plătească o familie cu doi copii dacă vrea să urce cu telecabina de la Bușteni către Babele. Prețul este ireal.
11.09.2023 | 15:50
Suma ireala pe care trebuie sa o platesti daca vrei sa urci cu telecabina de la Busteni la Babele Cati bani trebuie sa achite o familie cu doi copii
Prețuri exagerate în Busteni. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Dacă ai în plan să mergi zilele acestea în Bușteni și să urci cu telecabina către Babele, află că trebuie să scoți bani grei din portofel. O familie cu doi copii în mod cert va cheltui mai mult decât s-ar aștepta. Suma care se percepe este una ireală.

Cât costă să urci cu telecabina din Bușteni la Babele

Cine nu iubește drumețiile de munte, mai ales dacă sunt caracterizate de un peisaj desprins parcă din basm? Bușteni este una dintre cele mai vizitate stațiuni, în special de către cei care stau în apropiere. De asemenea, părinții își pot aduce copiii aici, fiindcă este un obiectiv turistic foarte informativ, dar…nu și ieftin.

ADVERTISEMENT

Scumpirile care s-au produs în ultimul an se simt inclusiv în zonele de munte, frecventate adesea de turiști. Dacă ajungi în weekend-ul care se apropie în Bușteni, află că prețurile sunt similare unui city-break pentru a face o excursie cu telecabina la Babele.

O urcare cu telecabina pe ruta Bușteni-Babele este de 100 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru un copil. Drept urmare, o familie cu doi copii va scoate din buzunar suma de 300 de lei. După ce toți membrii au ajuns la destinație și se vor bucura de vedere, trebuie să știe că pentru coborâre se vor percepe aceleași taxe. Așadar, iată un total de 600 de lei.

ADVERTISEMENT

De altfel, pentru un tur-retur Bușteni-Babele costurile par mai mici decât cele menționate, dar nicidecum. Suma solicitată unui adult este de 190 de lei, iar unui copil de 90 de lei. Totalul va fi de 560 de lei, adică se va aplica o reducere de 40 de lei.

Ce categorie de copil poate beneficia de gratuitate pentru o excursie cu telecabina Bușteni-Babele

Pe lângă acestea, află că la categoria „copil” nu se include orice minor, ci doar cel cu vârste între 5 și 12 ani, pentru care se vor plăti sumele de 50 sau 90 de lei, în funcție de opțiunea aleasă. Totodată, dacă ai copil mai mic de 6 ani, nu vei achita nimic pentru el, căci va beneficia de gratuitate.

ADVERTISEMENT

Se poate urca cu telecabina către Babele și de la Peștera. Aici sunt tarife puțin mai ieftine, de 85 de lei pentru un adult și de 45 de lei pentru un copil. La coborâre se va solicita o taxă identică. O familie cu doi copii va scoate din buzunar 260 de lei.

Însă, pentru un tur-retur Peștera-Babele suma solicitată va fi de 160 de lei pentru un adult și de 80 de lei pentru un copil. Pentru un tur-retur Babele-Peștera costul va fi diferit, de 250 de lei pentru o persoană adultă și de 125 de lei pentru un copil.

ADVERTISEMENT

De altfel, nici cazările în Bușteni nu au prețuri mai atractive pentru turiști. Potrivit booking.com, cea mai mică sumă care se poate achita pentru o noapte, pentru doi adulți, la o simplă pensiune, este de 200 lei, fără alte taxe. În rest, costurile depășesc 300 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: