Life

Sunetul care avertizează că ai o problemă cu motorul mașinii. Nu trebuie să-l ignori, te poți trezi cu pagube mari

Sunetul care îți spune că ai o problemă cu motorul mașinii. Poți scoate mulți bani din buzunar dacă alegi să îl ignori.
13.04.2024 | 20:10
Sunetul care avertizeaza ca ai o problema cu motorul masinii Nu trebuie sal ignori te poti trezi cu pagube mari
Sunetul care te avertizează că ai o problemă la motorul mașinii. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Nu trebuie să ignori acest sunet atunci când ești în mașină, ar putea însemna că ai probleme. Acestea s-ar putea solda și cu găuri mari în buget, astfel că este mai bine să previi situația dacă poți.

Sunetul care îți arată că ai putea avea probleme cu motorul mașinii

Deși este plăcut să te urci în mașină și să mergi oriunde îți dorești, acest lucru vine la pachet și cu  situații mai puțin plăcute, precum și costuri. Nu este vorba despre asigurarea obligatorie, ci și de plăți neprevăzute.

ADVERTISEMENT

Nu este deloc distractiv atunci când este necesară o vizită la mecanic, de aceea prevenția este cea mai indicată. Astfel că, dacă vrei să eviți o cheltuială inopinată, atunci ar fi bine să fii atent la detalii.

Sunetul care îți spune că ai o problemă la motorul mașinii este un țăcănit. Ar putea însemna că este vorba despre un tachet nărăvaș, care nu produce pagube substanțiale și care este ușor de înlocuit.

ADVERTISEMENT

Dar dacă sunetul este mai puternic atunci ar putea fi vorba despre situații mai complicate, precum defecțiuni la  supape sau chiar cu piesele interne, cuzineti, biele sau vilbrochen.

Deși mulți șoferi aleg să nu bage în seamă, considerând că totul se va rezolva cu un schimb de ulei mai gros, dar zgomotele persistă și devin tot mai puternice până când piesele care se lovesc cedează și blochează motorul.

ADVERTISEMENT

Alte sunete care te-ar putea alertă

Nu doar sunetul care îți arată că ai o problemă cu motorul mașinii este de luat în calcul. Mai sunt și alte zgomote care trebuie luate în considerare atunci când deții o mașină.

De pildă, dacă se aude un scârțâit puternic atunci când pornești, mai ales după ce ai mers pe ploaie, se poate ca acesta să vină de la cureaua de accesorii. Multe persoane cred că nu este vorba despre ceva serios.

ADVERTISEMENT

Însă, atunci când cureaua scârțâie este clar că ceva nu este în regulă. Poate înseamnă că întinzătorul s-a slăbit, iar cureaua este, de asemenea, slabă. Uzura poate fi, la rândul său, peste limita admisă.

Acest sunet de la mașină poate însemna că sunt probleme cu o fulie strâmbă. Astfel că, trebuie să apelezi urgent la ajutor specializat în cazul în care auzi scârțâieli asemănătoare ca de ușă cu balamaua ruginită.

ADVERTISEMENT