Life

Supa cremă de mici, preparatul care revoluționează bucătăria românească. Are doar 3 ingrediente și costă 12 lei

Supa cremă de mici a fost inventată de curând, are doar 3 ingrediente, un preț rezonabil (12 lei) și, cine știe, poate chiar va revoluționa bucătăria românească.
23.07.2022 | 20:19
Supa crema de mici preparatul care revolutioneaza bucataria romaneasca Are doar 3 ingrediente si costa 12 lei
Supa cremă de mici a fost inventata, costa 12 lei si se face din doar 3 ingrediente / Foto: b365.ro
ADVERTISEMENT

Micii sunt, probabil, una dintre cei mai iubite preparate la gratar din bucătăria românească, delicioșii mititei fiind simplu de făcut și perfecți pentru moment plăcute alături de amici, între două beri. Doar că, acum, curajoșii pot încerca o reinterpretare a micilor: o supă cremă!

Supa cremă de mici are 3 ingrediente și costă 12 lei

Conform b365.ro, supa cremă de mcii a fost inventată. Preparatul a apărut în meniul unui restaurant din zona Obor și, conform sursei citate, costă doar 12 lei pentru 300 de grame, atât cât ajung în farfuria celor are vor să ”testeze” noul preparat.

ADVERTISEMENT

Reinterpretarea în stil fusion a micilor se anunță a fi una care are doar trei ingrediente. Mai exact, supra cremă de mici se face, conform restaurantului care a pus-o în meniu, din mici, cartofi prăjiți pasați și lapte de vacă, totul fiind blenduit și amestecat.

Conform sursei citate, supa cremă de mici nu are un miros prea puternic decât în momentul în care începi să o mănânci. Textura, explică cel care a testat preparatul, seamănă cu cea a grișului cu lapte sau a unei supe cremă de ciuperci.

ADVERTISEMENT

”E peste puterea mea de înțelegere toată combinația și consider că jumătate de lingură de supă cremă de mici e suficientă pentru a înțelege ce și cum. Fără doar și poate poate fi subiectul unui challenge între tineri. Cine reușește să mănânce totul în 60 de secunde, fără să regurgiteze, primește un premiu. (…)

Totuși, nu e cel mai rău lucru pe care l-am mâncat în viața mea. Am gustat eu și mai rele de atât”, spune, pentru sursa citată, cel care a descoperit ”minunăția” din meniul restaurantului din zona Obor.

ADVERTISEMENT

Cum se fac cei mai buni mici?

De la Păstorel Teodoreanu și la cârciumarii interbelici, până la Radu Anton Roman și la producătorii actuali, apar diverse rețete de mici. Cu toate acestea, sunt câteva lucruri care apar în toate rețetele care se respectă.

Pentru ca micii să fie suculenți, carnea de vită și cea de porc, în proporții egale, se amestecă, iar pentru un plus de gust se adaugă și puțină carne de oaie. Pentru ca amestecul să fie perfect, înainte de preparare, pasta de mici ar trebui ținută la frigider timp de opt ore, pentru ca gusturile cărnurilor să se amestece.

ADVERTISEMENT

Apoi, la grătar, prepararea micilor depinde mult de talentul celui care îi pune deasupra jarului încins. Ideal este ca jarul să fie din lemn, dar sunt acceptați și cărbunii dacă sunt suficient de bine uscați. Micii se pun deasupra jarului încins și, cu atenție, se întorc de mai multe ori.

Dacă vreți să prindă și un pic de crustă, dar să rămână suculenți, după ce au fost perpeliți pe fiecare parte timp de câteva minute, pot fi puși într-o zonă a grătarului în care focul nu mai este atât de încins, să se pătrundă, dar să rămână, totuși, zemoși.

Pentru un plus de gust, dar doar pentru amatorii de usturoi, se poate prepara și un mujdei ușor, iar zeama lui să fie folosită cu o pensulă pentru a unge micii în timpul preparării.

ADVERTISEMENT