Life

Suma uluitoare cu care se vinde o mămăliguță la Eforie Nord. O turistă a rămas șocată când a văzut nota de plată

O simplă mămăliguță de la Eforie Nord se vinde pentru o sumă uluitoare. O turistă a rămas mască atunci când a văzut nota de plată.
17.07.2023 | 06:59
Suma uluitoare cu care se vinde o mamaliguta la Eforie Nord O turista a ramas socata cand a vazut nota de plata
Suma uluitoare cu care se vinde o mămăliguță la Eforie Nord. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o mămăliguță la Eforie Nord? Deși se tot vorbește despre prețurile imense de pe litoralul românesc, o turistă a avut parte de un adevărat șoc în momentul în care a primit nota de plată.

Suma uluitoare cu care se vinde o mămăliguță la Eforie Nord

Românii care merg pe litoralul românesc ar putea avea parte de surprize neplăcute. Dincolo de prețul pentru o simplă noapte de cazare, care poate întrece anumite așteptări, având în vedere scumpirile de la 1 iulie, iată că nici o simplă masă nu mai e chiar așa de accesibilă.

ADVERTISEMENT

Dovada cea mai clară este prețul pentru o mămăliguță la Eforie Nord. O turistă a publicat pe Facebook o imagine cu bonul fiscal primit. Se pare că o singură persoană poate să cheltuie chiar și 100 de lei la o singură masă.

Cum e posibil așa ceva și ce preț are o mămăliguță la Eforie Nord? Turista respectivă care a ajuns pe litoralul românesc a avut un adevărat șoc. Se pare că un kilogram de mămăliguță la Eforie Nord costă nu mai puțin de 50 de lei.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru puțin peste 200 de grame, turista respectivă a fost nevoită să scoată din buzunar nu mai puțin de 11 lei. Și nici tochitura nu pare a fi atât de accesibilă. Pe bonul fiscal vedem că un kilogram este 130 de lei.

Suma uluitoare cu care se vinde o mămăliguță la Eforie Nord. Sursă foto: Facebook
Suma uluitoare cu care se vinde o mămăliguță la Eforie Nord. Sursă foto: Facebook

Cât costă o chiflă la Eforie Nord

Drept urmare, pentru o porție de aproape 200 de grame, turista a plătit puțin peste 27 de lei. Dincolo de prețul pentru o mămăliguță la Eforie Nord, putem spune că și chiflele sunt adevărate produse de lux.

ADVERTISEMENT

O simplă chiflă costă 5 lei, după cum observăm în bonul fiscal respectiv. Chiar și așa, tot mămăliguța rămâne o adevărată surpriză. Având în vedere că o pungă de mălai de un kilogram nu costă nici măcar 10 lei, vorbim despre prețuri chiar și de peste 5 ori mai mari.

Și nici pulpa de pui la tavă cu piure nu mai e ce a fost la Eforie Nord. Alți turiști au trăit un adevărat șoc în momentul în care au primit bonul fiscal. O porție de piure costă 12 lei, în timp ce pulpa de pui ajunge și la aproape 20 de lei. 

ADVERTISEMENT

La polul opus avem prețurile din Costinești. Cine ajunge în această stațiune de pe litoralul românesc se poate delecta cu prețuri cât se poate de decente. În unele locuri, o friptură de porc ajunge să coste 7,5 lei, suta de grame.

De cealaltă parte, pulpa de pui costă 8,5 lei stau de grame, iar un mic doar 4 lei. Și un șnițel costă doar 7,5 lei suta de grame la Costinești, iar o porție de piure doar 8,5 lei de asemenea.

ADVERTISEMENT