Supa care încetinește procesul de îmbătrânire există într-adevăr. Aceasta e bogată în proteine și antioxidanți și are totodată și un ingredient secret. Gustul nu e pentru oricine, dar beneficiile sunt unele pe măsură.
Dacă vrei să încetinești procesul de îmbătrânire, află că un preparat simplu te poate ajuta în acest sens. Există mai mulți factori care stau la baza procesului de îmbătrânire. Iar alimentația joacă un rol esențial.
Tocmai din acest motiv, este important să știi ce fel de alimente să consumi, dar și în ce manieră. Supa care încetinește procesul de îmbătrânire poate fi o alegere perfectă în acest sens.
Cum se prepară și ce are la bază? Înainte de toate, supa care încetinește procesul de îmbătrânire e bogată în grăsimi sănătoase, dar și în antioxidanți. Totodată, ea are și vitamine și minerale din belșug.
Ce ingrediente are la bază? În primul rând laptele de cocos, dar și pudra de colagen. De asemenea, sparanghelul, usturoiul, dar și prazul sunt bogate în substanțe nutritive. Pentru a prepara această rețetă, ingredientele necesare sunt următoarele:
Deși lista pare a fi destul de lungă, supa care încetinește procesul de îmbătrânire e gata destul de repede. Se taie patru fire de sparanghel iar câteva se lasă deoparte. Restul de sparanghel în schimb se taie în bucăți mai mari.
Se ia o tigaie și se încălzește, iar apoi se adaugă semințele de dovleac. Se țin la tigaie până când sunt coapte și au un miros plăcut, deci cam în jur de cinci minute. Se pun deoparte, iar apoi se adaugă trei linguri de ulei de avocado într-o oală.
Dăm aragazul la foc mediu și punem ceapa, care va fi sotată cinci minute. Se adaugă apoi și ghimbirul, prazul, dar aminos de cocos și se amestecă bine. Totul se lasă la călit la foc mediu timp de 5 minute.
De abia acum se adaugă și sparanghelul tăiat bucăți și supa de legume alături de pudra de usturoi, boia, și restul condimentelor. Totul se lasă la fiert până dă în clocot, iar ulterior se dă focul mai mic și se adaugă coaja rasă de lămâie și laptele de cocos.
Supa care încetinește procesul de îmbătrânire nu este gata încă. Aceasta se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când ajunge la o temperatură bună, se adaugă într-un blender. Tot acolo se pune și pudra de colagen, iar totul se amestecă bine.
Sparanghelul păstrat va fi pus într-o tigaie cu o linguriță de ulei de avocado și se sotează trei minute. Supa poate fi servită în orice moment al zilei, iar această cantitate este suficientă pentru patru boluri. Deasupra se adaugă bucățile de sparanghel sotat, dar și semințele de dovleac.