Sport

Suma ridicolă pentru care a fost vândut Rapidul: „M-a aburit ca pe fraier!”

Nicolae Cristescu, fost patron la Rapid București, și-a adus aminte cum i-a vândut clubul lui Valerii Moraru, un personaj pe care fanii rapidiști nu l-au apreciat niciodată.
06.12.2023 | 10:47
Suma ridicola pentru care a fost vandut Rapidul Ma aburit ca pe fraier
Suma ridicolă pentru care a fost vândut Rapidul: ”25.000 de euro! M-a aburit ca pe fraier”
ADVERTISEMENT

De fapt, omul de afaceri din Republica Moldova nici nu a rezistat la Rapid mai mult de un sezon, pentru că a intrat în război cu fanii echipei din Giulești. De altfel, Moraru renunța la echipă după ce familia i-ar fi fost atacată de ultrași, însă pentru giuleșteni au urmat ani grei care au culminat cu falimentul formației bucureștene.

Suma ridicolă pentru care a fost vândut Rapidul: ”25.000 de euro”

”Suporterii acționari, ei și grupul lor de la Tribuna a II-a, mi-au atacat familia dupa meci. I-au înjurat, i-au amenințat, au dat cu pumnii și picioarele în mașină… așa ceva nu se poate. Este inadmisibil. Începând de azi eu renunț la acțiunile pe care le dețin.

ADVERTISEMENT

Pe mine nu mă mai interesează Rapidul. Eu nu mai vreau Rapidul, incidentul de azi m-a făcut să simt astfel. Săptămâna viitoare voi face o conferință de presă și voi face anunțul. Cine vine primul și vrea acțiunile i le cedez. Dacă nu, le dau înapoi suporterilor acționari de la care le-am și luat anul trecut”, declara Valerii Moraru în 2015.

Cel care i-a vândut echipa lui Valerii Moraru a fost omul de afaceri Nicolae Critescu, cel care a primit pentru acest club 25.000 de dolari. De fapt, Cristescu a vrut să cedeze gratis echipa, însă legea nu i-ar fi permis, fiind impresionat de poveștile pe care Valerii Moraru i le prezenta. Ulterior, Cristescu a recunoscut că a fost ”fraierit” de Moraru.

ADVERTISEMENT

”Vorbisem cu avocații, vreau să cedez echipa unui investitor, care a promis că investește milioane de euro. Eu nu puteam să o mai țin singur. Eu cedez, dar nu pot să o dai gratis. Mi-a făcut preț de 25.000 de dolari, de râs, mai puțin nu puteam și mi-a dat banii într-un an de zile. Niță – Rapidul a fost vândută de dumneavoastră către familia Moraru cu 25.000 de euro, bani pe care i-au plătit într-un an de zile. Păi, un brand ca Rapidul, dumneavoastră bine intenționat ați lăsat 1.5 milioane în contul clubului, dar ați cerut niște garanții.

Mi-a făcut capu mare, m-a aburit ca pe fraier, că investește 3-4 milioane. Am martori, pot să revin. Bocciu, că așa-l știe toată lumea, un om incredibil, țin enorm de mult la el, ca și om ca și caracter. Adevărul e că e o nebunie totală, ăsta-i Rapidul din Giulești, iubește-l și ai să înnebunești! Acești suporteri mi-au dat curaj extraordinar, știam ce am în spate”, și-a adus aminte Cristescu în direct la Suflet de rapidist.

ADVERTISEMENT

”Cum de v-a păcălit domnul Moraru. Nu a fost vorba de bani, că ați lăsat clubul cu 1.5 milioane în cont, l-ați vândut cu 25.000 de euro. La experiența dumneavoastră cedați și dați domnului Moraru Rapidul pe tavă”, a remarcat și Robert Niță, moderatorul emisiunii. Amuzat de situație, după atâția ani, fostul patron al Rapidului recunoaște că a ”fost prostit” de Moraru.

”Ține de expriență, de fler, a venit cu o fizionomie plăcută, om calm, blând, că iubește Rapidul, că fiul e Rapidist, că e patron la Azuga Waters, că vrea să investească 3-4 milioane euro. M-a prostit. Mulți au încercat și au reușit, dar ăsta a reușit. Nu știu cum a m-a aburit în halul ăsta, cum a reușit”, a explicat Cristescu.

ADVERTISEMENT

”SUFLET DE RAPIDIST” este o emisiune tip podcast, cu Superbet sponsor principal, direct pe sufletul fanilor giuleșteni. În fiecare marți, ora 13:30, LIVE numai pe site-ul FANATIK.RO. ”SUFLET DE RAPIDIST”, noua emisiune marca FANATIK, se vede Live EXCLUSIV pe site-ul FANATIK.RO în fiecare marți, de la ora 13:30.

Premiera fiecărei ediții a emisiunii va avea loc în fiecare joi, începând cu ora 10:30, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe canalul de Youtube FANATIK.RO. Alături de Robert Niță și Lucian Ionescu vor fi în studio nume grele din viața Giuleștiului. Niciun fan al Rapidului nu trebuie să rateze această emisiune!

Cum a vândut Cristescu Rapidul pentru 25.000 de euro

ADVERTISEMENT