Life

Supa care încetinește îmbătrânirea. Este bogată în fibre și conține un ingredient secret 

Supa care încetinește procesul de îmbătrânire. Conține multe fibre și un ingredient secret care te va menține tânăr/ă multă vreme.
04.03.2024 | 17:38
Supa care incetineste imbatranirea Este bogata in fibre si contine un ingredient secret
Despre ce supă este vorba. Sursa foto: La Fantana
ADVERTISEMENT

O rețetă pe care oricine trebuie să o cunoască și să o prepare. Este vorba despre o supă care încetinește îmbătrânirea și te menține tânăr/ă o perioadă mai îndelungată. Asta datorită fibrelor și unui ingredient secret.

Ce supă te poate menține tânăr/ă mai multă vreme

Ai mâncat până acum supă minestrone? Dacă nu, ar trebui să încerci și să o consumi regulat. Nu vei regreta, mai ales dacă îți dorești să previi apariția rapidă a ridurilor, respectiv a îmbătrânii. Ce ingrediente ”minune” conține?

ADVERTISEMENT

Minestrone este o supă care provine din bucătăria italiană. Pe teritoriul peninsulei are sute de variante, așa cum este ciorba românilor. Cât despre ingrediente, lista este destul de complexă, dar rezultatul final este unul pe măsură.

Ai nevoie de: o ceapă roșie, o tijă de țelină apio, 25 ml de ulei de măsline extravirgin, o rămurică de rozmarin, o foaie de dafin, 100 grame de praz, de dovlecel, de cartofi, de fasole roșie fiartă, de dovleac, de conopidă, de mazăre proaspătă sau congelată, de 150 de grame de conopidă, 150 de grame de roșii decojite, sare, piper, ulei de măsline extravirgin, opțional, puțin parmezan ras.

ADVERTISEMENT

Modul de preparare

Primul pas este să spălați legumele și apoi să le tăiați dacă este necesar. Rozmarinul și dafinul proaspăt se leagă strâns cu sfoară de bucătărie. Ulterior, într-o oală de patru litri adăugați uleiul de măsline. Se lasă la încins, apoi puneți peste el morcovul, ceapa și țelina apio, împreună cu buchețelul de ierburi aromatice.

Se preasară compoziția cu sare, se reduce focul la minimum și se încălzesc toate, sub capac. Din când, în când, mai amestecați, vreme de cinci minute. Mai departe, se pun în cratiță dovleacul, cartofii, conopida și fasolea. Se amestecă totul de 1, 2 ori, preț de câte un minut.

ADVERTISEMENT

Ulterior, turnați peste legume apă fiartă și sare. Lăsați totul să fiarbă timp de 25 de minute, la foc mic. Odată trecute și acestea, se mai pun și cuburile de dovlecel, mazărea și cuburile roșii. Nu uitați să completați și cu piper sau cu un nou strop de sare, după gust. Se mai lasă la fiert încă 5, 6 minute.

”În final, supa trebuie să aibă un gust echilibrat, suficient de sărat și piperat. Densitatea specifică a supei minestrone este mai mare decât a ciorbelor românești, deci poate fi cât de deasă. Pe de altă parte, sigur că o putem ajusta așa încât să fie după placul nostru, cu mai mult sau mai puțin lichid. Înainte de servire, se scoate din supă buchețelul de ierburi aromatice.

ADVERTISEMENT

Supa minestrone se servește caldă, cu un strop de ulei de măsline extravirgin pe deasupra și cu piper negru proaspăt râșnit. Pentru un gust mai delicios, puteți presăra parmezan ras pe suprafața supei. Poftă mare!”, potrivit bloggerului culinar Laura Laurențiu.

ADVERTISEMENT