Planta care îmbunătățește vederea, reglează hormonii, îmbunătățește digestia și ajută memoria, de care românii se feresc. Costă câțiva lei și este folosită în medicină de secole întregi.
Planta care are numeroase beneficii pentru sănătate poartă numele de fenicul. Este originar din regiunea mediteraneeană, crește în toată lumea și de sute de ani este folosită ca și remediu natural.
Ceaiul se găsește în toate farmaciile și magazinele naturiste, costă doar câțiva lei și are gust asemănător cu lemnul dulce. Dar nu doar gustul este deosebit, ci și efectele pozitive pe care le are asupra organismului.
Feniculul este un agent antimicrobian și antiviral și poate fi băut atunci când cineva simte că este posibil să răcească. În plus, acesta ajută și la obținerea unui somn odihnitor, deoarece relaxează mușchii, inclusiv pe cei digestiv.
Și femeile care alăptează au de câștigat dacă beau ceai de fenicul, deoarece crește calitatea și cantitatea de lapte matern, după cum susțin anumiți specialiști din domeniul medical. Totuși, nu există încă studii care să ateste că planta are cu adevărat acest beneficiu pentru corp.
Ceaiul de fenicul contribuie la îmbunătățirea digestiei și, totodată, conține antioxidanți care luptă împotriva agenților nocivi din mediul înconjurător la care oamenii sunt expuși frecvent.
În momentul consumului ceaiului de fenicul, antioxidanții se vor atașa de moleculele din sânge care luptă împotriva deteriorării oxidative. Acest fapt reduce încărcătura rinichilor și a ficatului, îmbunătățește producția de celule noi și reduce semnele îmbătrânirii.
Pe de altă parte, această plantă reprezintă un mod simplu de a scăpa de respirația urât mirositoare, fapt datorat proprietăților antibacteriene, care curăță patogenii responsabili cu mirosul neplăcut.
Ceaiul de fenicul relaxează mușchii digestivi, ceea ce i-ar putea ajuta pe cei care au probleme cu digestia. Aceasta curăță organismul și elimină toate toxinele din sistem, notează Healthline.com.